Novetats a l'Arieja

Novetats a l'Arieja
Les estacions d'aquest departament del Migdia-Pirineus francés compta amb diverses petites estacions que val la pena visitar així com l'estrella de l'equip: Ax 3 domains, una estació semi-desconeguda per al gran públic català i que compta amb més de 80 quilòmetres de pistes i moltes hectàrees de bon freeride al seu domini.

Poc conegudes pels afeccionats a la neu catalans aquestes estacions d'esquí es situen en marcs d'incomparable bellesa. I ens permeten realitzar tot tipus d'activitats tant per a famílies com per als esquiadors i snowboarders més exigents.

Entre les novetats d'enguany destaca el nou sistema mans lliures de Guzet. L'estació pertanyent al grup Altiservice (On hi trobem entre d'altres a Font Romeu), era la darrera que quedava per incorporar aquest tipus de forfet. A partir d'aquesta temporada els usuaris accediran als remuntadors mitjançant una targeta mans lliures que no caldrà que es treguin de la seva butxaca.

De la seva banda l'estació de Mijanes-Donezan ha adquirit una nova cinta per a principiants, i accessible per a esquiadors amb algun tipus de mobilitat reduïda. També s'ha creat una pista de 500 metres per a trineus, amb remuntador propi, i s'ha marcat un traçat dedicat a l'ski-cross.

L'espai nòrdic de Plateau de Beille, ha equipat la seva zona de trineus, que compta amb quatre pistes, amb una cinta de transport, per no haver de pujar caminant. L'estació també disposa d'una petita pista verda d'esquí alpí amb el seu propi telesquí per fer classes, ideal per anar amb debutants.

Monts d'Olmes  
Monts d'Olmes  

Monts d'Olmes ha treballat al seu snowpark i ha instal·lat una pista de boardercross. Amb 80 canons de neu i 21 pistes, pretén reforçar la seva imatge d'estació familiar, amb descomptes i paquets turístics interessants a través de la venda en línia. El forfet de dia es pot adquirir per 21 euros en temporada alta i el pack familiar (2 adults + 2 nens fins a 16 anys) per 65 euros en temporada alta.

La petita estació de Goulier és la que ha realitzat aquest any el major esforç inversor, després de la construcció d'un embassament de 5.000 m3 d'aigua per alimentar els nous 14 canons de neu artificial muntats aquest estiu. A més ha plantat 400 pins en el mateix cor de l'estació, per crear una petita zona d'esquí boscosa. També han creat un forfet familiar per 45 € que dóna accés a 2 adults i dos nens. El forfet de dia en cap de setmana us sortirà per 14 euros.

Qui també ha incorporat nous canons és Ascou-Palhiere, una de les dues estacions gestionades per SAVASEM, de manera que ja compta amb 25 canons de neu artificial. Els nous s'han instal·lat a la part alta del telecadira, i també han instal·lat tanques paraneus a les cotes altes de l'estació. Pel que fa a la seva política de preus, un any més és de les més competitives del Pirineu, el forfet de dia en termporada alta costarà 19,5 euros.

Ax-3 Domaines, l'altra estació gestionada per SAVASEM, és una de les més equipades pel que fa a la neu artificial del Pirineu i una de les més grans amb més de 80 quilòmetres de pistes. Tot i això, ha instal·lat 10 nous canons a la pista Savis del sector de Campels. A més d'una important revisió tècnica als seus remuntadors, ha continuat amb el seu treball de millora en pistes posant tanques paraneus i arranjant 32 pistes, d'aquesta manera podrà obrir a finals de novembre o el 3 de desembre. El forfet el cap de setmana us sortirà per 31 euros.

Artículos relacionados:


9 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    10/11/2011 16:10
    #1
    M'encanta l'Ariège! D'aquest any no passa que coneixeré les Monts d'Olmes, segur.... Guzet ja cau més lluny jeje.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    10/11/2011 16:24
    #2
    #1 Podriem montar una petita expedició ;)

    karma del missatge: 13 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #3
    Fecha comentario:
    10/11/2011 17:07
    #3
    #2 No estaría nada mal. :+:
    Por ahí cerca también está Camurac, pero creo que ya no es Ariège.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    10/11/2011 17:15
    #4
    #3 Si no recordo malament Camurac és Aude ... però igual em llenço a la piscina :za!ar: :za!ar:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #5
    Fecha comentario:
    10/11/2011 17:17
    #5
    Confirmat, és Aude :+:

    karma del missatge: 17 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #6
    Fecha comentario:
    10/11/2011 17:28
    #6
    #3 jo sempre hi estic disposat. Aquella banda m'agrada molt, entre paisatges i paisanatges... :-)

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #7
    Fecha comentario:
    10/11/2011 18:09
    #7
    #5 Si. Y además parece que es la única estación de la región.

    Por cierto, freeride, ¿tu eres el que hizo miniestaciones.net?

    karma del missatge: 31 - Vots positius: 2 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #8
    Fecha comentario:
    10/11/2011 18:20
    #8
    sip!!! aiss, que recuerdos! :D

    karma del missatge: 53 - Vots positius: 3 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #9
    Fecha comentario:
    10/11/2011 18:38
    #9
    #8 Me encantaba esa web. Y gracias a ella llegué a nevasport. :+:

    karma del missatge: 32 - Vots positius: 2 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: