Vallnord Bike Park obre dissabte

Vallnord Bike Park obre dissabte
Vallnord Bike Park, a la Massana, començarà la temporada el proper 15 de juny. Amb motiu de la Copa del Món de mountain bike, que se celebrarà del 24 al 28 de juliol, Vallnord Bike Park presenta novetats molt interessants, com ara la creació del nou circuit de DH de la Copa del Món i la construcció d’un pont permanent al tram d’encreuament del circuit Maxiavalanche amb la carretera d’accés a Pal.

Gràcies a les instal·lacions de què disposa, Vallnord Bike Park s’ha convertit en un referent en el món de la mountain bike i repeteix com un del escenaris de la Copa del Món UCI. En el marc d’aquesta competició internacional, el Bike Park estrenarà un nou circuit de DH, que connectarà la Caubella amb el poble de la Massana.

Roger González, director de la cursa de descens de la Copa del Món 2013, explica que la novetat més important del Bike Park per a aquest estiu és, precisament, la creació del nou traçat de la Copa del Món 2013. I assenyala: «Es tracta d’un circuit molt exigent, una pista negra, que posarà a prova el nivell dels participants. El circuit seguirà obert als visitants una vegada s’hagi celebrat la competició, però el traçat es modificarà i s’adaptarà per tal que la majoria de bikers puguin conèixer i gaudir del circuit on uns quants dies abans s’haurà disputat la Copa del Món».

A aquesta novetat s’afegeix la construcció d’un pont permanent al tram d’encreuament del circuit Maxiavalanche amb la carretera d’accés a Pal. Aquesta infraestructura també formarà part del nou circuit de DH de la Copa del Món de mountain bike i es preveu que s’inauguri durant la Copa Catalana de DH i XCO, els dies 6 i 7 de juliol.

Nou pont al BikePark de Vallnord
Vista del disseny del nou pont

D’altra banda, amb l’objectiu d’aportar més seguretat i facilitar l’encreuament del circuit Verdet amb el Cédric Gracia i el Corpalanca, s’han construït dos ponts nous en aquests dos punts. A més, s’han fet millores a tots els circuits i s’han incorporat noves passarel·les de fusta en aquells trams que ho requerien atesa la seva complexitat.

Cédric Gracia i Corpalanca: Els circuits més rodats dels Pirineus

Els circuits de Cédric Gracia i de Corpalanca són, segons González, «els dos circuits més concorreguts al llarg de l’estiu. Mentre que el circuit de Cédric Gracia és totalment natural, amb obstacles de diversa dificultat i catalogat com a pista negra, el Corpalanca és, sens dubte, el circuit amb més afluència de visitants, ja que connecta el Bike Park amb la part alta del pic de Cubil. És un traçat que combina parts artificials amb salts, i algun salt de fusta amb corbes que discorren pels boscos de Pal. Són dos traçats molt diferents, que agraden molt al conjunt dels visitants del Bike Park».

Els millors circuits del sud d’Europa

Les modalitats que es podran practicar a Vallnord Bike Park són el descens, amb els millors circuits del sud d’Europa i més de 40 km de recorreguts amb dificultats tècniques diferents; l’enduro; el four cross, considerada la disciplina més dura en el món de la bicicleta de muntanya, i el Wood Park, un circuit de passarel·les, salts i sots. També els més petits tenen un espai al Wood Park infantil i als circuits de nivell fàcil.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: