Megève: Molt més que esquí

Megève: Molt més que esquí
Més enllà de les muntanyes i els remuntadors quan un arriba a Megève veu història dels esports d'hivern per tot arreu, molts noms coneguts com el recentment desaparegut Emille Allais, Duvillard o la família Tissot amb la nostra Conxita Puig. Megève tambè és sinònim de glamour, però res exagerat, no és el que es pot arribar a viure i veure a d'altres estacions, tot i que aquí es mouen diners i famosos de veritat, tot i que aquests aprecien molt la seva tranquilitat.

Team Megève

Conxita Puig a Megève - Crèdit foto: Marc SalgasMax Tissot, fill de Conxita Puig i membre del Team MegèveParlar de Megève i no parlar del seu club dels esports és com parlar dels esports de muntanya i no fer-ho de Killian Jornet, és una part indivisible, no es pot entendre l'una sense l'altra. Fent un petit repàs de noms trobem a mites com el recentment desaparegut i centenari Emile Allais, ell era el professor amb la placa número 1 de l'ESF, va assesorar per a la creació de moltes estacions d'esquí com ara Espot Esquí, campió del món, medallista olímpic,... aquest és només el primer nom que en passa pel cap quan parlem de Megève i els seus esportistes, però entre ell i els fills de la Conxita Puig, els germans Tissot, hi ha hagut un regitzell de figures mítiques dels esports d'hivern com la família Duvillard o els descendents de l'esmentat Allais.

Al sector Cote 2000 funciona un estadi de competició permanent, una mostra més de com s'han de fer les coses per obtindre resultats positius. I cal dir també que les cabines del telecabina del Mont d'Arbois figuren els noms dels grans atletes que han fet famós el nom de Megève i entre ells el d'una antiga veïna d'Aiguafreda: la Conxita Puig que passa per ser la millor esquiadora catalana de tots els temps tot i retirar-se amb 21 anys per anar a viure a aquest poble dels Alps.

Megève des dels peus del Mont Joly El Mont Blanc des dels peus del Mont Joly
Megève des dels peus del Mont Joly El Mont Blanc des dels peus del Mont Joly

Hi ha un Megève per a cada butxaca

Parlar de Megève és parlar d'una estació plena de glamour i on la prensa del cor té un lloc de peregrinatge marcat a l'hivern, tot i això és una estació que permet fàcilment trobar allotjament per a qualsevol tipus de butxaca, des dels hotels més glamourosos com poguin ser les Fermes de Marie o le Fer a Cheval fins als apartaments de la cadena Pierre et Vacances o d'algún dels molts llogueters particulars que podreu trobar a la secció d'allotjament de la plana de l'oficina de turisme de Megève, oficina que és una de les millors de França.

El xef Emmanuel Renaut davant el seu Flocons de Sel a MegèvePel que fa a la restauració també trobem un lloc adient a cada butxaca i cada pressupost, des de restaurants del màxim nivell com pogui ser el Flocons de Sel, del reputat xef Emmanuel Renaut, que compta amb tres estrelles Michelin i on podrem gaudir del menú gastronòmic per uns 150 euros, que no és un preu pel menú diari dels mortals però podem gaudir de la seva cuina amb un menú per uns 30 euros, que ja és més adient per a més butxaques, al seu bistro. També per a butxaques que no s'espantin fàcilment hi trobem le Chalet Zannier, un espectacular complex hoteler que compta amb un més que interesant restaurant dirigit pel xef Julien Burlat. D'altres opcions per tal de recuperar forces i gaudir de la bona cuina i la bona taula són per exemple Le Bistrot de Megève que regeix Frédéric Vivard a un bonic local al centre del poble.

Sota de la pista de patinatge a cel obert hi trobem el du Sel au Sucre, un lloc ideal per endur-nos una pizza, un entrepà o una crêpe, també en aquest estil podem gaudir de la Crêperie Grand Marnier o el Deli's Corner, és a dir que no tot són restaurants on el compte és més gran que el que podem veure als plats, de fet a Le Bistrot de Megève s'hi menja molt i molt bé amb quantitats més que interesants.

Sallanches sota la boira - Megève

Si el que voleu és omplir el pap a pistes no us deixeu perdre, de cap de les maneres, l'Alpage de Pré Rosset on podreu gaudir de la millor gastronomia i d'unes vistes espectaculars a la seva recentment renovada terrassa, podreu trobar aquest fantàstic restaurant al final del telesquí de Lanchettes o el de Rochefort a la part més alta del domini de Rochebrune, al costat de Cota 2000. Allà mateix si voleu podeu passar-hi la nit a una de les noves habitacions que s'hi han estrenat fa poques temporades, dormir a prop de 2.000 metres a una granja de mitjans del segle XIX. Obviament essent una granja tradicional no cal dir que les Tartiflettes de Reblochon o Fondues de Beaufort, també els seus licors com el Genepy són destacables i no s'han de deixar de tastar!!

I per esquiar??

Doncs obviament després de parlar dels campions de Megève i la seva gastronomia o allotjaments doncs no podem deixar de parlar del que és propiament l'estació d'esquí, Megève forma part del domini conegut com Evasion Mont Blanc que apart de l'esmentada compta amb els dominis de Combloux, la Giettaz, Saint-Gervais, Saint Nicolas de Véroce i les Contamines. Totes elles sumant 445 quilòmetres de pistes marcades, servides per 107 remuntadors o 647 canons són algunes de les xifres a destacar d'aquest domini.

Megève des de l'aire

Si voleu aprofitar la vostra estada per millorar la vostra tècnica d'esquí potser tindreu la sort de rebre les classes en català, com ja parlavem abans hi ha una il·lustre catalana vivint a Megève, la Conxita Puig és professora de l'ESF a Megève i la podreu trobar donant classes a les pistes de l'estació. De ben segur que és un gran plaer compartir classes amb ella, nosaltres vam tenir la sort de compartir taula i sobretaula i va ser un enorme plaer, xerrar amb algú que coneix la neu com ella és sempre un grandíssim plaer.

Baixant per Cote 2000 - Megève

Pel que fa als diferents sectors de l'estació no hi ha gaire diferències entre uns i altres, és a dir que tots més o menys tenen pistes de tots els nivells tot i que cal dir que zones com Cota 2000 o Rochebrune tenen potser les zones més tranquiles de l'estació, tot i que cal remarcar que en general els remuntadors de l'estació són força moderns excepte algunes excepcions com pot ser la cadira de Mont Joly, però no en punts estratègics de l'estació. Si que cal remarcar que tots els 445 quilòmetres no estan pas conectats per remuntadors o pistes, així que atents a on voleu anar i tot i que hi ha un bon sistema d'skibus doncs s'han de tenir en compte aquestes coses per tal de no quedar penjat a un lloc on no poguem tornar cap a casa.

Megève des de la pista Etudiants

Si haguèssim de remarcar algún punt doncs aquest seria sense cap mena de dubte el Mont d'Arbois i les seves vistes sobre el Mont Blanc i la vall de Sallanches, també des dels 2.353 metres del Mont Joly les vistes són dignes de menció, així com les que ja comentavem de la terrassa de l'Alpage de Pré Rosset a Cota 2000. No cal dir que, obviament, el rei de totes les mirades és el majestuos cim del Mont Blanc que pràcticament és present a totes les pistes del domini.

I després d'esquiar, què fem?

Arribats a aquest punt, ja sigui per després d'esquiar o per a aquells que no volen o no poden gaudir de les maravelloses pistes que ens ofereix l'estació doncs hi ha un munt d'opcions, des de les típiques passejades amb raquetes aprofitant els remuntadors fins a les millors classes de cuina amb xefs de reconegut prestigi com les que es poden fer a l'hotel de les Fermes de Marie que no nomes ens ofereix un allotjament d'altíssima qualitat sino que també ofereix activitats per tal de fer més divertides les nostres vacances a la neu. Obviament a una estació del prestigi de Megève podem gaudir de forces spas a diferents hotels, com els dels dos hotels esmentats de la cadena Sibuet Hotels, però si volem prendre aigües hi ha d'altres opcions com l'espectacular spa del Chalet du Mont d'Arbois o també podem gaudir de tot aquest tipus de serveis al Palais des Sports de Megève, aquests serveis poden ser adquirits juntament amb el forfet i aconseguir així millors preus.

Centre de Megève amb cotxes de cavalls

Ja hem parlat més amunt del tema gastronòmic i per tant no cal dir que Megève és un lloc ideal per anar de compres sempre que la nostra targeta de crèdit tingui un cert poder donat que és un lloc per enamorar-se de joies que podem veure a la boutique de Mont Blanc o als grans magatzems AAllard que podem trobar a la plaça del poble, al costat de l'ajuntament, això per citar-ne nomes un parell del gran nombre de botigues i comerços que podem visitar a la nostra estada a Megève, marques tan prestigioses com Colmar, Duvillard, Façonnable, Hermès, Lacoste o Napapijri fan companyia a d'altres botigues com poguin ser les d'Intersport, Quicksilver o Roxy. Espectacular és també l'imponent arbre de Nadal que Swarovsky planta a la plaça de l'ajuntament des de fa ja alguns anys i que aquest passar hivern era acompanyat d'escultures de Dalí que conformaven tota una exposició a l'aire lliure del genial artista empordanès. I no només hi han botigues, Megève disposa de dos interesants museus que valen la pena, el Museu de Megève i la granja museu Haut Val d'Arly on podreu endinsar-vos a la vida d'una granja alpina de mitjans del segle XIX.

Centre de Megève amb escultures de Dalí

Si el que us agrada és passejar no us heu de deixar perdre, apart dels carrerons del casc antic del poble, el camí del Calvari, un caminet que amb 14 parades reflexa les escenes de la Passió de Crist. Aquest calvari s'inspira al que es pot veure a Varallo (Val Sesia, Itàlia) i és únic a la regió Roine-Alps i és part de l'inventari de monts sagrats europeus, entre el 2001 i el 2007 s'hi van dur a terme importants obres de restauració que avui li confereixen un aspecte immillorable, aquest camí el podreu prendre a l'extrem Est del poble, tot i que la seva sortida és a la plaça de l'ajuntament.

I si el que anem buscant és una mica més d'ambient nocturn doncs el Casino és una opció poc comuna a les estacions que a Megève podem veure, no cal dir que el poble compta amb diversos pubs i discoteques on poder allargar una mica les nits tot i que tampoc no cal oblidar que a França la festa com la coneixem a casa nostra no és gaire comuna i l'apres-ski austríac és això, austríac, així que aquí millor no buscar-lo tot i que cal dir que no és aquest precissament un d'aquells pobles morts que podem veure a d'altres estacions franceses, més que res per que aquest és un poble on hi ha vida més enllà de la neu i l'estació, aquest és un poble amb vora quatre mil habitants, població que es multiplica a l'hivern.

Altiport de Megève

També hi han d'altres opcions com les romàntiques passejades amb cotxe de cavalls o si voleu gaudir d'una experiència única i inoblidable no deixeu de passar-vos per l'altiport de Megève, al peu de Cota 2000, allà la companyía Aerocime ofereix diferents paquets de vols per a totes les butxaques, volar des d'un altiport com aquest ja és tota una experiència, però si a més a més el vol et porta a veure de ben a prop el Mont Blanc, l'Aiguille du Midi o la Vallée Blanche doncs llavors l'experiència ja us ben asseguro que és d'aquelles que trigues a oblidar, uns diners més que ben emprats!

L'Aiguille du Midi i la sortida de la Vallée Blanche - Aerocime Megève Vista aèria de la Vall de Chamonix - Aerocime Megève

L'Aiguille du Midi

i la sortida de la Vallée Blanchee

Vista aèria de la Vall de Chamonix

Artículos relacionados:


11 Comentaris Escriu el teu comentari

  • RX
    RX
    #1
    Fecha comentario:
    18/12/2012 11:34
    #1
    Muy bueno. Sin duda una de las estaciones con más solera que hay en los Alpes. Una pena que se me escapara el viaje hace un par de años...

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    18/12/2012 12:33
    #2
    Una pena que no entienda nada, la verdad es que tiene buena pinta.

    karma del missatge: 15 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    18/12/2012 12:51
    #3
    #2 tienes un traductor a la derecha del artículo, bajo la nube de tags.

    karma del missatge: 41 - Vots positius: 3 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    18/12/2012 15:29
    #4
    mu bonico

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #5
    Fecha comentario:
    18/12/2012 16:33
    #5
    #3

    Tan se val el traductor......es més profund que un simple tema de comprensió: que tampoc es noruec! :lol2:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #6
    Fecha comentario:
    19/12/2012 13:48
    #6
    #2 He traducido el resumen.

    David_rD David_rD " ムジェーヴ、あなたの終了、フランス、アルプス »投稿昨日
    山やリフトのほかに、一つはどこにでも歴史ムジェーヴ冬のスポーツを見て取得するときに、このような最近亡くなっEmilleアレ、Duvillardまたは当社ティソコンチータプッチとの家族のような多くのおなじみの名前。Megèveのも魅力と同義ではありませんが、過度の何も、お金とは、ここでは本当に有名な移動が、彼らは非常にあなたの静けさを認めるが、それは他局に住んでいると見ることができません。

    Mejor asi?

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #7
    Fecha comentario:
    19/12/2012 18:42
    #7
    jejeje ara si que m'has tocat la fibra.. jejejeje per cert dins de les opcions més TOP anota també l'Alpaga de la mateixa linia de Les Fermes de Marie.

    Per cert aquí si que es recomanable ja posats, agafar avió de swiss a ginebra...

    Per cert, el següent raport així glamurós? Courchevel 1850? jajaja et passo referencies "d'hotelets"? o tirem cap a Lech?

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #8
    Fecha comentario:
    19/12/2012 20:45
    #8
    #7 Aquesta temporada toquen coses més "relaxades", encara per decidir però alguna incursió als Alps Marítims que no hem fet maï res i curiositats del Pirineu... ;)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #9
    Fecha comentario:
    20/12/2012 13:37
    #9
    La Mongie? amb baixada des de l'observatori del tourmalet, la vallée blanche dels pirineus¿? For example???? Tinc lliure el 15,16,17 i 18 de febrer (No hase falta desir nada masssss)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #10
    Fecha comentario:
    20/12/2012 13:42
    #10
    #9 Això no és una plana de contactes :lol2: :lol2: :lol2:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #11
    Fecha comentario:
    27/12/2012 22:18
    #11
    Fantàstic, David. Mégeve és el que jo entenc com el paradís per a tot esquiador, una meca on cal anar almenys un cop a la vida. Espero que ho disfrutessis tant com ho vaig fer jo.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: