Baqueira obrirà al 100% divendres

Baqueira obrirà al 100% divendres
Mercés a les darreres nevades caigudes aquests darrers dies i a la feina de canons i trepitjapistes l'estació aranesa obrirà les seves portes al 100% aquest proper divendres per tal d'assegurar un Nadal ben blanc als seus clients. De la seva banda les estacions andorranes no aconseguiran obrir-ho tot però tot i això asseguren excel·lents condicions per a la pràctica dels esports d'hivern. A continuació un presentem un resum d'algunes obertures ja confirmades.

Baqueira Beret va inaugurar ahir 20 de desembre la temporada d'esquí amb l'obertura de l'àrea de Baqueira. Els gruixos oscil·len entre 70 i 120 cm. de neu pols, i es van posar en funcionament 32 km esquiables i 10 remuntadors. Per avui dimecres s'obrirà tota l'àrea de Baqueira, la connexió amb Beret a través del Ts Vista Beret, les pistes Ta Beret, el Tsd Dera Reina amb la pista Dera Reina amb Beret i l'àrea d'Argulls.

Com s'està preparant l'estació?

La progressiva obertura de l'estació és deguda a que el treball de trepitjat de pistes és de vital importància per tal de garantir les mínimes condicions de seguretat i qualitat així com garantir una estabilització de les pistes de cara a les properes festes nadalenques (I la resta de la temporada) i l'alta afluència d'usuaris que s'espera. D'entrada es realitza un primer trepitjat per compactar i eliminar l'aire que conté la neu, s'ha de tenir en compte que no hi havia res de base des de la cota 2.200 fins a 1.500, després es realitza una segona trepitjada per tornar a compactar i una tercera per reforçar les zones en les quals hi ha menys neu, aprofitant la neu que es troba als laterals de les pistes.

Just abans del tret de sortida de les festes aquest divendres 23 s'espera obrir el domini al 100%, no nomes pel que fa a remuntadors i pistes sino també pel que fa a les instal·lacions de suport com restaurants, lloguers de material o Era Escola.

Nadal a Andorra

Tot i que ara com ara no es preveu una obertura total els esforços per arribar-hi s'estan fent, tot i això les condicions d'explotació seran molt bones i els dominis de Grandvalira i Vallnord possaran en servei tot el que sigui possible, des de Grandvalira informen que ja poden assegurar la conexió entre tots els sectors del domini i que s'espera obrir un mínim de 164 quilòmetres de pistes aquest divendres.

Grandvalira

Pel que fa a Vallnord el domini treballa per obrir el màxim de pistes i remuntadors. Des de la direcció apunten textualment que "això pinta molt bé" i que esperen donar dades d'obertura en breu, dades que inmediatament us traslladarem. Dilluns el pilot mallorquí Jorge Lorenzo va gaudir de la neu al domini andorrà com podeu veure a les imatges inferiors.

Jorge Lorenzo a Vallnord Jorge Lorenzo a Vallnord

 

Boí obrirà 35 quilòmetres

Les nevades que cauen al Pirineu lleidatà auguren uns bons resultats de Nadal per a l'estació d'esquí Boí Taüll, que obrirà fins a 35 quilòmetres per a la pràctica dels esports de neu i que s'obriran els 10 remuntadors de l'estació i es garantirà el desnivell màxim esquiable, 750 metres. En un comunicat l'estació informa que els equipaments complementaris de l'estació oferiran ofertes i paquets especials per atreure el màxim número possible d'usuaris per aquestes festes.

D'altres estacions

Pel que fa a Port del Comte l'estació obre avui el sector de debutants i espera en els propers dies seguir obrint més instal·lacions, s'està produint neu en grans quantitats i mercés a la bona feina duta a terme les darreres temporades en l'arrenjament de les pistes retiran pedres i afegint per exemple la terra de l'excavació de la bassa i la sembra d'herba amb menys quantitat de neu produïda o natural poden obrir més pistes que abans.

Port del Comte

Des de Masella esperen a finals de setmana per comunicar que poden obrir de cara als Nadals, però aquesta setmana ja ens avançaven que s'obrirà el sector la Pleta amb l'obertura del telecadira TGV. A hores d'ara s'apunta cap a una obertura de tots els eixos principals de l'estació, a dia d'avui és esquiable el desnivell total de l'estació des de la Tossa fins al Pla de Masella.

A Porté Puymorent treballen per obrir al 100% el seu domini que aquesta temporada arriba ja als 45 quilòmetres de pistes, entre ells una de les pistes verdes més llargues del Pirineu amb 8 quilòmetres de recorregut. Ara mateix si el domini no és al 100% operatiu és per l'alt risc d'allaus així que en breu esperen poder obrir-lo al 100%.

A Vall de Núria mantenen unes cotes d'entre 25 i 35 cms de neu pols que els permetran obrir aquest cap de setmana un total de 6 pistes (Les verdes: Roc Malé, Finestrelles i Eina, la blava Les Creus i les vermelles Soleia i Mulleres) sumant un total de 4,22 quilòmetres esquiables servits per tots els remuntadors de l'estació. L'snowpark ja és obert i cal dir que el diumenge 25 l'estació obrirà nomes fins a les 13 hores.

4 Comentaris Escriu el teu comentari

  • RX
    RX
    #1
    Fecha comentario:
    21/12/2011 11:33
    #1
    El 100% en tan pocos días implica que han trabajado a destajo. Bien hecho. :+:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    21/12/2011 11:35
    #2
    #1 Una altra cosa no, però feina han fet totes les estacions, això segur. Després de perdre la Puríssima perdre el Nadal tal com està el patí ... :crying: :crying: :crying: :crying:

    karma del missatge: 17 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #3
    Fecha comentario:
    21/12/2011 12:33
    #3
    #2 Perder la Navidad habría supuesto una catástrofe de temporada. La verdad es que estas nevadas han sido un regalo de reyes adelantado para las comarcas del Pirineo.

    La verdadera crisis en el sector, hasta el momento, parece que llega cuando falta la nieve. La otra, pese a que se nota, aún no ha afectado tan gravemente.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    21/12/2011 14:26
    #4
    La previsió és de pluja al Pirineu de Lleida i Andorra fins demà al matí per sobre de 2.600m. Veurem què acaba passant

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: