El gran forat negre d´Ordino

El gran forat negre d´Ordino
María del Mar Coma, líder de l'opisició a la parròquia d'Ordino, apunta que es necessiten atractius per reflotar el camp de neu d'Ordino-Arcalís. Aboga per la millora de la carretera, més inversions peró no aposta pel telecabina des del Serrat. Esperem que aquesta postura ajudi a tirar endavant un dels camps de neu amb més encant del Principat.

Després d’alguns mesos amb el tema enterrat, sembla ser que corporació i oposició s’asseuran en comissió per parlar del gran forat negre d’Ordino, el camp de neu d’Ordino Arcalís. Degut a aquesta més que possible reunió per tractar l’afer, Maria del Mar Coma, cap de l’oposició i membre del GUPI (Grup d’Unió Parroquial Independent), va manifestar-se donant l’opinió sobre un tema on de moment, no s’ha trobat una solució adient per a tothom.

Coma, que en cap moment va voler resultar destructiva en les seves declaracions, va comentar primerament que al seu parer, la corporació estava cometent un error de concepte ja que "tenen una visió grandiosa d’Arcalís". Aquest és un concepte que s’havia de variar i va afegir que el que no es pot fer és tractar el camp de neu d’Arcalís, com si fos "Soldeu", ja que en primer lloc, és una estació molt més minoritària i menys donada al turisme avingut de fora de les nostres fronteres.

Un altre aspecte que va voler remarcar la líder de l’oposició, passa per la situació física d’Arcalís, una estació on, a diferència d’altres com Soldeu o el Tarter, s’ha d’anar expressament ja que la carretera no porta a cap més lloc que allà i això és un fet amb el que no es pot lluitar.

Millores i inversions

"Estem d’acord que el motor econòmic de la parròquia és Ordino-Arcalís", admetia Coma que a més va afegir que el que s’havia de fer era "trobar un atractiu perquè la gent pugi a Arcalís", un atractiu que ara per ara li manca al camp de neu i que ve donat en gran mesura pel fet d’invertir diners en l’estació. "Es porten 6 anys sense fer inversions importants a Arcalís i creiem que això s’ha de canviar", declarava Coma que a més va comentar que calia millorar els accessos a pistes, fer la carretera més ampla i sobretot millorar-la en termes de seguretat.

Si la cap de l’oposició es va mostrar favorable al fet de millorar els accessos, va estar però, rotundament en contra de la possibilitat d’emplaçar un telecabina des del Serrat i que arribi fins a peu de pistes. I és que al seu parer, el projecte d’un giny mecànic resulta poc fiable en matèria de seguretat, ja que en la zona hi ha constants canvis climatològics, vent i bona part d’aquesta està afectada pel risc d’allaus.

Trobar solucions

Pel que fa a trobar una solució per tal de reflotar l’estació, Maria del Mar Coma va voler aclarir que el GUPI, "mai s’ha negat a que sigui un privat el qui entri a gestionar part d’Arcalís", per on sí que no passa el Grup d’Unió Parroquial Independent, és pel fet que aquesta nova entrada es faci amb una mala base. "Volem que es facin les coses bé, si es fa un concurs i torna a sortir com a millor opció Crèdit Andorrà, hi estarem totalment d’acord", comentava Coma que va puntualitzar que el que sí que s’ha d’arribar és a un bon acord i que no passi com en l’anterior on "vam trobar malament que se cedeixi un terreny en exclusiva a Crèdit Andorrà".

Notícia extreta del Diari Bon Dia.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: