Port del Comte en miniatura

Port del Comte en miniatura
El parc temàtic de Catalunya en Miniatura, a Torrelles de Llobregat, inaugura avui una reproducció fidel i a escala de l´estació d´esquí de Port del Comte, el naixement del Cardener i les valls del municipi de la Coma i la Pedra, plasmades en una maqueta gegant que serà la més gran de totes les que s´exposen al parc.

Aspecte de la construcció de la maquetaL’acte d’avui es viurà com una jornada festiva, en què es preveu l’assistència d’autoritats locals i comarcals i responsables de l’estació d’esquí, a banda de diversos veïns de la zona per als quals s’ha muntat un autocar. A les 11 començarà una visita per tot el recinte i un viatge amb el tren que l’envolta, i a la 1 es procedirà a la inauguració oficial, amb l’assistència, també, del director del parc, Fernando Ercilla. Després hi haurà un dinar i, a la tarda, una actuació de trabucaires. Amb l’acte d’avui es donarà per inaugurada la maqueta, tot i que ja fa un mes que es va enllestir, i ara se li vol donar el màxim de ressò coincidint amb la proximitat de l’inici de la temporada d’esquí.

És una maqueta de grans dimensions, amb una superfície en planta de 240 m2 i una altura màxima de 4,5 metres. Això la converteix «en la més gran de tot el parc, i és la primera que reprodueix una estació d’esquí a Catalunya», segons ha explicat el director del parc temàtic, Fernando Ercilla.

Es tracta d’una reproducció a escala (1:400) de la zona alta de la vall de Lord, i totalment fidel al terreny original, tenint en compte que s’han respectat les corbes de nivell i els desnivells de la muntanya. S’hi pot veure l’estació d’esquí, l’heliport i els edificis que hi ha a la zona d’accés, els nuclis de la Coma i la Pedra amb l’Ajuntament i el castell de la Pedra, i les Fonts del Cardener. El conjunt de l’estructura també incorpora automatismes que representen els esquiadors i els remuntadors en moviment, així com l’aigua del naixement del riu.

La construcció d’aquesta maqueta ha comportat tot un any de feina, i hi ha treballat un equip d’una quinzena de persones en les diferents etapes d’execució de l’estructura. La maqueta està construïda sobre una base compacta de 22 tones de formigó, mentre que per a la seva estructura s’han utilitzat 4.000 quilos de ferro. Prèviament, s’havia dissenyat una topografia del terreny i, un cop construïda la base, es va col·locar una malla metàl·lica sobre els pals que marquen les diferents alçades de l’estructura. A sobre, es va escampar el morter que després es va pintar per reproduir la neu i la vegetació.

La maqueta s’exposarà de forma permanent a Catalunya en Miniatura. La seva construcció ha costat 60.000 euros, finançats pel parc, l’estació d’esquí, la Diputació, el Consell Comarcal del Solsonès i els ajuntaments de la Coma i Solsona.

Aspecte de la maqueta de 4,5 metres d'alçada

Fuente:

Regio 7

Regio 7

2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    28/02/2009 16:48
    #1
    Es la peor maqueta que nunca he visto. Esto no es ni se parece en nada a Port del Comte orrible, orroroso. Que aprenda para que se parezca solo un poco a la realidad, pero sabiendo como son los propietarios ya es normal. :diable:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    10/03/2009 08:37
    #2
    No puc estar mes d'acord, 60.000€ per aquesta maqueta horripilant??? Mare meva els de catalunya en miniatura s'haurien de retirar ja pq fan pena.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: