Diversitat d'opinions sobre l'evolució de la temporada

Diversitat d'opinions sobre l'evolució de la temporada
Optimisme i pessimisme a parts iguals pel que fa al futur de la campanya, aquest és el sentiment que es recull segons a qui li demanis opinió, mentre Girona i Lleida arriben al 95% d'ocupació per Nadal a les terres de ponent veuen el futur de la temporada amb optimisme, en canvi a terres gironines no ho acaben de veure clar. I pel que fa a les Neus Catalanes aquestes han augmentat un 25% la seva freqüentació (Serà potser pels preus més baixos?) i l'optimisme moderat regna en algunes estacions amb gravíssims problemes econòmics.

Diversitat de criteris a les comarques gironines i lleidatanes sobre com anirà la temporada de neu un cop acabada una campanya de Nadal en què l'ocupació ha estat del 95%. A Ponent es mostren més aviat optimistes. Més divisió, en canvi, hi ha a Girona. Un exemple d'això són dues estacions d'esquí representatives com La Molina i Masella. La Molina espera que les pròximes setmanes siguin tan bones com fins ara. "Mentre la neu aguanti, tindrem esquiadors; la gent en té ganes després de dos anys dolents", assegura Marta Viver, portaveu de l'estació. A la Masella no veuen el futur amb tant optimisme. "Hi ha gent que ja fa dos mesos que va a esquiar i això es traduirà en les pròximes setmanes en una petita disminució [d'esquiadors]", augura la portaveu de la instal·lació, Maite Martí.

Els que sí que tenen clar que els costarà encarar el que queda de temporada és el sector hoteler de la Cerdanya. "La baixada serà important", manté Joan Llaveria, de l'associació d'hostaleria. També arriben temps difícils per a les cases de turisme rural, que per Cap d'Any van penjar el cartell de complet, però que ara preveuen uns mesos realment dolents.

En canvi, al Pirineu de Lleida el futur de la temporada s'afronta amb optimisme, tenint en compte la gran qualitat i quantitat de neu que hi ha a les estacions i els bons resultats que s'han assolit en aquestes festes nadalenques. "Hi havia certs dubtes sobre com funcionaria Nadal i Reis amb el tema de la crisi econòmica, i hem superat totes les previsions", afirma el director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Xavier Moncayo. Tant el Patronat com la Federació d'Hostaleria de Lleida coincideixen a dir que quan hi ha crisi al Pirineu és quan no hi ha neu. Aquest any les abundants precipitacions s'han traduït en unes ocupacions molt altes a tota la zona pirinenca. "Això ens fa ser optimistes", diu el president de la Federació, Juan Antonio Serrano. En el cas de Baqueira-Beret, el director comercial, Roberto Buil, considera que es pot notar una disminució en els dies d'estada. Tot i la prudència, s'encara la campanya amb optimisme i es preveu que sigui més bona que les dels últims dos anys.

25% més de freqüentació, per les festes, a les estacions nord-catalanes

Les nou estacions d'esquí nord-catalanes fan un balanç positiu d'aquestes vacances d'hivern, aquest any per fi han tingut neu en abundància. Per contra la mancança de neu en temporades anteriors ha fet que cinc d'aquestes estacions es troben en greus dificultats financeres. Els responsables de les estacions són optimistes ja que la freqüentació ha pujat un 25% més que l'any passat, i esperen tenir la neu assegurada tota la temporada.

Christian Blanc, batlle dels Angles i president de l'associació 'Neiges Catalanes' es mostra optimista de cara a aquesta temporada d'esquí. De moment, durant aquestes vacances, han rebut esquiadors nord-catalans, occitans de Tolosa de Llenguadoc i sud-catalans. "Els que passaven tradicionalment Nadal i Any Nou als països calents han preferit manifestament continuar sent a França aquest any", observa el batlle Christian Blanc que atribueix aquest canvi a la crisi financera internacional.

El que també s'ha fet patent enguany és que l'augment de la freqüentació a les estacions d'esquí també s'ha reflectit als comerços. Com afirmen des de l'oficina de turisme de Font Romeu "aquest any, molta gent ve per caminar, passar el temps amb els nens. Les nostres estacions s'hi presten bé". D'altra banda, els esquiadors no representen més que un 50 % dels turistes, en Resum, la neu més que els esports d'hivern. "Des del començament de l'estació, els clients ens demanen més que de costum trineus i raquetes. A més, els prenen per un dia o fins i tot per mid dia, més aviat que per a tota la setmana" confirma un comerciant dels Angles.

Artículos relacionados:

  • Els esquiadors retallen les despeses Publicado el 04/01/2009

3 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    06/01/2009 18:47
    #1
    Clar... com que han tingut ocupacio al 95% ara després de nadal si no estan els hotels plens un altre cop ja es tornaran a queixar... En comptes d'estar contents per el bon balanç d'aquests 15 dies alguns ja comencen a posar mala cara pel que queda de Gener. No sé jo si aquesta és la millor manera de tirar endevant, posar la tirita abans de la ferida, lamentarse pel que encara no ha passat.

    Si fan ofertes interessant de cap de setmana segur que emplenen més!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    07/01/2009 11:45
    #2
    Tant de bo resultin perjudicades aquelles estacions d'esquí que se n'aprofiten de la cartera dels seus clients, cobrant preus més cars que en algunes estacions dels alps, fins i tot... M'estimo més gastar-me la diferència en benzina i anar-me'n a França a esquiar! Prou de treure'ns la "pasta" d'aquesta manera, ni que fossiu les úniques estacions d'esquí a Catalunya... M'agrada molt Masella, però a mí no em preneu el pèl! Tots cap a la Cerdanya francesa!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #3
    Fecha comentario:
    22/01/2009 09:37
    #3
    Estic totalment d'acord amb l'Ethan. És una vergonaya la diferència de preus entre la Cerdanya francesa i la catalana. Els hotelers catalans s'aprofiten moltissím de les nostres butxaques, i la veritat no estic dispossada a donar-lis els meus calés. Ja m'agradaria anar a la Molina o la Masella, però, la veritat, les estacions franceses no tenen res que envajar-lis. Inclús, anar als Alps surt molt més econòmic, i aquí sí que les nostres estacions no poden competir. tot plegat, els hotelers catalans s'ho haurien de pensar, doncs l'avaricia trenca el sac!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: