Agraïment de la FCEH a les estacions

Agraïment de la FCEH a les estacions
La Federació Catalana d'Esports d'Hivern ha volgut felicitar i agraïr les estacions per la feina feta a causa de la manca de neu, així el seu President Ramon Carreras ha adreçat una carta a totes en agraiment al seu esforç.

Que la temporada no és bona no se li escapa a ningú, si bé pels usuari pot arribar a ser un mal menor, pels que viuen de la neu és un transtorn molt important, i pels que depenen d'ella per a fer les seves activitats encara més, aquest és el cas de la competició, i per aixó la FCEH vol agraïr a les estacions la feina feta per tal de permetre que la competició patis de la forma més mínima possible la manca de neu a les nostres muntanyes.

Ramon Carreras - FCEH

Per aixó el president de la FCEH ha adreçat la carta que us adjuntem a totes les estacions catalanes:

Benvolguts senyors,

Davant l’atípica temporada d’esquí que estem tenim com a conseqüència de la poca presència de neu a les estacions d’esquí, vull agrair l’esforç que estan duent a terme tots els centres hivernals, i molt especialment, el de La Molina. El treball de les estacions ha estat centrat des del més de desembre en garantir la presència de la neu a les pistes. Això ha estat possible gràcies als sistemes de neu de canó instal·lats per les estacions i que compleixen tota la normativa vigent de respecte del medi ambient. Sense aquesta producció de neu, la pràctica dels esports d’hivern com l’esquí alpí, nòrdic o del surf de neu no hagués estat possible. I sense aquesta neu, les estacions d’esquí no haguessin obert les seves instal·lacions als molts aficionats a l’esquí que hi ha a casa nostre. Sempre es diu que les estacions d’esquí són el motor econòmic de les valls muntanya i enguany s’ha demostrat més que mai.

Més enllà de l’oci, de l’esquí entès com a entreteniment, també vull agrair l’esforç que estan duent a terme les estacions d’esquí en la preparació dels estadis de competició on es diputen les activitats de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH). Sense aquests esforços no s’haguessin pogut disputar les competicions que s’han realitzat i s’estan realitzant i això paralitzaria l’activitat de la FCEH i de tots els seus esportistes. Temporada rere temporada les inversions que duen a terme les estacions d’esquí en producció de neu de canó són elevades, ja que saben que per mirar de garantir el major nombre de dies esquiables necessiten disposar de la major quantitat de neu possible. Una producció de neu que compleix totes les normatives legals regides per les directrius de la Conselleria de Medi Ambient i per la Unió Europea. A més, per mitjà de les estacions s’evita el despoblament de les zones de muntanya en fer possible que els llocs de treball que es reconverteixen del sector primari com es l’agricultura i ramaderia ho facin directament al terciari de serveis per gent autòctona de la comarca que troba una feina atractiva gràcies a la intensa activitat de les estacions d’esquí, les seves competicions esportives i la neu en general.

Precisament, la revista oficial de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) en el seu tercer número publica un exhaustiu reportatge sobre la producció de neu, centrat en la feina que es realitza a La Molina, en el qual s’explica com es produeix la neu de canó respectant el medi ambient.

Aprofito l’ocasió per saludar-vos molt atentament,
Ramon Carreras i Juanico
President FCEH
Barcelona, 18 de gener de 2007

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: