Oberstdorf està d'aniversari

Oberstdorf està d'aniversari
El trampolí alemany d'Oberstdorf està d'aniversari, el 9 de desembre complirà 100 anys el club que el gestiona i per aixó l'Ski Club Obertsdorf ha organitzat una sèrie d'actes per celebrar el seu centenari.

Trampolí d'OberstdorfVa ser el 9 de desembre de 1906 que alguns entusiastes de l'esquí van fundar l'Skilauf-Verein Oberstdorf/Allgäu. Al que després van batejar, en concret al 1910, com a Ski Club Oberstdorf. Actualment famós per la cel.lebració de la primera prova del prestigiós Torneig dels 4 Trampolins des de 1952, el club celebrarà el seu centenari el proper dissabte 29 de juliol.

"Estic molt content de celebrar el nostre aniversari amb els millors saltadors alemanys", declarava l'actual president del club Claus-Peter Horle. Abans de que comenci la gran festa a l'Erdinger Arena, antigament conegut com Schattenberg Ski Stadium, s'hi durà a terme la primera de les dues competicions internacionals. Martin Schmitt, local d'Oberstdorf, Georg Späth i Michael Neumayer, participaran juntament amb d'altres saltadors de l'equip dirigit per Peter Rohwein. Entre els convidats destaca l'alcalde d'Oberstdorf, Thomas Müller, Alfons Hörmann, president de la federació alemana d'esquí i Mirjam Vogt, president de la federació bàvara d'esquí.

Fa un any i mig Oberstdorf va acollir els campionats del món d'esquí nòrdic, els segons que s'hi disputen des del 1987. Durant aquests campionats s'ha repetit president, i és que l'actual president, Claus-Peter Horle, va arrivar al càrrec al 1972! Horle a més a més va ser el cap del comité organitzador dels campionts del món el 1987.

La primera competició que es va dur a terme allà va ser a la zona de Schrattenwang al 1909. El mateix any, es van construir els dos primers trampolins a la zona de Halden, una mica al Sud de l'ubicació actual. Allà, a Schattenberg, el primer trampolí es v construir al 1923 i la primera competició es va cel.lebrar el 27 de desembre de 1925.

Al 1949, es va construir la primera instal.lació a la vall de Birgsau. I al 1972, l'actual instal.lació s'hi va construir per als campionats del món de salts del 1973. La poc comuna torre, localment coneguda com la "Torre inclinada d'Oberstdorf", es va batejar com Heini-Klopfer-Ski-Flying-Hill. L'arquitecte i saltador Heini Klopfer va dissenyar els plànols d'aquesta instal.lació i a més a més va tindre el privilegi de provar abans que ningú la seva pròpia obra el 2 de febrer de 1950. Fins ara s'hi han disputat un total de quatre campionats del món de salts al 1973, 1981, 1988 i 1998. I els propers s'hi faràn el proper any 2008.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: