Adéu final a Porte des Neiges

Adéu final a Porte des Neiges
Es veia a venir, s'olorava, la crisi i l'aturada inmobiliaria han acabat per donar l'estocada definitiva a un projecte faraònic que no tenia massa suport ni a una ni a l'altra banda de la frontera. Veurem de passada com afecta aixó a una estació com Porté - Puymorent ofegada pels deutes i si de retruc aixó, Déu no ho vulgui, acabi significant la fi d'aquesta magnífica estació que viu a cavall de Catalunya i Andorra. El que estava clar era que Porte des Neiges sense especul.lació era absolutament inviable.

Adéu a Porte des Neiges, el somni de poder anar esquiant des de Canillo fins a Porta finalment ha quedat en un no res, tot i que al menys la part positiva és que el desenllaç ha arribat sense grans destroçes irreversibles a la muntanya com les viscudes no fa gaires mesos a la Vall Fosca on els traus fets a la muntanya trigaran molts anys a curar-se, i no, no estic en contra de noves estacions o ampliacions peró nomes hi estic d'acord si es fan de forma seriosa, curosa i estudiada.

Llegia ahir un post al fòrum de la plana no oficial de Porte - Puimorent que s'ha acabat, que ja s'ha signat el conveni pel qual es trenca l'acord entre el comú de Porta i l'empresa Porte des Neiges, SA. Fins i tot ja està tot a punt per procedir a la venda de la que va ser la seva primera, i finalment única, cadira, aquest conveni posa punt i final al projecte que ha encapçalat durant molts anys el conegut empresari andorrà de la neu Joan Viladomat.

En l'acord es fixen els següents valors mínims de venda per sota dels quals no està permesa la venda, aquest valor s'ha fixat seguint la normativa comptable de l'estat francés. Les xifres més rellevants de la venda són aquestes:

- Telecadira Estany: 1.800.000 €
- Catifa Drosera: 55.000 €
- Generador: 35.000 €
- Equip d'evacuació: 3.500 €
- Equip d'actuació en cas d'allau: 1.500 €
- Equips de pista: 5,000 €

Extracte de l'acta de la CM PORTA 10/4/2010

Per entendre els passos que van portar a aquest protocol, a continuació us presentem un extracte de l'acta de Ajuntament de Porta que es va acordar el passat dia 10 d'abril. Aquest acord va ser refrendat personalment per Joan Viladomat com a president de la societat Domaine Porte des Neiges i ve a dir que l'acord d'explotació que datava del 12 de febrer de 2006 passava a quedar anul.lat tancant així, de moment, tota posibilitat de que els dominis de Porte - Puymorent i Pas de la Casa quedessin units per remontadors així com tota l'inversió inmobiliaria associada quedava aturada. Les pèrdues d'explotació del domini sumen des de la temporada 2005/06 a la passada 2008/09 més de quatre milions d'euros fet que va provocar una aturada de les actuacions davant la qual es va reunir un comité consultiu que després de quatre reunions va acabar sense acord el passat 7 de juliol i llavors va sol.licitar la cancel.lació dels acords signats.

Arribats a aquest punt la societat reclama a l'ajuntament de Porta una compensació pels diners invertits i pels deixats de guanyar, una suma que en total frega els 15 milions d'euros. I l'ajuntament reclama a la societat que torni a l'estat inicial els terrenys on es va instal.lar la cadira Estany. Tot i que sembla que la cadira possarà rumb a terres savoiardes (Val d'Isere, en concret) les parts van acordar aprofitar la proximitat del proper SAM (21 a 23 d'abril de 2010) per possar al mercat la cadira que de ben segur trobarà algún comprador doncs es tracta d'una cadira que amb prou feines té tres temporades i mitja d'utilització des de la seva inauguració el 3 de febrer de 2006. Un cop venuts els actius els diners resultants seran possats en comú per tal de rescabalar les possibles pèrdues que es dictaminin ja sigui de comú acord o pels processos legals que es poguin emprendre.

I fins aquí el resum del que és la crònica d'una mort anunciada, lamentablement les coses no han sortit com alguns esperaven i per sort ens hem evitat d'altres conseqüències, el que està clar que la Vall del Carol ha guanyat i perdut, les dues coses alhora. Ha guanyat en que no s'hagin permés les salvatjades ja comeses a la Cerdanya, tot i que al menys la francesa ara mira pel seu Parc Natural Regional, i ha perdut en que la primera espècie a protegir a la muntanya són els seus habitants. Ara s'haurà de veure com afecta aixó al futur de l'estació de Porté - Puimorent ... el temps ho dirà, esperem que no ens porti males notícies!!

Pots comentar aquest tema amb nosaltres al nostre fòrum.

Artículos relacionados:

  • Porte des Neiges ara no, ara si ... Publicado el 22/08/2011

5 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    20/04/2010 15:06
    #1
    Merci david :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    20/04/2010 15:46
    #2
    Merci David, a veure com queda Porte hara......¡¡¡.

    I com molt be dius que no es donin males noticies.

    :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    20/04/2010 16:08
    #3
    Gràcies David per la nota. Peró be, era un porjecte que no interesava a ningú mes que a Pas Grau Internacional, ja que els andorrans no volen ampliar cap a fora de les fronteres, i els francesos entre les seves estacions i eles ecologistes, mès el prefecte tan sensible al medi ambient que ha sortit allà, era un projecte del tot imposible.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    23/04/2010 09:28
    #4
    Com acabarà Porte? això ha sigut la seva sentencia de mort...

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #5
    Fecha comentario:
    02/05/2010 00:23
    #5
    :diable: pourquoi ? je voulait aller me metre la poudre en france ,moi le roi des moniteurs sudacos inventers comment je vais pouvoir detourner de la tune avec mon ami jaume vilacoca bon je resterai a ibizapas , il me reste la defonce adeu andreu

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: