Desestacionalització al Port del Comte

Desestacionalització al Port del Comte
L´estació de Port del Comte vol potenciar les activitats complementàries a la neu. Una vegada assolida la modernització de les infraestructures bàsiques de les pistes, Port del Comte busca oferir serveis complementaris per als seus usuaris. Any rere any, el complex hivernal incorpora noves activitats, en la línia de crear una oferta turística «variada, que es complementi amb la pràctica de l´esquí», segons afirma Alfons Ferrer, director de l´estació.

Entre les millores que s´efectuen Port del Comte per mantenir al dia l´estació d´esquí de cara a la propera temporada destaquen la construcció d´una segona planta de producció de neu i l´adquisició de vint nous canons de neu artificial. A aquestes actuacions, a més, cal afegir-hi la possibilitat de jugar al golf, practicar el tir amb arc, provar el tubby o admirar les aus de la zona des del mirador d´ocells, d´entre altres activitats. Ferrer, que és al capdavant del Port del Comte des de l´any 2000, explica que l´estació «ha de tenir espais lliures de neu» per complementar l´oferta turística.

Amb la nova planta de fabricació de neu, l´estació podrà produir vint quilòmetres de neu artificial, una xifra que, segons Ferrer, «arrodoneix el nostre projecte». Aquesta planta permetrà fer molta més neu en menys temps, aprofitant al màxim les bones condicions ambientals. A més a més, amb la compra de vint canons per fer neu artificial, Port del Comte arribarà als 250 canons, que per al director de l´estació, ja és «una xifra interessant».

Els responsables del Port del Comte aprofiten aquest estiu per arranjar tanques, sembrar l´herba i retirar rocs de les pistes per tal que els esquiadors puguin practicar aquest esport amb el mínim gruix de neu disponible. Ferrer recorda que «som una estació del Prepirineu, amb més problemes de precipitació que en d´altres estacions». Tanmateix, afegeix que, actualment, «Port del Comte està al dia, i disposem d´una estació equilibrada, amb cara i ulls».

Els responsables del complex volen «potenciar al màxim» les activitats turístiques no relacionades directament amb la neu que ofereix la zona, anuncia Ferrer. En aquest sentit «ja està en marxa» el mirador d´ocells, un lloc amb «possibilitats de realitzar-hi observacions molt interessants», i que està previst adequar als discapacitats. Un altre exemple de la vitalitat turística amb què es dota el complex és el camp de golf, que té l´entrada gratuïta, «perquè considerem que encara no gaudeix de la suficient qualitat com per cobrar-la» diu Ferrer. Amb tot, el camp té nou forats, està ben cuidat i combina herba i catifa sintètica als green.

A més a més, el complex ofereix la possibilitat de fer tubby (descens sobre plàstic o neu) tot l´any, amb una pista de 150 metres de llargada i tres corbes; o recórrer el parc acrobàtic d´aventura, amb desplaçaments a tres metres d´alçada. També està prevista l´obertura, juntament amb l´Ajuntament de la Coma, d´una oficina de turisme que informarà els usuaris sobre les diverses activitats que s´hi ofereixen.

Notícia extreta del Diari Regió 7.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: