França contra les obres de ‘Porte des Neiges’

França contra les obres de ‘Porte des Neiges’
El prefecte dels Pirineus Orientals (L'equivalent al nostre delegat del govern) ha impossat un recurs suspensiu davant del Tribunal Administratiu de Montpellier per aturar les obres doncs aquestes supossen un problema per a la seguretat del país. I el comú se'n desmarca dient que ells no volien aquest projecte.

El passat hivern es va presentar en públic el que havia de ser un macrocomplex immobiliari i d’esquí que ajuntés el Principat d’Andorra amb França. La iniciativa va tirar endavant amb la participació de l’empresa andorrana SAETDE, el grup immobiliari espanyol SACRESA, i un promotor immobiliari a títol personal.
Ahir va saltar a la llum que el prefecte dels Pirineus Orientals, que representa l’Estat francès a la Catalunya del Nord, va interposar un recurs suspensiu al Tribunal Administratiu de Montpeller contra la revisió del pla d’urbanisme de Porta (Alta Cerdanya), que fa possible la construcció d’aquest macrocomplex.
Des del Comú d’Encamp, un dels accionistes majoritaris de SAETDE, es va comunicar que "desconeixem el que s’hi està fent allà, només sabem el que ha sortit en els mitjans". "Això sí", va afirmar a aquest mitjà el cònsol major encampadà Miquel Alís, "nosaltres sempre hem declarat que no hi volíem ser a Porte de Neiges".

Motius d’un recurs

Segons el recurs, el projecte, que preveu un forfet conjunt entre l’Alta Cerdanya i Andorra, suposaria una violació de la frontera, amb el conseqüent problema de control de seguretat del pas d’esquiadors d’un país a l’altre.
Emparant-se en el procediment d’urgència, que permet la suspensió cautelar, el representat de l’Estat francès va demanar al jutjat contenciós administratiu que anul·lés la revisió del pla d’urbanisme. El prefecte no acceptaria la construcció de l’estació d’esquí, ja que el projecte facilitaria, amb un forfet conjunt, la circulació d’esquiadors entre l’Alta Cerdanya i Andorra, separades només pel naixement del riu Arieja, cosa que plantejaria un problema de seguretat en el control de la frontera.
El recurs va ser examinat dimarts passat, i va quedar vist per sentència.

80.000 metres quadrats

El projecte ‘Porte des Neiges’ consisteix en un complex immobiliari de 80.000 metres quadrats amb residències i hotels de diferents categories, a més de discoteques, restaurants i centres comercials. L’estació d’esquí de 1.000 hectàrees serviria d’enllaç entre els dominis esquiables Porté-Puymorens i Grandvalira, cosa que convertiria el conjunt en l’àrea turística més gran dels Pirineus.

Aturat en altres ocasions

Ara fa onze anys un recurs de la Federació per als Espais Naturals i l'Entorn Català i l'associació Cerdanya Terra Nostra va aconseguir fer suspendre el projecte, però l'estiu passat el Consell d'Estat, màxima instància administrativa, va autoritzar, finalment, l'execució de la unitat turística nova. El nou recurs del prefecte, però, podria tornar a paralitzar la iniciativa.
El projecte Porte des Neiges consisteix en un complex immobiliari i d'esquí. D'una banda, disposarà de 80.000 metres quadrats amb residències i hotels de diferents categories, a més de discoteques, restaurants i centres comercials. De l'altra, l'estació d'esquí de 1.000 hectàrees serviria d'enllaç entre els dominis esquiables Portè-Pimorent i Grandvalira i convertiria el conjunt en l'àrea turística més gran dels Pirineus.
El nou domini esquiable ja va entrar en funcionament parcialment la temporada passada, amb dues pistes de pendent moderat i una superfície esquiable de 2,3 quilòmetres. El primer telecadira desembragable, de sis places, té capacitat per traslladar 3.000 persones per hora i una llargada de 1.300 metres.

Notícia extreta del Diari Bon Dia i El Periòdic d'Andorra.

1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    10/05/2006 08:12
    #1
    A veure si el prefecte aconsegueix posar ordre i evitar la catàstrofe que el sr viladomat, amb la connivència de l'alcalde de Porté, està portant a terme. Construir 80.000 metres quadrats d'apartaments i burger kings potser no és el que més convé a aquella zona.

    miki10

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: