Molt més que esquí a Port Ainé i Espot Esquí

Molt més que esquí a Port Ainé i Espot Esquí
Les dues estacions del Grup FGC situades al Pallars Sobirà han preparat diferents activitats que van més enllà de l’esquí i snowboard. Són el parc lúdic i jardí de neu, el circuit de disc golf, els itineraris amb raquetes de neu i el busseig sota el gel. Port Ainé ha creat una zona d’aventura al parc lúdic, on podem trobar-hi tirolines, ponts tibetans i un circuit d’snow quads.

Les estacions d’Espot i Port Ainé ofereixen un conjunt d’activitats per el públic no esquiador i per als nens. Les estacions conscients que s’ha de desestacionalitzar, han adaptat aquestes activitats perquè estiguin també disponibles a l’estiu. L’atractiu principal de Port Ainé i d’Espot és el seu parc lúdic, que té com a principal objectiu crear alternatives per fer gaudir esquiadors, no esquiadors, petits i grans durant la seva estada a les estacions del Grup FGC.

Les activitats que es poden realitzar als dos parcs lúdics són moltes i molt variades, en primer lloc, hi ha una pista de tubbing ubicada davant la cota 2000 de Portainé i Espot, una activitat que tracta de baixar per un tobogan dins d’un dònut gegant i que enamora a petits i grans. Una altra opció és fer baixades per la pista de trineus, situada a la cota 2000, en la que tota la família pot gaudir de baixades amb la màxima seguretat amb tot el material específic.

Per als més menuts, hi ha l’activitat del jardí de neu, amb la recent estrenada ludoteca “El Niu del Gall Fer”. Un lloc on els infants podran passar una bona estona jugant i aprenent, tutelats per personal qualificat mentre els pares gaudeixen esquiant. Les instal·lacions del jardí de neu compten amb una zona de joc interior equipada amb material lúdic-educatiu i una altra exterior amb jocs de tipus psicomotrius i zones de descans.

Circuits de disc golf

Una de les ofertes més innovadores de les estacions són els circuits de disc golf. A Portainé hi ha 10 cistelles i a Espot n’hi ha 6, i el circuit es realitza amb raquetes de neu. El disc golf és el primer camp senyalitzat de tot el Pirineu. És un esport molt popular a Estats Units i és molt semblant al golf, però enlloc de tenir un pal i una pilota, s’utilitza un disc volador i cistelles.

A més a més, les 16 cistelles, tenen elements indicatius referents a les zones on es troben ubicades i la seva relació amb el parc d’Aigüestortes o el de l’Alt Pirineu. El disc golf és una activitat per totes les edats, amb un mínim de 2 jugadors i un màxim de 8. La durada aproximada és de dues hores.

Itineraris amb Raquetes

Aquesta temporada es podran fer sortides amb raquetes de neu seguint diferents itineraris. A l’estació d’Espot, hi ha l’itinerari Espot Esquí 2000, una ruta curta i familiar de 1,5 km per descobrir l’entorn de l’estació amb sortida a la Cota 2000. Hi ha una segona ruta: Parc Nacional, que puja fins al Llac de Sant Maurici amb un recorregut de 4 km. A Portainé també hi ha dos itineraris, la familiar per descobrir els boscos de Pi Negre del Parc Natural de l’Alt Pirineu o la ruta del Pic de l’Orri, una ruta llarga de 6,9 km al voltant de l’estació de Portainé per accedir als dos miradors panoràmics del Pic de l’Orri, amb una vista de 360º del Pirineu.

Port Ainé amb raquetes

Un altra ruta és la excursió nocturna al Parc Natural de l’Alt Pirineu, un passeig nocturn guiat de 2-3 hores sota la llum de la lluna, per contemplar la brillantor de la neu, les diferents constel·lacions i el rastre que deixen els animals pel bosc.

Parc lúdic d’aventura

En particular a l’estació de Port Ainé, dins al parc lúdic s’ha creat una part d’aventura amb noves zones per a nens, amb activitats alternatives a l’esquí i de divulgació de l’espai natural que envolta l’estació. S’ha estrenat el nou parc d'aventura de Port Ainé, que inclou un circuit complet de multiaventura en que els mateixos aventurers podran gaudir de diferents activitats com la tirolina doble o el pont tibetà. Seguint aquesta línia d’aventures al parc lúdic, a Port Ainé s’ha creat un circuit d’snow quads, una zona per practicar amb motos de neu i s’ha habilitat també una zona que Espot ja disposava per practicar el múixing (trineu tirat per gossos).

A Port Ainé també es pot fer una activitat de construcció d’iglús que està destinada a tota la família i es pot fer també busseig sota el gel del llac de Jabalí, a més de 2200 metres d’altura. Aquesta activitat, dirigida a submarinistes experimentats i titulats PADI, ofereix una experiència i un valor afegit amb immersions d’altura amb l’atractiu de fer-ho amb unes pressions atmosfèriques molt diferents de les que es troben a nivell del mar.

2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    29/01/2014 10:37
    #1
    Genial iniciativa. :+: :+:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    30/01/2014 14:29
    #2
    El qui sembra, un dia o altre tindrà collita.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: