L'ACEM presenta la temporada a Barcelona

L'ACEM presenta la temporada a Barcelona
Aquest matí l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM) de la mà de l'Agència Catalana de Turisme i el Departament d'Empresa i Ocupació han presentat les que seran les seves línies mestres per aquesta temporada 2012/13. Un acte presidit per l'optimisme que ha portat al sector el fred i les nevades dels darrers dies.

Objectiu: 2 milions de dies d'esquí

Aquest és l'important repte que es marquen les estacions associades a l'ACEM, tornar a vendre els 2 milions de dies d'esquí, l'any pasat la xifra va quedar en 1,7 milions si bé cal dir que per exemple a la temporada 2006/07 encara va quedar per sota, per tant no només la situació econòmica és un fet determinant si no que també influeix, i molt, la percepció de la gent en vers els esports d'hivern. Tal com avui ens comentaven des de Masella aquests darrers dies a la Fira de Llívia s'han venut molts forfets de temporada mercés a les bones perspectives que ja s'han generat i que fan confirmar al seu director que si res no ho espatlla en breu obriran l'estació.

L'inversió en millores d'aquesta temporada ha sigut d'uns sis milions d'euros entre totes les estacions associades, i el principal focus de millora han sigut les estructures de producció de neu, substitució de canons per canons de nova generació més eficients per tal de millorar el rendiment energètic i abaratir la producció de neu. També diverses millores a carreteres com a Boí Taüll o Vallter 2000.

Promoció de la neu a Catalunya

L'Agència Catalana de Turisme (ACT) durà a terme diverses accions promocionals al llarg d'aquest mes de novembre, les dues més destacables seran els espais de neu al centre comercial Las Rozas Village a Madrid (Del mateix grup de la Roca Village) entre el 9 i l'11 de novembre. Posteriorment a Barcelona entre el 12 i el 24 seran a Barcelona al centre comercial l'Illa Diagonal, la primera setmana amb una promoció del turisme d'interior a Catalunya i la segona, del 19 al 24, amb una campanya purament de neu on es podran adquirir forfets de temporada de les diverses estacions.

També s'ha preparat una ronda de workshops amb receptors de Madrid i València per tal de potènciar l'imatge de marca que es suma a la feina ja feta a fires on l'ACT ha portat la marca "Catalunya és neu" a les fires de Londres o a la capital russa on Baqueira ha sigut el punt de màxim interés per aquests mercats, tot i que des de Turisme i Muntanya d'FGC també han rebut inputs molt positius amb la seva nova situació com a operador principal del Pirineu català.

L'objectiu d'aquestes visites és vendre un producte de qualitat, tal com apuntava la directora general de Turisme, Marian Muro, l'objectiu és "posar en valor un producte de qualitat, hem de vendre per qualitat i no per preu".

La neu com a motor econòmic

La neu és un dels principals motors de l'economia de les valls pirinenques, és dintre d'aquest marc que cal dir que és de gran importància mantenir en marxa aquest motor. La despesa mitjana per persona i dia és d'uns 160/170 euros, dels que un 85% es centren en l'hosteleria quan l'estada és de més d'un dia, més enllà de despeses associades a l'activitat com poden ser el forfet i el transport que en esquí d'un dia representen el 50% de la despesa.

Directament o indirecta el sector de la neu genera uns 17.000 llocs de treball sumant estacions, hotels, restauració, etc... sobre una població total de les comarques de muntanya de 60.000 habitants, per tant queda clar el paper bàsic del sector per a aquestes comarques. El volum de negoci estimat al voltant de les activitats de neu ronda els 400 milions d'euros l'any.

Els allotjaments a les comarques pirinenques generen al cap de l'any uns 6 milions de pernoctacions, tot i que obviament no totes són generades pel turisme de neu si que s'ha de dir que el desenvolupament de l'oferta d'allotjament ha estat més intensa a les comarques amb presència dels esports d'hivern donat que permet assegurar negoci també a l'hivern. Aquestes comarques són a més les de major renda econòmica i millor comportament demogràfic.

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: