Fora de pistes a les Neus Catalanes

Fora de pistes a les Neus Catalanes
No, ho sento, això no és pas un recull dels millors itineraris forapista de les estacions de les Neus Catalanes, això més aviat passa per ser un primer pas de un petit recull d'activitats que podem dur a terme després d'esquiar o si el dia no ens acompanya en comptes de gaudir de la neu. Per començar farem dos tastets clàssics: El Parc d'Animals dels Angles i els banys de Llo. En clau gastronòmica el Restaurant la Chaumière a Font Romeu. Més endavant anirem desvetllant d'altres opcions que anem trobant i que trobem que són dignes de menció.

Parc Animalier dels Angles

Ós brúEl Parc animalier tot i ser una de les opcions més a prop de pistes passa moltes vegades desapercebut pel gran públic. Podem trobar el Parc al pàrquing del Pla de Mir de l'estació dels Angles, arribant al pàrquing a mà esquerra hi trobarem la caseta de fusta que fa d'entrada al recinte. El parc no és res més que un cercat dividit en cercats més petits on podem anar trobant una representació dels animals de les nostres muntanyes o les nostres latituds. Així com a estrelles del parc hi trobarem una parella d'óssos bruns. Cèrvols, cabirols, llops, isards, marmotes, rens o muflons entre d'altres completen els habitants del parc.

RensLa visita es realitaza a peu, així que atenció al calçat si hi aneu a l'hivern, el terra pot relliscar molt, així que porteu calçat adequat per tal d'evitar ensurts. Caminant a bon ritme amb parades per fer fotos la visita es pot completar en vora unes dues hores i mitja, tot i això es pot fer més curta si així es vol doncs hi van diferents itineraris marcats al llarg del Parc. Amb aquest temps que hem estimat (De fet és que vam invertir nosaltres a la nostra visita) reseguirem tots i cadascún dels tancats dels animals aturant-nos no nomes a observar-los sino també a fotografiar-los.

MuflonsSi voleu fer fotografies penseu que de vegades els animals s'apropen a les tanques (Per exemple el cas del rens que veieu a la dreta de l'article) i d'altres són força més esquerps com ara els óssos (Tot i que nosaltres vam tenir sort) o les marmotes, apart penseu que al viure a un territori que els hi és familiar els mètodes de camuflatge dels animals poden fer més complicada la seva observació. Per això us recomanem que si voleu fer algunes bones fotos doncs us feu amb una càmara amb un bon zoom, i a ser possible que us permeti treballar amb ajustaments manuals per tal de poder jugar amb les velocitats i les sensibilitats ISO. I per damunt de tot, és molt important que mireu de no destorbar els animals, els flaixos estan prohibits per raons ben òbvies tot i que de vegades un com a apasionat de la fotografia es demana si tothom és capaç d'entendre aquestes obvietats. Qui diu els flaixos diu els crits i demés actituds que poden resultar agressives pels animals.

Cabres salvatgesCabres salvatges

Joves cabres salvatges jugant ...Joves cabres salvatges jugant ...

Isard descansantIsard descansant

LlopsLlops

Ós brúÓs brú

Alegries pel cos

Després d'una bona passejada com la que ens permet el Parc Animalier del Angles i abans de marxar al llit a dormir ens queda tornar a agafar forçes de cara al nou dia de neu, així que us propossem dues idees, la primera és un plaer pels sentits de l'olfacte, la vista i el gust, i la segona un plaer pel cos, un descans merescut i renovador. Però anem a pams i començem per la primera.

A Font Romeu a la sortida del poble segons anem cap la rotonda que ens dona accés al domini esquiable de Font Romeu hi trobarem el restaurant i els apartaments del mateix nom: La Chaumière. Podem traduïr el nom de La Chaumière com a casa de camp, i així ens ho evoca la decoració interior del restaurant, la d'una típica cabana de fusta com podeu observar a la foto inferior.

Interior del restaurant la Chaumière

Amb una cuidada cuina d'inspiració catalana la carta de caire tradicional farà gaudir els més exquisits paladars i els savis consells de Placida i françois Will que porten el restaurant us ajudaran a gaudir-ne encara més. A la carta hi podreu trobar plats com ara el cruixent de peus de porc, la graella de cargols amb all-i-oli, el xai català amb crosta d'herbes, el filet mignon amb salsa de foie, el fricandó de llenguado i ceps ... de les postres no us dono pistes però deixeu-los un foradet, si no ho feu us en penedireu!

Si hi aneu a la primavera no dubteu a fer una copa de vi o el que us vingui més de gust a la seva agradable terrasseta, no us la perdeu, val la pena gaudir d'ella i de l'entorn tot i que si hi ha massa trànsit pot ser una mica agobiant, no podia ser tot perfecte al 100%! Ara que us puc assegurar que val la pena la visita. La factura amb un vi de la casa pot rondar els 30/40 euros per cap, depenent del que mengeu, obviament. No deixeu de mirar la carta de vins, amb referències força interessants.

Terrassa de la Chaumière

I si en comptes de donar-li un plaer al paladar volem donar-li una alegria al cos després d'un llarg dia de neu o si el temps no acompanya gaire per gaudir-la. Que millor que possar-nos en remull a les aigües termals? A Llo hi trobem un petit i acollidor balneari que farà les delícies dels amants de possar-se a remullar. A les gorges del Segre hi trobem aquest petit reducte de pau.

Piscines interiors

Al banys de Llo podrem gaudir de les aigües riques en sofre i sodi, minerals que són molt reconeguts per la cura tant de la pell com del cabell. Les aigües de les fonts brollen a temperatures que oscil.len entre els 34 i els 36 graus. I podreu gaudir de les aigües tant en piscines interiors com exteriors, la sensació d'estar a la piscina exterior mentre neva ... indescriptible, s'ha de viure i gaudir en directe.

Vista exterior dels Banys de Llo

Apart d'això podreu gaudir d'un ventall de serveis com ara els spas, hydrojets submarins o l'espace Balnéo. Tot un petit món de serveis per al benestar. Gaudiu-los.

Vista nocturna de la piscina exterior dels Banys de Llo

Si voleu més informació al respecte apart de les diferents webs que ja us hem anant enllaçant no deixeu de fer un cop d'ull a la web de turisme del departament del Llenguadoc - Roselló on hi podreu trobar totes aquestes ofertes i moltíssimes més per gaudir de les Neus Catalanes.

 

Si vols traduir aquest article selecciona aquí el teu idioma!!

3 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #2
    Fecha comentario:
    09/11/2011 00:19
    #2
    Buen reportaje David :+:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    09/11/2011 08:13
    #3
    #2 Gràcies!!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #4
    Fecha comentario:
    09/11/2011 13:10
    #4
    Tenia moltes ganes de conèixer aquesta zona. D'aquest any no ha de passar. : +:

    Per cert, molt enginyós l'enllaç al traductor. :+:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: