Les 2 Alpes: Neu quatre estacions

Les 2 Alpes: Neu quatre estacions
Les 2 Alpes a poc més de sis hores de la capital catalana és una destinació a tenir molt en compte per aquells que gaudeixen de viatjar en cotxe. Amb més de 200 quilòmetres de pistes l'estació francesa ha sigut sempre una referència dintre del món de la neu, per exemple, aquí és on es va implantar el concepte de "forfait". A més a més és potser una de les millors destinacions per l'esquí estiuenc.

Aquest gener vaig tenir l'oportunitat de conèixer una de les estacions més conegudes del panorama de la neu europea, les 2 Alpes, més de 200 quilòmetres de pistes ens esperaven amb tres dies per endavant per descobrir alguns dels "secrets" de l'estació. D'entrada vam arribar amb un sol espatarrant i una nevada acabada de caure ... bojeria colectiva, era diumenge i tot i que arribavem a l'hora de tancar les cares de felicitat es veien per tot arreu.

Esglèsia Mont de Lans

Taules a les 2 Alpes

L'endemà va arribar la nostra hora, però d'entrada no vam estar de sort, els pronòstics es van complir i teniem un dia força tapat, tot i això aquí estavem per esquiar, si hi ha sol perfecte, si no ... doncs a esquiar igualment. Vam fer cap a la zona de Pied Moutet, i com que fa fred doncs vam refugiar als iglús que tenen al restaurant Kanata:

Entrada a un iglú al restaurant Kanata
Còmoda entrada a l'iglú

Llit a un iglú al restaurant Kanata
També s'hi pot dormir

Un cop agafada la temperatura vam seguir pujant cap a la zona més alta d'aquesta zona orientada a l'est, les vistes no eren tot el que podiem esperar per culpa de la boira, tot i aixó aquest era l'aspecte de l'altra vesant de l'estació:

Vista de la vesant oest de l'estació

Degut al vent i l'escasa visibilitat la nostra "Croisière Blanche" va quedar cancel.lada i ens vam haver de conformar amb gaudir de les espectaculars figures de la Grotte de Glace, aquesta gruta sota la glacera de Mantel va ser ideada per dos guíes de muntanya a la tardor de 1993, a l'interior s'hi manté de forma quasi permanent una temperatura de -1ºC, és una visita molt recomanable, no hi dedicareu gaire temps i hi poden accedir tant els esquiadors com els no esquiadors.

Un dinosaure a la Grotte de glace a les 2 Alpes

Figures a la Grotte de glace a les 2 Alpes

La nevada i el vent apretaven i la visibilitat no era pas la millor, així que millor començar a pensar a acabar, estavem darrera l'edifici del Jandri Express I i una curiosa cúpula ens va cridar l'atenció, es tractava d'una mena de carpa dedicada per complet a les allaus, la meitat de la carpa l'ocupava una exposició fotogràfica i l'altra meitat un simulador d'allaus, un braç robotitzat amb dues cadires a la punta ens va sacsejar fins que un simpàtic gos ens va rescatar, interessant sensació tot i que de ben segur que a la realitat no ho sigui tant ...

Aquest és un tema que preocupa especialment a l'estació i el seu entorn, per això des de la comunitat de la zona i amb el suport de l'Oficina de Turisme s'està duent a terme una sèrie de conferències i pràctiques per tal de que el gran públic sigui conscient dels perills i els mètodes d'actuació i així pogui gaudir de l'alta muntanya amb més seguretat. Però al "Free Respect" li dedicarem un capítol especial, és una iniciativa que bé s'ho mereix.

La nevada començava a apretar de valent, l'acumulació és només d'unes 5 hores ...

I l'endemà ... sol i practicament 20 cms de neu nova ...

"Avui és un d'aquells grans dies", així que mentre pensavem aixó a l'esmorçar ens feim conscients que és un d'aquells dies ideals per l'esquiador: Fresqueta, nevada nocturna i sol de bon matí ... la cosa prometia, i a fé de Déu que no va decebre ... primeres traces a la Super Diable:

Primeres traces a la Super Diable

L'estació presentava un aspecte inmillorable, boníssima feina dels maquinistes a la nit i espectacular el tacte de la neu als fora pistes, fins i tot un poc expert freerider com jo es podia atrevir amb aquestes neus, un dia espectacular.

Aspecte des de Tête Moute, al fons la glacera

La galcera de les 2 Alpes que conecta amb la Grave és oberta també a l'estiu, i a l'hivern presenta uns gruixos i una qualitat de neu que no s'han de deixar passar, a més les vistes són d'aquelles que valen la pena aturar-se una estona i gaudir de l'espectacle d'unes muntanyes espectaculars.

Aspecte de la glacera des dels telesquís de la base

Aspecte de la zona més alta de la glacera

Baixant de la glacera cap a Toura

A Toura hi ha l'snowpark durant la temporada d'hivern, un dels atractius de l'estació a l'estiu també ho és a l'hivern amb un gran park, entre molts altres atractius la "new school" té un paper molt important a les 2 Alpes amb tot tipus de mòduls al park i un interminable número de línees per gaudir del millor freestyle.

L'snowpark de Toura a les 2 Alpes

L'snowpark de Toura a les 2 Alpes

L'snowpark de Toura a les 2 Alpes

Una de les zones més tranquiles pel que fa a les pistes és la Fee, poques pistes i bones línees per gaudir del freeride, des de suaus pendents per iniciar-nos fins a alguna canal interessant, una mica de tot per a que ho gaudeixin tots els públics, aixó si ... les línies s'acaben ràpid.

El restaurant la Fee

Una de les pistes negres de la Fee

Per la part baixa de la Fee

L'estació de les 2 Alpes pertany a dos pobles de la vall que no es veuen l'un amb l'altre ni practicament des d'enlloc de l'estació: Venosc i Mont de Lans, en les dues fotos següents us ensenyem per a que us feu una idea de com d'abaix estan ambdos pobles.

Mirant cap a Venosc des de l'estació
Venosc està al fons de la vall que s'intueix a l'esquerra de la foto i s'accedeix per un telecabina

Mirant cap a Mont de Lans des de l'estació
Mont de Lans està al fons de la vall que es veu a la dreta de la foto i s'accedeix per un telecadira i es pot baixar esquiant

Mont de Lans
Mont de Lans vist des de la pista que hi baixa

Allotjaments

Aquesta és una qüestió molt ben resolta a l'estació, pràcticament des de qualsevol punt de l'urbanització es pot accedir a les pistes i remontadors caminant uns minuts. Pel que fa a qualitats i preus ... n'hi ha per triar i remanar, des d'apartaments a preus reduïts fins a hotels d'altes prestacions es passa per tot un ventall d'allotjaments que fan que sigui ideal per a totes les butxaques i pressupostos.

No cal dir que com més a prop del centre més car és l'allotjament, peró si tenim en compte que de punta a punta de l'urbanització no es triga més de 15 minuts caminant tampoc seria pas quelcom prioritari a tenir en compte. Tota l'oferta està disponible a la plana de l'estació.

Artículos relacionados:


1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    02/12/2008 00:44
    #1
    Hola!
    Per casualitat he anat a petar aquí, i resulta que aquest dijous a la matinada me'n vaig cap a les 2 alpes. De moment no hi ha gran cosa oberta, però per la neu no mateixo. El que em preocupa de veritat són les baixes temperatures. Es poden aguantar o et congeles??

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: