L'edifici de Coll de Pal enllestit a l'octubre

L'edifici de Coll de Pal enllestit a l'octubre
El consistori de Bagà busca com finançar el mig milió d'euros que costarà completar aquest immoble que quedarà enllestit a la tardor per donar cabuda a un restaurant, un punt de lloguer de material i l'escola d'esquí. Pel que fa al pàrquing de 150 plaçes encara s'ha de construir. Pel que fa a la cadira de moment s'han enllestit les estacions de sortida i arribada, pel que fa a les pilones encara no s'ha adjudicat l'instal.lació d'aquest giny que ha d'ajudar a fer realitat un projecte llargament reclamat des del Berguedà.

L'Ajuntament de Bagà preveu que la primera fase del nou edifici de serveis de Coll de Pal quedi enllestida l'octubre. Aquesta actuació forma part d'un ambiciós projecte global per aconseguir que aquesta estació d'esquí municipal disposi de tots els recursos per créixer i esdevenir un centre de neu competitiu i connectat amb les instal·lacions de l'estació ceretana veïna de La Molina.

Aquestes obres tenen un cost de 700.000 euros, que el consistori baganès ha aconseguit finançar a través d'ajudes dels fons europeus Miner. Els treballs van a cura de l'empresa Construccions Jordi Amills SL. Aquest immoble tindrà dues plantes i una superfície de 700 metres quadrats. L'espai de la planta baixa permetrà als futurs usuaris accedir a les pistes i als remuntadors. Pel que fa a la primera planta, permetrà l'accés al pàrquing, amb capacitat per a 150 vehicles, que encara s'ha de construir. L'alcalde de Bagà, Nicolás Viso, ha explicat a aquest diari que a les sales de l'immoble s'ubicarà una zona de restauració on s'oferirà cuina ràpida. La resta de sales d'aquest flamant edifici es destinaran a acollir una escola d'esquí i un punt de lloguer de material. Així mateix, servirà per posar a la venda els forfets per a les persones que esquiïn al domini esquiable de Coll de Pal i La Molina.

S'ha programat que els treballs d'aquesta primera fase es puguin enllestir l'octubre, abans que les condicions climatològiques facin inviable treballar en aquest indret, a 2.000 metres d'alçada.

El finançament, pendent

L'alcalde de Bagà, Nicolás Viso, ha admès que la segona fase per completar aquest immoble encara no té un calendari d'execució, perquè "cal buscar el finançament" que fa falta per completar l'obra. Aquesta fase, que ha de servir per acabar l'edifici de serveis, té un cost de 500.000 euros. 

Una altra de les obres necessàries per completar el projecte de la unió de les pistes de Coll de Pal i de La Molina és el telecadira. Actualment s'ha fet l'estació de sortida i també la d'arribada. Tanmateix, falta fer els pilons intermedis. Aquests treballs encara s'han adjudicar. En aquest sentit, l'alcalde de Bagà, Nicolás Viso, ha esmentat que a hores d'ara "és fonamental" que es pugui acabar aquesta actuació i disposar del telecadira. El dirigent baganès considera que com més persones puguin accedir a Coll de Pal des de La Molina més gran serà la necessitat d'acabar l'edifici de serveis. Aquest fet pot servir per obtenir els diners necessaris per acabar l'immoble. L'alcalde Viso ha destacat l'esforç que ha de fer un Ajuntament com el de Bagà, una vila de poc més de 2.000 habitants, per impulsar un projecte d'envergadura i costós com és el de Coll de Pal.

Fuente:

Regio 7

Regio 7

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: