La tornada, o no, de la Copa del Món al juny

La tornada, o no, de la Copa del Món al juny
Aquests dies a Zúric s'està duent a terme la trobada de tardor de la FIS i fins allà s'ha desplaçat una delegació andorrana amb la vista posada a la tornada de la Copa del Món al país dels Pirineus. De moment la decisió ha quedat ajornada fins a les reunions que es duran a terme a Dubrovnic.

Ahir va començar el Congrès FIS de Zurich i ja van quedar algunes coses definides, de fet segons el mitjà confirmades. Les dates de les competicions FIS que es duran a terme a Andorra aquesta temporada, el clàssic Trofeu Borrufa es disputarà a Vallnord del 28 al 31 de gener i la Copa d'Europa masculina d'esquí alpí que es disputarà el 2 i 3 de març a la pista Avet de Grandvalira que viurà dues proves d'eslàlom gegant. També, a confirmar definitivament, les de la Copa d'Europa d'snowboard a Arcalís que serien el 16 i 17 de febrer, s'haurien de disputar dos snowbardcross masculins i dos de femenins, però encara s'ha de confirmar donat que falta l'ok definitiu d'alguna comissió.

També falta confirmació de la tornada de la Copa del Món a la temporada 2015/16, de moment no hi ha una decisió presa però el bon resultat i les bones sensacions que va deixar la prova del darrer mes de febrer suma punts per a la candidatura andorrana per tal de cobrir la baixa que s'ha produit al calendari, però tot això no es podrà confirmar fins a que es reuneixi el grup de treball del calendari el proper mes de juny a la costanera ciutat de Dubrovnic.

Les dates inicialment previstes per aquestes proves, un eslàlom i un gegant com al febrer passat, serien el 20 i 21 de febrer de 2016tot i que queden subjectes a canvis en funció de les preferències de l'organitzador de les finals de la Copa del Món d'aquella temporada, de moment s'hi han presentat l'estació sueca d'Åre, l'italiana de Cortina d'Ampezzo i la suïssa Sant Moritz i en funció del que decideixi l'organitzador podrien haver-hi modificacions al calendari, cal dir que els mundials de 2017 es faran a l'estació suïssa i per tant és la màxima favorita a acollir aquestes finals.

Les estacions 'rivals'

A la cursa per les curses s'hi troben involucrades dues estacions de païssos emergents al restringit calendari de la FIS com són Txèquia i Eslovàquia. Per part txeca s'hi ha presentat la candidatura la petita estació d'Spindleruv Mlyn que compta amb 25 quilòmetres de pistes però que ja ha vist 6 curses de la Copa del Món en els darrers anys, des de 2005 s'hi han disputat tres eslàloms i tres gegants, els darrers la temporada 2010/11. Per part eslovaca la candidata és Jasna, una altra petita estació que no s'ha estrenat encara a la Copa del Món però que aquest proper mes de gener podrà dir que ha organitzat proves de totes les disciplines a la Copa d'Europa, aquest gener van disputar-se dos supergegants i una supercombinada i al 2013 veurà la seva primera cursa de descens.

Per tant la competència serà dura, molt dura, la FIS aposta per nous escenaris que vagin esquitxant el calendari entre les curses més ben asentades al calendari, però cal dir que la candidata eslovaca podria plantejar una dura pugna donat que no s'hi ha corregut maï a aquest país i que tant Grandvalira, si la pista Àliga ja estigués enllestida, com Jasna poden acollir entrenaments per a les disciplines de velocitat si així ho requerisin els equips que ja estarien pensant a les finals de la Copa del Món d'aquella temporada.

Artículos relacionados:

  • I ara? Una pista de descens! Publicado el 16/02/2012
  • Un eslàlom en imatges Publicado el 12/02/2012

2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    07/10/2012 11:05
    #1
    Si señor , VOT a favor per que Txequia i Eslovaquia. Paisos collonuts, bona neu, i sense masifica ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡.

    Anims per ells.....¡¡¡¡¡ :+: :+: :+:

    Mes Europa ¡¡¡¡¡¡.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    07/10/2012 21:01
    #2
    Doncs sort per a tots i que guanyi el millor o el que millor infraestuctures ofereixi. :+:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: