ANDORRA ESQUÍ

Enviado: 21-09-2014 11:48
Registrado: 16 años antes
Mensajes: 1.404
Pues eso, parece que deja la competición.
Cita

Oliveras anuncia que pateix lupus i que deixa de moment la competició
Escrit per:
M.F.
Va acabar la temporada passada amb problemes físics que van portar a fer un seguit de proves que han donat com a resultat un diagnòstic concret: Marc Oliveras té lupus, una malaltia autoimmune que es manifesta amb diferents símptomes, com dolors a les articulacions, i que de moment no li permetrà entrenar-se a l’alt nivell que caldria per acomplir els objectius que s’havia marcat per a aquesta temporada, la qual cosa ha portat a un canvi de plans.
La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ha convocat els mitjans de comunicació per anunciar la malaltia d’Oliveras i l’impacte que té no només en la seva programació per a la temporada sinó també en la de la resta d’integrants de l’equip masculí. Oliveras estava molt afectat i amb prou feines va poder expressar com se sent. Malgrat tot, el doctor Bernat Escoda va exposar què suposa per a l’esportista el diagnòstic que es va tenir a principis de l’estiu: que ara caldrà tractar el brot agut que pateix, però es va mostrar optimista sobre el fet que es pugui tornar a entrenar i estar al mateix nivell. “La perspectiva és que torni al mateix nivell que abans”, va exposar.
Tal com va explicar el director tècnic de la FAE, Carles Visa, un cop es va tenir el diagnòstic es va haver de fer un replantejament “dels objectius i el plantejament tècnic”. Els objectius ara per a Oliveras són, segons Visa, recuperar-se del brot de la malaltia, complir el període necessari d’adaptació entre la malaltia i l’esport de primer nivell, i mantenir el nivell físic i tècnic que els metges permetin. Tot això significa “un pas enrere per a nosaltres”, va remarcar Visa, ja que faltaran, per als esquiadors més joves, els referents com Kevin Esteve o Oliveras. Per tant, la gira americana que estava prevista no es farà i es posa en dubte també la participació en el Mundial, ja que la federació vol sempre que els esquiadors més joves puguin comptar amb la presència d’esquiadors més experimentats, perquè puguin gaudir de la seva experiència.
Escoda va recordar que hi ha molt pocs casos coneguts d’esportistes d’alt nivell amb lupus i ara l’objectiu és fer un tractament perquè pugui superar el brot. Consisteix en un tractament molt fort que impedeix entrenar-se a alt nivell, ja que és un risc que no es pot assumir perquè pot posar en perill la seva salut. Continua, però, fent algun tipus d’entrenament tot i que no al nivell que caldria per a l’alta competició.
Les ganes de tornar a competir “hi són”, segons Oliveras, que exposa que ara el primer és “recuperar-se” per intentar tornar a competir. L’esquiador va destacar que al final de la temporada passada va notar que es cansava molt en els entrenaments i que li feien molt mal les mans i els peus, així com que les pulsacions no eren normals, la qual cosa els va fer sospitar que les coses no anaven bé. Les proves que se li van practicar van donar com a resultat el diagnòstic fet públic ahir. Ara el seu somni és recuperar-se i poder tornar a estar amb els companys d’equip, competint, “tornar a l’esport”.
[www.andorradifusio.ad]
[www.bondia.ad]



Karma: 0 - Votos positivos: 0 - Votos negativos: 0
Escribe tu respuesta






AVISO: La IP de los usuarios queda registrada. Los comentarios aquí publicados no reflejan de ningún modo la opinión de nevasport.com. Esta web se reserva el derecho a eliminar los mensajes que no considere apropiados para este contenido. Cualquier comentario ofensivo será eliminado sin previo aviso.