Nivalia, que ha sigut de tu?

Nivalia, que ha sigut de tu?
Ja fa uns quants anys, de fet quan s'havia acabat la vintena edició ja vaig escriure un article sobre el que em semblava aquesta fira, és fàcil criticar a posteriori, però no per això s'ha de deixar de fer. Aquella edició de 2007 va ser un autèntic desastre, de fet va ser la darrera fins la que ha començat avui, però no, no hem millorat, ni de bon troç. La cosa en comptes de millorar ...

En dues setmanes un article que vaig escriure i al que vaig possar per títol "Nivalia: Quo vadis?" farà ni més ni menys que quatre anys. Aquella era una crítica oberta a la que llavors era la direcció de la Fira Nivalia, una crítica que de fet es va tornar en una realitat pel fet que aquella va ser la darrera edició de la fira fins la que s'ha inaugurat avui, quatre anys que podien haver donat per fer una reflexió seriosa i intel.ligent. Però desgraciadament no hem arribat ni tan sols a allò de més del mateix, no, ni això, aquesta vint-i-unena edició del Nivalia és un nyap que encara fa bones a les darreres edicions de la pasada direcció.

Un bon nyap

Aquesta seria la definició més acurada de la fira que avui he trigat poc més de mitja horeta en visitar i perque afortunadament m'he trobat a molts amics i coneguts als que em venia molt de gust saludar. Expositors que confessaven amb la boca petita les penúries que els hi ha fet passar l'organització, com ara que fa menys d'un mes la fira encara seguia a l'aire tot i que ja s'havia començat la promoció de la mateixa. De fet si vàreu mirar la plana de la fira fa uns deu o quinze dies passats haurieu vist que el llistat d'expositors tot just superava la desena. Pobre, trist ... de fet més aviat lamentable.

Personalment no arribo a entendre com un país com aquest que ha fet de la neu un dels motors econòmics de les comarques pirinenques pot tindre com a fira de referència quelcom tant pobre com el Nivalia que he pogut visitar avui. No arribo a entendre com pot ser que estant aquí els distribuïdors de les principals marques de material dur i roba, fabricants de primera línia o estacions de referència tot el sector dongui l'imatge que dona Nivalia. Per qui no la visiti i hagi per exemple visitat el darrer saló de l'automòvil doncs els expositors de Nivalia ocupaven l'espai que ocupava l'stand de la BMW en aquest altre saló. O per expemple que Atudem, l'organització que agrupa a la majoria d'estacions espanyoles, estigui representat a la fira amb dues cadires i una taula, si, si, dues cadires i una taula, bé i dos plafons extensibles!

Uns Jocs Olímpics d'hivern??

Si us plau, siguem seriosos, un sector que volgués gaudir d'un esdeveniment tant gran com aquest mereix una altra cosa, no mereix patir el que s'ha vist a Nivalia. No és possible que una fira d'aquest sector compti amb l'stand d'una empresa de depilacions i no veien ni una sola marca quan distribuïdors de marques com Atomic, Salomon, Rossignol (En aquest cas més sagnant que tenim fins i tot la fàbrica!!), Fischer, Dalbello, Spyder, etc, etc... són tots a la província de Barcelona!! Que l'stand del RACC sigui més gran que el de la pròpia federació catalana d'esports d'hivern, i així tot un seguit de despropòsits.

Això si, al menys en una cosa hem millorat, s'han carregat el mercadillo dels "xollos", ja no hi han "xollos" de segona mà, enganyifes de caire delictiu com botes amb tanques tan passades que ni tancaven o esquís de quan veiem embadalits al millor Tomba a preus d'escàndol, i no pas per que fossin de col.lecció o ni tant sols perque estiguessin ben cuidats. Al menys això ens ho hem estalviat, segueixen això si les botigues de sempre a les que espero que els hi vagi bé desfent-se dels stocks i poguin apaivagar una mica el xàfec que els hi deu estar venint a sobre amb la crisi.

Em resum, si tens pensat gastar-te els tres euros de l'entrada, més el que et costi el metro o el bus per anar-hi, fes-te un favor i estalvia-te'ls, ves el dimecres als cinemes Verdi o a fer unes canyes amb els amics o agafan dos més i juga a l'ONCE a veure si l'11 de novembre ets milionari i te'n vas a fer heliesquí amb els amics de Last Frontier (En aquest cas, per l'idea i el consell acceptaria l'invitació ).

Artículos relacionados:


16 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    04/11/2011 23:22
    #1
    Hola, fins fa 5 mins he estat romiant amb la meva novia que feiem, si ens hi apropabem o no.... ja ho tinc clar.
    Que nestem fent d'aquella Catalunya pionera amb salons d'aquest tipus... i encara voldran que aquesta gent encarregada de dirigir tot el cotarro dirigeixi un estat propi!!!! quina pena, aixo si, tots a xupar del pot!!!

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    04/11/2011 23:36
    #2
    Les fires ja no tenen sentit. Es una cosa desfasada que es tenen que anar eliminant, excepte aquelles que siguin per presentar un producte 'per gaudir a la vista' com ara cotxes, vaixells o caravanes.

    Lo que les estacions presenten en aquesta fira es el mateix que está penjat a Internet desde fa setmanes. Anar a aquesta fira, per mes ben montatge que s'hi vulgui fer, es una pérdua de diners tant per la estación com per al visitant.

    A la meva opinió, ja no s'hauria de fer mai mes Nivalia. Es una cosa del pasat, que amb les noves tecnologíes ja no te sentit. Evidentment, jo ni hi anirè. El que hi ha allà, ja ho tinc a Internet.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    04/11/2011 23:53
    #3
    Si Ivan...per això a la Ispo no va ni deu. El que donaria per poder tocar tot el catàleg tant de material dur com de tou aquí a casa.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    05/11/2011 00:25
    #4
    Com esta el tema de comprar roba de la temporada passada? necessito renovar la jaqueta i els pantalons a bon preu! Em va la pena?

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #5
    Fecha comentario:
    05/11/2011 01:56
    #5
    Home , posats a buscar coses per internet , també et pots comprar un vaixell de $2.000.000 per internet i no cal que vagis al saló náutic... I per comprar un BMW no cal que vagis al saló del automóbil...ës més...cada any visito ambdós salóns i encara es hora que m'hi compri alguna cosa...
    Sincerament , jo prefereixo un saló que internet , ja que en un saló encara prevaleix una mica el tracte humá (sigui el venedor un xoriço o no) que em satisfá més que la freda tecla "enter" que pitjaré al final d'aquest post , o bé em servirá per retrobar-me amb vells coneguts que també em satisfará. Que hi ha mala organització , que les coses es fan a última hora , tard i malament , que tothom chupa del bote i ningú está mai content amb res , cert...però tú on vius? A Noruega? a Suècia? Et recordo que aixó es Catalunya i aquí les coses sempre han anat aixi...

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

  • #6
    Fecha comentario:
    05/11/2011 07:56
    #6
    #4 sincerament no ho sé, no he mirat massa els preus, però alguna cosa hi havia.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #7
    Fecha comentario:
    05/11/2011 11:43
    #7
    EStic amb vosaltres, es una veritable pena que no es segueixi pontenciant Nivalia...Encara recordo quan la van fer al ST Jordi i es va muntar aquella megapista on van venir a esquiar pros com ara l´Alberto Tomba..., o la rampa de neu que van muntar a Av. Maria Cristina...
    Potser no podem fer una ISpo, però tenint en compte el que mouen a Espanya els esports outdoor, trobo trist que s´hagi deixat perdre Nivalia d´aquesta manera, més si és cert que ens prenem seriosament el tema de fer unes olimpiades d´hivern...
    Jo ni sabia que la feien ara...
    Molt trist... , almenys esperem que el canvi climàtic trigui el màxim en arribar i no ens haguem de desplaçar de casa nostra per poder seguir practicant els esports d´hivern

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #8
    Fecha comentario:
    05/11/2011 12:04
    #8
    #2 Pues es cierto. En una feria de coches o barcos hay un producto final que tocar. Así que pese a que puedas comprarlo por internet quieres verlo y sentirlo.

    Un viaje o una escapada de esquí puedes comprarlo en agencia, por internet o montarlo por tu cuenta. Pero si lo piensas es un poco absurdo pagar para ir a un sitio donde te dan folletos de publicidad y los catálogos que te bajas en pdf de las webs de las estaciones.

    Yo ya dejé de ir a la de Valencia porque probablemente era aun peor que la vuestra. Y respecto a los chollazos de los que se habla, nunca vi un precio diferente al mismo que se ofrecía en las tiendas.

    Lo que pasa es que tenemos tantas ganas de nieve, que aunque sabemos a lo que vamos, acabamos picando solo para rodearnos un poco de lo que nos gusta.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #9
    Fecha comentario:
    05/11/2011 12:32
    #9
    #3 La ISPO es un tema diferent. Es una fira a on s'hi va sobretot a vendre mes que a informar. La ISPO es una fira mes aviat profesional, i es on el detallista i comprador pot veure d'una tacada tot el que surt la próxima temporada.

    No em comparis la ISPO amb Nivalia :diable:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #10
    Fecha comentario:
    05/11/2011 20:00
    #10
    No, et dic que m'agradarïa comparar-la. Seria molt bona senyal, no creus?

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #11
    Fecha comentario:
    05/11/2011 23:03
    #11
    Nivalia no representa al sector y creo que no es correcto plantearlo asi.
    Es un intento de un licito negocio como otro y venderlo como la representación del sector es totalmente incierto.
    Ya que nombras a algunas marcas te puedo decir ,como parte de una de ellas ,que ya nos gustaría que hubiera un gran evento de inicio de temporada apoyado por las estaciones y el global del sector ,la iniciativa tendría que venir de las instituciones ya que como dices hay intereses publicos muy amplios en el Pirineo .Las marcas,que al final con presupuestos muy limitados nos .promocionamos donde creemos y podemos,somos en España pequeñas empresas privadas sin obligación ni capacidad para promocionar una feria en Barcelona,donde el negocio del esqui es mínimo.
    NO son las marcas de yates que promocionan el salón náutico ni nadie lo pretende

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

  • #12
    Fecha comentario:
    06/11/2011 00:12
    #12
    #11 no pretenia en cap cas fer culpables a les marques, ben al contrari, les marques sou les primeres que vàreu fer el toc d'alerta deixant d'anar a la fira.
    En quant a que la fira no representa al sector, una cosa és que a tu i la marca a la que representes no us agradi el que surt d'aquesta fira, però el sector de la neu pel que fa a fires té a Nivalia com a màxim representant, per molt que ens molesti o per més greu que ens sàpigui. Igual que m'agradi o no el SIL és la fira de la logística.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #13
    Fecha comentario:
    06/11/2011 10:14
    #13
    A mi em sembla lamentable que portint 4 o 5 anys fent la mateixa pena i ningú no hi possi remeï. Millor sería una retirada i esperar fins que no es pogués fer-ne una amb un mínim de condicions.

    Ja fa 4 anys que no hi vaig,si no recordo malament l´últim cop va ser al 2007 i tal com vaig sortir per la porta ( crec que no hi vaig estar allà més de 30min... ) vaig dir que mai mes hi tornaría.
    Pocs stands i alguns que res tenen a veure amb el món de l´ski, sensació de mercadillo cutre i decadent. Sensaciò de que hi podría anar amb un stand a vendre banyadors i donaría menys el cante que l´stand que per lo vist aquest any anuncia depil.lacions...
    Avui he vist el día i he pensat d´apropar-me per passar l´estona i amb l´esperança de que la fira hagués millorat una mica ( que no sería gens difìcil )però pel que he llegit aquí no només segueix igual de malament sinó que va a pitxor,
    I així volem fer una olimpiades?? Si ho hem de fer així de malament millor estalviar-nos les molèsties.
    Una autèntica llàstima lo de Nivalia.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #14
    Fecha comentario:
    06/11/2011 13:13
    #14
    Osti tu, com sempre una marca demanant als ens públics que facin alguna cosa.

    De qui és el pastís? Vostre o dels organismes públics?

    Nivalia hauria de caminar en una direcció professional. D´altra banda potser sí que no té cap sentit. Al cap i a la fi, el que passa és el reflex de la realitat del que és la neu avui i de com la comunicació ha canviat.

    D´altra banda, ja ho he dit alguna vegada al fòrum. S´ha de constituïr una marca tipus Ski Catalunya, o quelcom semblant per anar a vendre fora. I emprendre accions com que el personal parli anglès, webs actualitzades amb diferents idiomes, un grup de gent que surti a vendre a fora de les nostres fronteres, etc, etc. No serem mai una gran destinació, tant per orografia com per clima. Però tenim altres coses que els demés potser no tenen. I entre d´altres el menjar i el beure.

    Alguna cosa s´ha de poder fer. Les estacions s´han d´unir en aquest projecte.

    Lo dels olímpics res. Un tret a l´aire. Primer una cosa i després l´altra.

    Penso.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #15
    Fecha comentario:
    06/11/2011 15:57
    #15
    pensaba anar avui pero ahir vaig llegir les critiques i no hi aniré .. GRACIES !! :+:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #16
    Fecha comentario:
    07/11/2011 08:52
    #16
    Segons l'organització més de 12.000 visitants ... hi tornaran l'any vinent. Esperem doncs que facin ni que sigui una mica d'autocrítica ... :za!ar: :za!ar:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: