La zona de meta de la pista de l'Avet no variarà

La zona de meta de la pista de l'Avet no variarà
Ensisa, la societat que gestiona Soldeu-el Tarter, ja té damunt la taula l’estudi que va encarregar per comprovar la viabilitat de fer millores a la zona d’arribada de la pista de l’Avet, que ha d’acollir la temporada 2011/12 la Copa del Món femenina. I els resultats no són pas esperançadors donat que amb la remodelació és molt difícil guanyar espai a la zona d'arribada.

Ensisa, la societat que gestiona Soldeu-el Tarter, ja té damunt la taula l’estudi que va encarregar per comprovar la viabilitat de fer millores a la zona d’arribada de la pista de l’Avet, que ha d’acollir la temporada 2011-2012 la Copa del Món femenina, com la FIS havia recomanat. La investigació, conclosa fa unes setmanes, no ha aportat resultats esperançadors en aquest punt. I és que l’estudi ha conclòs que és "molt difícil" poder guanyar espai en aquella zona. "El terreny és el que és i és complicat aconseguir més superfície de terreny per ampliar la meta. De tota manera, els responsables de la FIS ja van acceptar la pista així, com està, i no perilla la Copa del Món perquè està homologada", va indicar ahir Ton Naudi, el director de qualitat de Soldeu.

Naudi va recordar que està previst resoldre la ubicació dels camions per a la retransmissió telesiva –un dels problemes amb l’estat actual de l’arribada– i situar-los al pàrquing de Soldeu i després "tirar cable". A banda d’això, la meta també ha d’en­cabir les graderies per a 300 espectadors, i una zona per als mitjans.

Les obres a punt d'acabar-se

A banda de la possible ampliació de l’arribada, l’estudi també ha analitzat la idea de fer un túnel en la interesseció del traçat de la pista amb la de l’Ós, una baixada blava que a hores d’ara s’ha de tancar quan hi ha competició. "Aquesta obra seria molt maca i estem valorant si es pot portar a terme. En principi no seria complicada. Aquest tipus de treballs sempre tenen un cost, que seria elevat, però factible. Si es fa, el túnel estaria situat més o menys a la meitat del traçat i permetria continuar amb la pista de l’Ós oberta, sense perjudicar la competició. Els esquiadors de la pista blava passarien per sota de la de l’Avet i així no hi hauria perill per a la pràctica de l’esquí de lleure. No és res nou, a Europa n’hi ha molts", explica Naudi.

En qualsevol cas, la realització d’aquestes reformes està en funció del pressupost, que hauria d’assumir íntegrament Ensisa, la societat gestora dels dominis esquiables de Soldeu. "Primer de tot s’ha de veure com funciona la temporada d’hivern i després do­nar llum verd o no a les millores, pensant a iniciar-les l’estiu del 2009".

Notícia extreta del Diari d'Andorra.

Artículos relacionados:

  • Gaudint com els campions de la pista Avet Publicado el 29/01/2012

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: