La FIS proposa a Soldeu una tercera prova

La FIS proposa a Soldeu una tercera prova
La Federació Internacional d'Esquí va oferir a l'estació andorrana la possibilitat de dur a terme un nou eslàlom gegant el divendres 10, sumant-se així a les dues proves que ja estan programades a la pista Avet de Grandvalira-Soldeu. De moment l'estació està encara valorant tots els aspectes per tal d'acollir aquesta nova prova.

La Federació Internacional d'Esquí (FIS) ha ofert a Grandvalira acollir una tercera prova de la Copa del Món femenina, un gegant que s'havia de disputar a Courchevel (França) el passat 18 de desembre del 2011 i que es va cancel·lar per les fortes nevades. L'estació andorrana està analitzant la viabilitat i demà ha de donar una resposta a la FIS. Aquesta prova es faria el divendres 10 de febrer a Soldeu on l'endemà dissabte 11 i el diumenge 12 hi han previstos el gegant i l'eslàlom, respectivament.

La cap de comunicació de Grandvalira, Patrícia Garcia, va realçar la importància d'aquesta proposta provinent del màxim ens internacional: «Que la FIS ens truqui és tot un honor. Hem rebut la notícia amb una enorme il·lusió perquè això demostra la confiança en capacitat organitzativa que té la FIS respecte a Grandvalira, sobretot perquè Courchevel és una seu emblemàtica de Copa del Món», va dir. Malgrat tot Garcia va assenyalar que és una proposta que s'ha d'analitzar de manera exhaustiva, tot i que només hi han 48 hores per donar una resposta: «La organització de Soldeu 2012 té tota la planificació per a dos dies i el sí depèn de moltes coses: mirar si podem ampliar l'allotjament dels equips, buscar més hotels per al públic, partners, els costos... diversos factors logístics sense oblidar que Govern, també implicat en aquest projecte, ha de dir la seva».

La pista gairebé enllestida

Pel que fa a la preparació de la pista Avet de cara a les proves de la Copa del Món de l'11 i 12 de febrer –i del 10 si finalment Grandvalira accepta la nova proposta de la FIS– la superfície dels 1.200 metres de llarg que té la pista i els prop de 40 d'ample està a punt en un 70%, segons va assegurar abans d'ahir Jordi Pujol, el director de carrera de Soldeu 2012. «Necessitem 40 centímetres de neu a tota la pista i hem treballat aquesta capa de dalt a baix», va explicar.

Ara mateix més de la meitat de la pista ja disposa dels 40 centímetres de neu que s'han fixat com a objectiu. Ara mateix tan sols falta per adequar la part baixa o el que és el mateix, l'última part de la baixada que es començarà a treballar la setmana que ve tot i que si neva –segons els pronòstics, dilluns– els treballs s'avançarien confirmava Pujol. El 2 de febrer Grandvalira rebrà la visita d'un inspector de la FIS a fer un últim cop d'ull i tot ha d'estar enllestit.

Tan bon punt s'hagi aconseguit el gruix dessitjat a tota la pista la mateixa es marcarà ja per a la competició, per tal que si després de marcar i preparar la pista es produeix alguna nevada l'equip de treball de la pista ha preparat una màquina especial per a llevar la neu que es pogui acumular a sobre de la ja preparada.

Segons sembla l'organització de Soldeu 2012 ha encarregat una previsió meteorològica pels propers 30 dies, més que una previsió de precipitacions es tracta d'una previsió de temperatures per tal de programar totes i cadascuna de les operacions que s'han de dur a terme a la pista en el moment adequat.

Artículos relacionados:


1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    13/01/2012 14:30
    #1
    Confirmat oficialment el segon gegant! :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: