Patrick Lang: "Grandvalira 2012 té un gran potencial"

Patrick Lang: "Grandvalira 2012 té un gran potencial"
Patrick Lang: “Grandvalira-Soldeu 2012 té un gran potencial per organitzar la Copa del Món”. La pista Avet de Grandvalira - Soldeu i els preparatius van impressionar al reconegut periodista francès d'esports d'hivern Patrick Lang. Lang és fill de Serge Lang qui va ser un dels impulsors de la Copa del Món tal com avui la coneixem.

La presentació oficial de les dues proves de la Copa del Món femenina (eslàlom gegant i eslàlom), que tindran lloc a Grandvalira-Soldeu els dies 11 i 12 de febrer del 2012, va portar la passada setmana a Andorra a un emblemàtic periodista francès especialitzat en esports de neu: Patrick Lang. Atenent a la recomanació del director del circuit femení de Copa del Món de la FIS Atle Skaardal, Lang va poder comprovar en directe com treballen el Comitè Organitzador (CO) i les autoritats locals, amb els que va discutir assumptes relacionats amb els mitjans de comunicació conjuntament amb representants del Departament de Relacions Públiques i Premsa involucrats en l'esdeveniment. El francès establert a Basilea i fill de Serge Lang, fundador del circuit de Copa del Món, va destacar la qualitat de les instal.lacions i hotels andorrans i el dinamisme del Comitè Organitzador de l'esdeveniment.

Patrick Lang, de 61 anys, és un veterà del circuit ja que va començar a cobrir esdeveniments de Copa del Món al 1969. Fill de Serge Lang, fundador de la Copa del Món d'esquí alpí, ha assistit a centenars de curses en els Hemisferis Nord i Sud durant quatre dècades. També ha exercit com a organitzador de curses de la Copa del Món o de cap de premsa en diverses ocasions. En l'actualitat és vicepresident de l'Associació Internacional de Periodistes d'Esquí (AIPE) i representant dels mitjans de comunicació en el Comitè de la Copa del Món de la FIS.

Al costat d'un grup de destacats membres del Comitè Organitzador de Grandvalira-Soldeu 2012, entre d’altres el director de la cursa, Jordi Pujol, i la secretaria general, Bea Morales, Lang va visitar les diferents zones i hotels que seran utilitzades durant la competició pels equips nacionals, periodistes, membres de la FIS i convidats. Així mateix, Lang va conèixer la pista Avet on se celebraran les proves, incloent les zones d'arribada i sortida, abans d'assistir a la conferència de premsa oficial, celebrada a l'Hotel Andorra Park a Andorra la Vella, on va ser presentat al cap de Govern, M. I. Antoni Martí, el director del Comitè Organitzador, Sr Conrad Blanch, l'alcalde de Canillo, Enric Casadevall, al president de la Federació Andorrana d'Esquí, Sr Albert Coma i el Sr Xavier Cornella, director general de Crèdit Andorra. A tots ells els va expressar el seu elogi per la qualitat de les instal.lacions que havia vist i els va presentar algunes idees que podrien ajudar a l'equip d'organització per reforçar l'alt nivell del seu projecte.

"Crec fermament que el Comitè Organitzador té la capacitat humana, logística i el potencial tècnic per presentar un esdeveniment de primera classe a la resta del món. La disputa de la Copa del Món per primera vegada al Principat d'Andorra pot suposar una impressionant 'première' per a l'ocasió ", va dir Lang.

"He quedat molt impressionat per la pista Avet, que serà tot un repte per a les esquiadores que pretenguin la victòria l'any que ve", va afegir. "Les dues proves prometen ser molt competides i espectaculars. Segur que algunes corredores es quedaran sorpreses per la forta pendent i dificultat de la pista".

Lang també va afegir: "Estic molt satisfet per l'alta qualitat dels hotels, on han estat programades diverses activitats, així com per la zona d'acreditació, la sala de premsa o les zones VIP. Són residències molt elegants i acollidores, tant, que semblen hotels de primera categoria de famoses estacions com Courchevel (França), o Lech am Arlberg (Àustria). La gent estarà molt còmoda ", va afegir Lang. "Els equips gaudiran de la seva estada a Soldeu i podran aprofitar l'enorme spa situat al preciós hotel Hermitage. Els corredors també estaran encantats de visitar Andorra la Vella i descobrir les seves botigues i el seu especial ambient".

Lang també va mostrar la seva satisfacció en saber que el CO de Grandvalira-Soldeu té previst rebre als equips a l'aeroport de Barcelona i transportar-los en autobusos fins a Soldeu, evitant així molèsties innecessàries amb el lloguer de vehicles i la seva conducció fins a l'estació andorrana per carreteres desconegudes per la majoria de les esquiadores. "Espero que una gran quantitat de periodistes estrangers vinguin per assistir a aquesta primera prova de Copa del Món de Grandvalira-Soldeu i comprovin quin lloc tan bonic és Andorra. No s’han de perdre l'emocionant esdeveniment planejat pels andorrans; definitivament, val la pena el viatge des dels països alpins", va assegurar Lang.

Curiosament, Andorra serà el 25è país en acollir una prova de la Copa del Món des de la seva creació, l'agost de 1966. El mateix cap de setmana que Soldeu, tindrà lloc la primera cursa de la Copa del Món d’esquí alpí masculí a Sotxi (Rússia), on es celebraran els Jocs Olímpics d'Hivern el 2014. Des dels seus inicis, la Copa del Món ha visitat tots els continents excepte l'Àfrica, i ha viatjat a destinacions tan llunyans com Japó, al 1973, Argentina, al 1985, i Austràlia i Nova Zelanda, al 1989 i 1990.

La defensora del títol de campiona de la Copa del Món, l'alemanya Maria Riesch, participarà a Soldeu, així com la seva principal rival per la victòria en la general, la superestrella dels EUA Lindsey Vonn. Esquiadores de més d'una dotzena de països viatjaran a Soldeu el febrer procedents de Garmisch-Partenkichen (Alemanya) en el seu camí a Sotxi (Rúsia).

Artículos relacionados:


2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    22/09/2011 23:03
    #1
    Guachis David. :+:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #2
    Fecha comentario:
    23/09/2011 12:33
    #2
    Parece que los andorranos se están volcando en el tema. :+:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: