Novetats a Grandvalira 2011/12

Novetats a Grandvalira 2011/12
L'estació andorrana presenta per aquesta nova temporada 12 nous quilòmetres esquiables repartits en 5 noves pistes totes elles situades al sector el Tarter. També hi ha haurà un nou espai freeride a aquest mateix sector. D'altra banda mentre els responsables de la Copa del Món a Grandvalira són a Sölden aprenent d'una de les millors organitzacions del circ blanc. I ja s'està enllestint el muntatge de les graderies al final de la pista Avet.

Aquesta propera temporada el camp de neu Grandvalira estrenarà cinc noves pistes al sector del Tarter, quatre d'elles seran pistes blaves i una de vermella. Aquest no serà pas l'únic canvi que veuran els usuaris al sector el Tarter, en aquest sector s'hi possarà en marxa el segón espai freeride de l'estació que se sumarà al del Pic Blanc del sector Pas de la Casa. Les denominacions d'aquestes noves pistes seràn la Cadernera, la Perdiu, el Picot i la Geneta pel que fa a les pistes blaves i l'Isard per la vermella.

Aquests, però, no seran els únics canvis amb què es trobaran els usuaris en aquest sector de l’estació, aquest espai freeride que abans era servit en ratrac i ara estarà servit per un nou telesquí batejat com Encampadana i que pujarà des del pla de Riba Escorxada fins al pic que dona nom al telesquí. Aquests telesquí donarà servei  a tres itineraris que s'han batejat com: la canal de Las Solanelles, la canal Encampadana i la canal del Bosc de Comelles.

Amb aquest nous 12 quilòmetres de pistes el domini andorrà es seguirà mantenint com el domini amb més quilòmetres esquiables del Pirineu. Grandvalira passarà  amb aquestes cinc noves pistes a tenir-ne un total de 112 i dels 193 quilòmetres de la temporada passada als 205 de la present.

Enllestitnt tot per la prova de la Copa del Món

Instal.lació de les graderies a la pista AvetEl 17 d'octubre es va començar a muntar la grada que s'ubicarà al peu de la pista Avet que, els dies 11 i 12 febrer del 2012, acollirà la Copa del Món femenina d'esquí alpí Grandvalira-Soldeu 2012. L'any passat la pista Avet va ser objecte de millores amb la construcció d'un túnel (en la intersecció amb la pista de l'Ós) i la pista es va adequar canviant el final del traçat. Ara, amb la mirada posada en la Copa del Món Soldeu 2012, la zona de meta es convertirà en un amfiteatre amb capacitat per a un miler de persones, comparable als més prestigiosos del circuit internacional. L'empresa contractada per dur a terme les obres i instal·lació de la grada és Nussli España, SA, empresa amb seu a Suïssa i sucursals a Alemanya, Espanya, Itàlia, Àustria, els EUA i Canadà, entre d'altres. Lluís Ferrer és el director a Espanya i el director de projectes és Luciano Arrezze. "La de Grandvalira-Soldeu és una de les produccions més importants en les que hem treballat fins ara", explica Arrezze. "Es tracta de proves de la Copa del Món, la competició anual més important en l'àmbit de l'esquí alpí, així que el compromís és seriós i necessita ser executat a la perfecció". Les estructures a instal·lar són diverses, complexes i molt especials i a més s’ha de tenir en compte el desnivell del terreny. Les diferents parts i les seves característiques són les següents:

  • Una grada per a 1.000 espectadors, en estructura de mecanotub.
  • Tarimes i escales d'alumini, seients de PVC ignífug i estabilitzat contra rajos UV.
  • Tots els elements de sòl són antilliscants i resistents a la humitat.
  • Dotze cabines de comentaristes de TV sobre tarima, situada a la part posterior de la grada i elevada. Les cabines seran insonoritzades, amb panells frontals de vidre.
  • Un suport per pantalla LED gegant, situada en un lateral proper a la meta.
  • Torres per les càmeres de TV al llarg de tota la baixada de la pista Avet.

Instal.lació de les graderies a la pista AvetPer instal·lar aquestes estructures caldran unes 94 tones de material (aproximadament sis tràilers). La grada i part del suport de la pantalla LED quedaran instal·lats a finals d'octubre, perquè aquestes estructures es recolzen sobre sòl ferm (sense neu) en el que serà la primera fase de construcció. Ja amb neu sobre el terreny de la pista Avet, Nussli durà a terme una segona fase de construcció en què es completarà el muntatge del suport de la pantalla LED i s’instal·laran les torres per a les càmeres de televisió just abans de les proves de Copa del Món. A causa de la complexitat de la instal·lació Nussli enviarà un equip de vuit muntadors, que treballaran un total de deu dies preparant les estructures, així com carretons elevadors i manipuladors telescòpics.

Artículos relacionados:


3 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    22/10/2011 20:23
    #1
    Se sap algo del nou planol de pistes amb aquestes novetats. A la web de grandvalira encara hi ha l'antic!

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    22/10/2011 21:08
    #2
    #1 Fins la setmana del 2 de novembre em sembla que res de res.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #3
    Fecha comentario:
    23/10/2011 23:09
    #3
    En la web sigue estando el anterior, y al pulsar en descarga del pdf del plano da error. Habrá que esperar...

    Qué ganas de echarle un vistazo y de catar el nuevo telesquí. :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: