Bon balanç a la Cerdanya

Bon balanç a la Cerdanya
La Cerdanya tanca la campanya de neu amb 749.000 esquiadors, que suposa un increment del 19%. Masella, l'última a plegar, assoleix una temporada de sis mesos i 437.000 visitants. Tot i l'augment de visitants els ingresos suplementaris han disminuit per la crisi segons les estacions, tot i que hom opina que potser la baixa relació qualitat preu també té la seva important influència.

L'estació d'esquí de Masella va tancar diumenge els remuntadors i va donar per tancada definitivament la temporada d'esquí al Pirineu català. Ja amb les pistes buides, van donar a conèixer uns balanços que evidencien amb números que la Cerdanya ha viscut la millor temporada d'esquí alpí de la història perquè han practicat aquest esport a la Molina i Masella un total de 749.000 esquiadors. Aquesta xifra comporta un increment del 19% respecte de l'any passat i un augment real de 141.060 esquiadors. Les claus de la bona campanya han estat la meteorologia favorable, el fet que la temporada anterior havia estat molt dolenta i que les comunicacions amb Barcelona són cada vegada més ràpides.

Des de Masella van explicar que l'abundància i la regularitat de les precipitacions de neu han permès finalment obrir sis mesos i un dia, una fita inèdita. La primera nevada va caure el 29 d'octubre, fet que va permetre obrir els remuntadors el 8 de novembre, i l'última va caure el Primer de Maig, cosa que va possibilitar l'obertura fins diumenge passat. L'hivern persistent a la Cerdanya ha permès que Masella hagi tingut gruixos superiors als dos metres a les cotes altes durant més de cinc mesos i hagi pogut oferir una bona qualitat de neu. Amb aquestes condicions, Masella ha tancat la temporada amb 437.000 esquiadors, la qual cosa representa un augment del 18% respecte a l'anterior. Per contra, l'estació ha detectat un retrocés en la xifra d'esquiadors d'estada i un estancament en el consum dels serveis complementaris, efectes que ha atribuït a la crisi.

Per la seva banda, la Molina, que va tancar el 19 d'abril, ha rebut aquesta temporada la visita de 312.000 esquiadors, una xifra amb un increment del 20% respecte a l'anterior. En aquestes pistes el balanç satisfactori també ha estat per l'èxit organitzatiu de les dues copes del món d'esquí alpí femení, quatre de la copa del món per a discapacitats i tres de la de snowboard. Ara tant la Molina com Masella inicien la transformació per acollir les campanyes d'estiu.

Notícia extreta del Diari Regió 7.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: