17% més d'esquiadors a Andorra

17% més d'esquiadors a Andorra
El país dels Pirineus tanca la temporada 2012/13 amb xifres satisfactòries amb un augment del 17% respecte a l'anterior temporada, tot i que cal recordar que la 2011/12 va ser de les pitjors dels darrers anys pel que fa a precipitacions. Pel que fa a pernoctacions les xifres també han millorat tot i que nomes en un 3% degut, sobretot, al mal temps de molts caps de setmana dels messos forts de campanya, així com el fet que la carretera d'enllaç amb França va estar tancada molts dies seguits.

Pocs dies després del tancament de portes de Grandvalira, el passat diumenge 28 d’abril, i de Vallnord, el diumenge 7 d’abril, ambdues estacions fan balanç de la temporada d’esquí 2012-2013. Amb més de 3 milions i mig de visitants al país, es tracta d’una temporada històrica pel que fa referència a la neu, ja que des de la temporada 1995-1996 no es vivia un hivern com aquest. 150 dies de pistes obertes a Grandvalira, 21 dies més del que s’esperava, i un total de 59 dies de nevades a les estacions, una xifra que representa gairebé la meitat dels dies que els dominis andorrans han estat operatius. Aquest fet ha permès garantir una neu de qualitat i prescindir dels sistemes d’innivació, ja que s’han sumat fins a 9 metres de neu natural.

Grandvalira ha venut un total de 1.480.000 dies d’esquí, augmentant les seves vendes en un 14% respecte la temporada passada, quan va aconseguir 1.300.000 dies d’esquí. Cal destacar l’afluència rebuda a l’estació durant el mes de març, amb una xifra rècord de 432.000 dies d’esquí. A més, el domini ha incrementat els esquiadors internacionals passant de representar un 38,4% a un 42,1% del total. El públic francès s’ha convertit en el visitant internacional amb més pes, el 11,4%. Nuria Tarré, directora general de Grandvalira-Nevasa, ha valorat positivament els resultat però ha remarcat que “encara queda camí per recórrer a França amb el ferm objectiu de seguir apostant per augmentar aquesta quota de mercat”.

Vallnord també ha millorat les seves xifren venent 702.000 dies d’esquí, un 3% més que la temporada passada. Per aquest motiu, l’estació ha congelat les tarifes per la pròxima temporada d’hivern. El preu del forfait se dia es mantindrà en 39 euros a la temporada alta i 35 a la baixa. Martí Rafel, director general del domini explica que “la difícil situació econòmica en alguns mercats emissors clau per Vallnord, com Espanya i Portugal, entre d’altres, ha estat un dels factors determinants per prendre aquesta decisió”.

Naturlandia ha tancat la temporada amb prop de 60.000 clients, 128 dies d’esquí de fons i el 100% dels 15km de pistes obertes. Es tracta d’unes xifres molt superior a les registrades l’hivern passat quan, per falta de neu, només es van poder obrir les pistes 5 dies. Les abundants precipitacions van permetre que al desembre es venguessin 1.700 forfaits de dia i 51 de temporada. A aquestes xifres, cal sumar-los els gairebé 8.000 escolars del país i estrangers.

Aquestes xifres tan positives d’esquí s’han reflectit a l’ocupació hotelera del conjunt del Principat, que ha aconseguit un 3% més d’ocupants que l’hivern passat. Desembre i març han estat els mesos amb més ocupants, mantenint una mitja del 75% d’ocupació. Gener, febrer i abril no han aconseguit superar les xifres de la temporada passada, degut al mal temps i al tancament de la frontera francesa, i ham mantingut una mitja d’ocupació del 62%, 75% i 24%, respectivament.

Oscar Julián, portaveu de la Unió Hotelera d’Andorra, explica que la distribució dels turistes segueix sent molt elevada a les zones altes del país però més baixa a les zones centrals. Així, el turisme de proximitat segueix sent el principal visitant d’Andorra, però cada vegada són més els francesos i russos que escullen el Principat com a destí d’esquí.

3 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    14/05/2013 19:14
    #1
    Les Andorranes, Ferrocarrils .... Totes tenen un increment al voltant del 18%, espero que la propera temporada les nevades comencin al novembre y s'incrementarà mes aquest percentatge.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    14/05/2013 21:05
    #2
    Totes tenen increment d'esquiadors pero tambe increment de perdues!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    20/05/2013 17:29
    #3
    La diferencia de forfaits vendidos entre granvalira y valnord es abismal. ¡UNION FISICA DE VALNORD YA! Sea con un buen servicio de autobuses o por remonte, pero eso es FUNDAMENTAL :+:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: