Vaquèira arribarà als 114 kms

Vaquèira arribarà als 114 kms
Baqueira-Beret,SA vol preparar 4 noves pistes i un nou remuntador a la zona de Saumet per ampliar el seu domini esquiable fins als 114 quilòmetres. L'estació preveu iniciar l'ampliació abans de la temporada d'hivern que ve per així poder inaugurar-les la propera temporada de neu. Sembla doncs que es frena temporalment el creixement cap a la zona de la Bonaigua iniciat fa poques temporades.

Baqueira BeretL'estació d'esquí aranesa de Baqueira-Beret projecta ampliar el seu domini esquiable amb la construcció de quatre pistes i un remuntador a la zona de Saumet, al sector de Beret, per millorar la comunicació entre aquesta zona i la d'Orri. Aquesta ampliació, que no implica una expansió fora de l'actual domini, representarà un creixement de quatre quilòmetres més de pistes que se sumaran als 110 que l'estació ja té operatius.

La previsió és enllestir el nou pla especial en els propers mesos per poder-lo presentar aquesta primavera a la conselleria de Política Territorial i iniciar les obres abans de la nova temporada d'hivern.

Baqueira-Beret és l'estació d'esquí més gran de l'Estat espanyol i la més concorreguda, amb uns 700.000 usuaris per temporada. A més, encara té camp per córrer, donat que té aprovat des de fa anys un pla urbanístic per créixer cap al Pallars Sobirà, a la zona de la Bonaigua, i encara no l'ha explotat totalment.

Per ara aquest gran complex no té competència a l'Aran, tot i que des de fa anys hi ha inversors interessats a reflotar i reobrir l'antiga estació de la Tuca, a Betrén (Viella). El govern català va aprovar abans de Nadal el pla parcial que permet la construcció de 592 habitatges en una zona on fins ara només n'estaven permesos 19. La Generalitat ha imposat condicions a aquesta reobertura, que passen per un pla especial sobre les pistes d'esquí i el domini esquiable, la formalització de la concessió administrativa als gestors de la Tuca i un pla de viabilitat i de finançament.

Tucaran Resort és la societat que impulsa la reobertura, però des de la seva constitució el 2005 ha patit molts problemes per la crisi i els processos concursals d'alguns dels seus accionistes. La immobiliària Hoque encapçalava el projecte, però se'n va desvincular el 2008 per la crisi.

D'altra banda, la Generalitat també va aprovar la modificació del planejament de la Ruda, a Alt Aran, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va anul·lar la llicència d'obres. La legalització de la nova urbanització, polèmica a causa d'un telecabina que passa a tocar dels edificis, passa per alliberar per a ús públic 2.500 m2 i tornar a tramitar una llicència per als 500 habitatges afectats per la sentència del TSJC.

Notícia extreta del Diari Avui.

6 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    07/01/2010 18:53
    #1
    Vàqueira la més gran de l´estat espanyol??? jo crec qu´est Formigal amb 130 kilométres, y la més concorreguda garaibe, à Sierra Nevada sin ninguna dubte es molta més gent qualsevol jornada.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    07/01/2010 21:51
    #2
    amigo germainito es mucho mas grande baqueira en cuanTo a hectareas... si baqueira se liase a acer pistas podria multiplicar por dos su dominio....

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #3
    Fecha comentario:
    07/01/2010 22:53
    #3
    Exacte, el domini en hectàrees és força més gran :+: :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    08/01/2010 17:52
    #4
    baqueira beret bb no amb v

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #5
    Fecha comentario:
    08/01/2010 22:38
    #5
    Raulbw, en aranès és Vaquèira.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #6
    Fecha comentario:
    09/01/2010 12:53
    #6
    Sisi, lo que quieras! Pero decir que la estación de esquí de Baqueira/Beret es más grande que Formigal es un dato erroneo a día de hoy.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: