Marcel Soler campió europeu d'esquí júnior

Marcel Soler campió europeu d'esquí júnior
El jove de Fogars, Marcel Soler, forma part d'una nissaga de quatre germans esquiadors que ha arribat molt alt. Marcel a falta d'una cursa per disputar-se ja és campió europeu per a menors de 18 anys amb discapacitat visual, de fet ja ho era abans de les proves de Götschen on també va guanyar.

El jove esportista de Fogars té deficiència visual des que va néixer, fa 12 anys, i hi veu menys del 10%. Això no li ha impedit portar una vida normal; de tota manera, viu aquest premi com un reconeixement a la superació constant de petits obstacles.

En Marcel serà el primer guanyador d’una competició europea d’esquí per a discapacitats joves, ja que aquesta és la primera vegada que s’organitza. De moment s’ha imposat a les quatre proves disputades: a la Molina, a Rogla (Eslovènia), a la pista indoor de Landgraaf (Holanda), aquest passat 5 de gener va viatjar a Alemanya on va impossar-se també a la prova disputada a Göstchen i tancarà el campionat a Sestriere (Itàlia) per Setmana Santa. Ho ha fet de la mà de l’equip Play and Train, de l’associació sense ànim de lucre que porta el mateix nom i que ajuda les persones amb discapacitat a practicar esport.

Des dels tres anys, en Marcel, igual que els seus germans, Pau, Jan i Manel, forma part del Club d’Esquí Alpí Pirineus (CEAP), i s’entrenen cada cap de setmana a la Molina (la Cerdanya). Les aptituds del vallesà van impulsar els seus entrenadors a recomanar-lo per participar a l’europeu amb Play and Train. No ha aconseguit guanyar cap cursa per a persones no discapacitades, però tampoc mai n’ha quedat últim. En Marcel té una bona tècnica i, possiblement, el fet de tenir un germà bessó l’ha fet autosuperar-se en moltes ocasions i no llançar la tovallola. El problema és que la seva deficiència fa que a partir dels tres metres la visió se li compliqui molt. Per això, a vegades s’ha perdut a pistes perquè ha seguit algú, guiant-se pel color i pensant que era un dels seus, o s’ha desorientat en travessar la línia d’arribada. Ara té un guia que va davant seu en els dies de competició i també en els entrenaments. En les curses de la Copa Europea de Paralímpics, entre el competidor i el guia no hi pot haver més d’una porta de diferència. Després s’apliquen factors de correcció en funció del grau de discapacitat. “No m’esperava que guanyaria cap cursa. Estic molt content”, diu en Marcel.

Les medalles i copes que ha guanyat fins ara les ha anat posant al costat del Trofeu Santiveri de Sierra Nevada per a discapacitats, que va guanyar per Setmana Santa. El seu germà Jan, de 10 anys, també té deficiència visual i va quedar segon.

Marcel Soler ha començat aquest any 1r d’ESO. Abans feia kàrate, però se’n va cansar. També jugava a tennis, però va haver de deixar-ho perquè no veia la pilota. Però “no passa res”, diu. S’hi ha acostumat. A més cada vegada hi veu millor perquè aprèn a utilitzar més la poca visió que té.

Fuente:

El nou 9.CAT

El nou 9.CAT

2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    11/01/2014 15:02
    #1
    Tot i veure-hi força millor ......seria incapaç de guanyar cap mena de copa que no fos a la barra d'un bar.

    Enhorabona Campió! :+:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    13/01/2014 20:10
    #2
    Moltes Felicitats Campió!!!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: