Confirmat el segon gegant a Soldeu 2012

Confirmat el segon gegant a Soldeu 2012
El domini andorrà ha acceptat la petició de la Federació Internacional d'Esquí (FIS) d'assumir un Gegant que s'havia d'haver disputat a l'estació francesa de Courchevel, i que va ser cancel·lat en el seu dia a causa de la meteorologia. D'aquesta manera, Andorra comptarà amb tres proves oficials de la Copa del Món el mes de febrer: dos Gegants i un Eslàlom, els dies, 10, 11 i 12. Una gran oportunitat per assistir al major espectacle del món de l'esquí.

Avui 13 de gener han comparegut en Roda de Premsa el M.I. Sr. Francesc Camp, ministre de Turisme i Medi Ambient; el Sr. Josep Maria Raméntol, vicepresident de la FAE i el Sr. Conrad Blanch, director general de la Copa del Món Femenina d’Esquí Alpí Grandvalira Soldeu 2012 per confirmar que Andorra acollirà el gegant que es va suspendre a Courchevel.

L'experiència les últimes Copes d'Europa i el bon treball realitzat per l'organització andorrana en els preparatius de la Copa del Món ha fet impacte en la FIS així que els responsables de l'esquí mundial van decidir demanar al comitè organitzador que assumissin una prova més. Al Gegant i Eslàlom previstos per al dies 11 i 12, caldrà afegir un altre Gegant, que es disputarà el divendres 10, sempre a la pista Avet. Es tracta del Gegant femení que s'hauria d'haver disputat el passat dia 17 de desembre a l'estació francesa de Courchevel, que va haver de ser anul·lat finalment per excés de neu. Irònicament, una setmana abans s'havien cancel·lat a Val d'Isère dues proves de Copa del Món, també femenines ... Per falta de neu! Les canviants condicions meteorològiques en els Alps (i concretament a França) no han estat precisament benèvoles aquesta temporada, ja que es van perdre les dues úniques proves femenines que tenien adjudicades les estacions gales.

Donades les circumstàncies (una enorme quantitat de proves cancel·lades al calendari de desembre), la Federació Internacional d'Esquí (FIS) buscava la possibilitat de recuperar aquestes proves 'perdudes'. D'aquí la seva sol·licitud a Grandvalira perquè acceptés acollir un dels Gegants, per tal de unir-lo a les dues proves oficials que ja estaven previstes a Soldeu. La resposta de Grandvalira, gràcies al suport de les institucions, especialment d'Andorra Turisme, ha estat a l'altura de les circumstàncies, acceptant la petició de la FIS de celebrar-la en el seu domini.

Tal i com ha explicat el M.I Sr. Francesc Camp, ministre de Turisme i Medi Ambient, “organitzar aquesta tercera prova hauria d'ajudar Andorra a tenir-ne més i per això des del ministeri hem donat suport a l’acceptació del gegant tot atenent l’audiència televisiva de la prova: fer-ne tres incrementa el número d’espectadors i la possibilitat de què els esquiadors d’arreu ens coneguin com a destí turístic de neu de primer nivell. És un repte molt important”.

Així Granvalira - Soldeu 2012 tindrà tres proves de la màxima categoria mundial i Andorra, que assumeix l'esforç, demostrarà al món sencer la seva capacitat de maniobra i d'organització, ja que aquest canvi obligarà a modificar tot el programa previst en primera instància: una prova més significa un dia més de competició i, per tant, un important canvi en l'operatiu disposat per l'organització.

El Sr. Josep Maria Raméntol, vicepresident de la FAE ha destacat que és un honor que la FIS hagi comptat amb Andorra per recuperar la prova de Courchevel. “Demostra que creuen en nosaltres i esperem que en futur hi tornin a confiar. Pot ser moneda de canvi fins al 2015”.

El Sr. Conrad Blanch, director general de la Copa del Món Femenina d’Esquí Alpí Grandvalira Soldeu 2012 ha explicat que “un dels principals motius que ens van conduir a activar el projecte de Copa del Món a Andorra era la projecció internacional del país ja que el circuit alpí és un aparador fantàstic per promoure un destí de neu i ara, assumir una tercera prova augmenta aquest prestigi”. Blanch ha afegit que “aquesta acceptació genera en l’equip organitzador una sensació de complicitat i hem dit que sí no només per la il·lusió d’assumir el repte sinó perquè hi ha una experiència acumulada de moltes persones i d’institucions, una força social i individual que ens ha donat un extra d’energia per valorar tambè el punt econòmic. Tot i el sobreesforç, donada la motivació, ho tirarem endavant. Comptem amb el suport de les institucions andorranes com el propi Govern i el Comú de la parròquia de Canillo així com els patrocinadors oficials Crèdit Andorrà i Sport Hotels entre altres partners del país”.

El sí de Grandvalira és definitiu, de manera que la FIS es congratula de poder recuperar una prova que en principi estava perduda i que era difícilment recuperable, encara que amb un valor afegit: el Gegant femení és la prova amb més audiència televisiva, superant fins i tot al Descens masculí. En aquest sentit, Conrad Blanch ha explicat que s’ha arribat a un acord entre Infront i Televisió de Catalunya per a què el canal esportiu Esports 3 retransmeti les proves en directe. Així, Grandvalira - Soldeu 2012 estarà tres dies consecutius en el focus del món de l'esquí.

Artículos relacionados:


3 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    14/01/2012 23:04
    #1
    Pujaràs David a fer la crònica?

    Jo taré amarrat i ben amarrat.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    14/01/2012 23:28
    #2
    #1 Allà estarem!

    karma del missatge: 15 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    14/01/2012 23:29
    #3
    Puta mare! :+:

    ;)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: