Dol per la mort del Dr 'Pitu' Figueras

Dol per la mort del Dr 'Pitu' Figueras
El Doctor Josep Maria Figueras més conegut pels seus amics com a "Pitu" Figueras ens va deixar ahir dijous a l'edat de 85 anys. Amant de l'esport una lesió no li va permetre ser esportista olímpic al Jocs de Saint Moritz. Barceloní de neixement va ser professor d'esquí a la Molina on després de la lesió es va fer càrrec de la clínica. Sempre va estar lligat al món de la neu i la muntanya com a amant que n'era. Descansi en pau.
Josep Maria Figueras - Premis Importants de la neu de Vallnord
'Pitu' Figueras - Premis Importants de la neu de Vallnord

El món de la medicina i l'esport està de dol pel traspàs del Dr. Josep Maria Figueras i Anmella de 85 anys, reconegut traumatòleg i cirurgià ortopèdic, metge entre d'altres del rei Juan Carlos, de diversos equips olímpics espanyols (Cortina'56 fins a Calgary'88), Maradona i d'altres personalitats del món de l'esport.

'Pitu' Figueras va patir una insuficiència respiratoria als 85 anys d'edat ahir a Barcelona on va nèixer el 1926. Amb nomes 16 anys va entrar al món de la competició, començant a correr en totes les disciplines i com a monitor d'esquí a la Molina. Al 1948 va ser pre-seleccionat pels Jocs Olímpics de Saint Moritz però una inoportuna lesió el va deixar fora de l'equip.

Així el Dr Figueras va començar a exercir de metge a la Molina pels volts de l'any 50 quan la clínica de la Molina estava situada a una habitació del Xalet del CEC. Amb el temps es va traslladar al veï hotel Adserà on va viure amb la seva família fins que anys després al 1969 es va instal.lar una clínica com a tal i el Dr Figueras se'n va fer càrrec.

A l'any 1956 'Pitu' va ser present als seus primers jocs olímpics com a metge traumatòleg de l'equip espanyol desplaçat a Cortina d'Ampezzo, càrrec que va ostentar fins als Jocs Olímpics de Calgary'88. Apart dels Jocs va asistir l'equip espanyol a diversos campionats mundials.

‘Pitu’ no ha sigut nomes una eminència en aquest pais, també fora de les nostres fronteres va ser una referència, tenia un gran renom internacional pel seu coneixement de la medicina esportiva i per la seva llarga dedicació als esports de muntanya, especialment a l'esquí. Entre moltes vivències i experiències, cal destacar quan Josep Lluís Núñez, llavors president del FC Barcelona, va trucar de matinada al Dr Figueras per tal que ell personalment dongués el vist i plau a l'operació que es va practicar a Maradona després de la brutal entrada de Goicoechea a l'any 1983.

Era considerat com un dels pioners de la medicina esportiva i era membre emérit de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, l'any 2001 va rebre la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari i el 2003, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Va participar com a ponent a diversos congressos com els del SITEMSH (Société Internationale de Médecine des Sports d’Hiver) especialitzats en els esports d'hivern.

Des d'aquestes línees apart de retre-li el nostre més sentit homenatge volem aprofitar per sumar-nos al dol i el dolor de la familia d'aquesta gran persona que va dedicar la vida a la nostra afició. Allà on siguis descansa en pau 'Pitu', aquí et trobarem a faltar.

Artículos relacionados:

  • La Molina: On la neu ha fet història Publicado el 15/12/2011

2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    30/09/2011 13:08
    #1
    :frown:
    sols queda això, sumar-se al dol, recordar-lo tal com era i amb tot el que va donar per l'esqui i........espero que es faci un homenatge com cal :+:

    Descansa en pau Pitu i saluda a tots/es que allà et trobaràs, que seràn molts/es.....

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    30/09/2011 15:24
    #2
    Una gran persona amb un gran cor, com poques hi han. Un excelent profesional. M afageixo al condol i a la peticio d un gran homenatge com ell es mereix.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: