Els francesos dominen l'XCO U23 a Vallnord

El Vallnord Bike Park va viure ahir una gran activitat d’entrenaments de DHI, a més de les rondes en què s’han classificat els descenders que competiran en les finals i el seu ordre de sortida. Per la tarda la competició es va traslladar al circuit de Cross Country on es va viure la primera cursa de XCO, amb la competició masculina en la categoria Sots-23. Avui dissabte, la jornada ja està en marxa amb la resta de finals de XCO.

Hugo Drechou guanya a la darrera volta

Els corredors Sots-23 van prendre la sortida a les 17:00 hores, estrenant un circuit dur i exigent que serà l’estrella de la jornada d'avui. El més fort ahir va ser el francès Hugo Drechou, que va atacar a falta d’una volta i va demostrar que era el més fort entre els corredors Sots-23. El francès va realitzar un gir final rapidíssim, obrint un gran forat de 50 segons. Al podi, va estar acompanyat per Markus Schulte-Luenzum, actual líder de la Copa del Món, i pel també francès Jordan Sarrou. Amb aquesta victòria Drechou escala fins a la tercera plaça de la general. Tot i això només la mala sort pot apartar l'alemany de la victòria a la general donat que el segòn classificat Jens Schuermans no va puntuar ahir i està, a falta de dues curses, a 82 punts de l'alemany i el belga haurà de vigilar amb Drechou que el té a només dos punts.

Hugo Drechou

La cursa va ser dominada inicialment per l'alemany Julien Schelb, però ràpidament Schulte-Luenzum, Sarrou i Drechou van fer-se amb tres llocs de privilegi, amb un altre grupet al darrera que els seguia a menys d'un minut. A la quarta volta la punxada de Sarrou va ser aprofitada pel seu compatriota per atacar l'alemany i fer-se amb un aventatge important al capdavant de la prova. Tot i la punxada Sarrou va poder refer-se i asegurar-se un lloc al podi, però aquest fet va desfermar la guerra al grup perseguidor on el galleg Pablo Rodríguez Guede no va poder més que conformar-se amb la setena plaça final a poc menys de dos minuts de retard en vers a Drechou.

Sortida de la prova Sots-23 d'XCO

En quant a les carreres d'avui, dos dels grans corredors que estaran lluitant per ser al podi han donat la seva opinió. L’actual Campió Olímpic, Jaroslav Kulhavy, comenta que “el circuit és de la vella escola. Els camins són molt macos i ofereixen moltes opcions. Serà una carrera molt dura, a causa de l’alçada, i excitant pels espectadors. El meu estat físic és bo, ja que he realitzat bons entrenaments durant les darreres 6-7 setmanes”.

Per la seva banda, José A. Hermida, Campió del Món de 2010, explica que “és un circuit d’estació d’esquí, dur i exigent, i que permetrà oferir un gran espectacle; aprofita algunes zones del Bike Park però, tot i així, continua sent molt natural, sense zones artificials. Això ho agraïm els corredors. Després del Campionat d’Espanya, arribo en un bon estat de forma, però mai saps com pots trobar-te en una carrera en alçada”.

Hill i Carpenter dominen el descens

Pel que fa a les eliminatòries del descens la britànica Manon Carpenter va ser la dominadora dels entrenaments i sortirà darrera de la també britànica i líder de la general Rachel Atherton. Pel que fa als homes en categoria Èlit l'australià Samuel Hill es va imposar al sudafricà Greg Minaar per només 46 centèsimes de segon amb un temps de 4:20.660 per cobrir els 2,5 quilòmetres de l'exigent circuit del Vallnord BikePark.

DHI Vallnord BikePark

El millor català va ser Bernat Guàrdia amb una meritòria 18a posició que li permetrà sortir al grup dels millors a les finals que es disputaran demà diumenge a partir de les 15 hores.