El fred permet obrir més pistes aquest cap de setmana

El fred permet obrir més pistes aquest cap de setmana
Masella, la Molina, Vallter 2000 i Núria han pogut posar els canons de neu artificial a ple rendiment i fabricar més neu per aquest cap de setmana que s'apropa previ al de Nadal. El temporal que hem viscut aquests darrers dies no ha portat gaire neu al Pirineu peró una important davallada de les temperatures que ha permès fabricar molta neu artificial.

El temporal d'aquests darrers dies, tot i no portar gaires gruixos de neu al Pirineu gironí, sí que s'ha traduït en un notable descens de temperatures. Això ha permès que els canons de neu artificial de les quatre estacions hagin funcionat a ple ritme, i que s'encari el cap de setmana amb més quilòmetres de pistes oberts. Masella tindrà 30 quilòmetres esquiables, la Molina en tindrà 12, i Vallter 2000 i Núria engegaran de ple la temporada després que el pont de la Puríssima només poguessin obrir les zones lúdiques i de debutants. Segons els responsables de les estacions, la qualitat de la neu pols serà "excel·lent" i se situarà entre els 15 i els 40 centímetres.

Després que al pont de la Puríssima la temperatura no acompanyés, el temporal d'aquesta setmana ha permès capgirar la situació viscuda al Pirineu gironí. Tot i que encara s'estigui lluny de poder tenir el 100% de les instal·lacions obertes, sí que és cert que els registres dels termòmetres (avui, per exemple, a la cota 1.600 s'estava a -9ºC) han permès fer funcionar els canons de neu artificial a ple ritme.

Optimisme

Aquesta situació ha permès que les quatre estacions d'esquí gironines encarin el cap de setmana amb optimisme, i que augmentin considerablement els quilòmetres de pistes esquiables de què disposaven fins ara. Els responsables de les estacions coincideixen a destacar que la situació no és comparable al 2008, en què l'inici de temporada va ser excepcional, però en cap cas se'n fa una valoració negativa perquè encara s'està a les portes de l'hivern.

La directora comercial de Masella, Maite Martí, indica que les baixes temperatures permetran aquest cap de setmana obrir tretze dels disset remuntadors de l'estació i disposar de 30 quilòmetres de pistes esquiables. "La davallada dels termòmetres ens ha anat molt bé i, perquè ens en fem una idea, avui al cim estàvem a -12ºC", ha concretat Martí.

"La qualitat de la neu pols serà excel·lent, d'entre 25 a 40 centímetres", ha precisat Martí. I ha afegit: "Això ens porta també a preveure que abans de les festes de Nadal podrem inaugurar el nou sector de la Pia, amb el nou telecadira i els 4 quilòmetres que inclou". A l'estació veïna de La Molina, les previsions per al cap de setmana són que es puguin obrir dos remuntadors més, i en total arribar fins als sis. Es preveuen tenir deu pistes en funcionament de les 53 que hi ha, i disposar de 12 quilòmetres esquiables.

En el cas de Vall de Núria espera aquest cap de setmanaa obrir cinc de les onze pistes entre les quals la de les Creus i la dels Funiculars. La cap de comunicació, Mireia Alerp, ha indicat que produeixen neu artificial i que estan a l'espera que aguanti bé. De moment, les pistes presenten un gruix de 30 a 40 centímetres. Alerp ha indicat que les darreres nits la temperatura ha arribat als -10ºC i això els fa ser optimistes per consolidar la neu.

Menys clar ho tenen a Vallter 2000. La intenció és obrir un mínim de tres de les seves onze pistes, les situades a les zones més baixes. Els gruixos són de només deu centímetres tot i que amb el fred poden produir neu. “Preferim obrir poc a poc per tal que les pistes estiguin en òptimes condicions”, ha explicat la responsable de comunicació, Stefi Batlle. Des del complex setcasí esperen tenir les instal·lacions al 100% per Nadal.

Notícia extreta del Diari de Girona i el Ripollès.info.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: