Dos ferits per una allau a l'Aran

Dos ferits per una allau a l'Aran
Dos membres del cos de guardes de medi ambient del Consell General d'Aran s'han vist sorpresos aquesta tarda per una allau al Montcorbison. Degut a les dificultats orogràfiques han hagut de ser rescatats amb l'ajuda d'un helicòpter, sembla que nomes un d'ells portava ARVA. Un d'ells es troba ingresat a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida en estat crític.

Un jove veí de la Vall d'Aran, membre del cos de guardes de medi ambient, ha hagut de ser evacuat a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida en estat crític després d'haver-se vist sorprés per una allau de neu, el ferit i el seu company del cos realitzaven una travessia de muntanya a 2.000 metres d'altura, a la zona del Montcorbison, a l'oest de la capital aranesa. El company que realitzava la mateixa excursió, ha estat rescatat amb contusions i símptomes de lleugera hipotèrmia i ha sigut qui a les 14:20 ha alertat al Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) de l'accident.

Els dos guardes de medi ambient del Consell General d'Aran, segons han informat els bombers, han hagut de ser rescatats amb l'ajuda d'un helicòpter degut a les complicacions d'accés al lloc de l'accident i a les importants acumulacions de neu que hi ha a la zona. Nomes un d'ells ha quedat collat per la neu i ha sigut localitzat en el rescat mercés al seu ARVA. Tot i trobar-lo amb una aturada cardiorespiratòria els equips de rescat han aconseguit remuntar-lo al mateix lloc de l'accident abans de l'evacuació.

Cal recordar que a les darreres hores i dies el mantell de neu es troba en un punt inestable degut a l'acumulació per precipitació i sobretot per l'acumulació per les fortes ràfagues de vent que han bufat aquests darrers dies al Pirineu, així el risc d'allaus es troba a nivell 3 sobre 5 a l'Aran. Prengueu atenció perque els nivells 3 i 4 són els que més accidents sumen, amb nivell 5 l'atenció i la precaució s'extrema. En cas de dubte no deixeu de mirar el butlleti de risc d'allaus de l'Institut Geològic de Catalunya i recordeu que les muntanyes no es mouen de lloc. De fet els dos guardes eren experts en nivologia i donaven suport puntual al Centre de Predicció d'Allaus del Consell General d'Aran.

Artículos relacionados:

  • Atenció al risc d'allaus Publicado el 06/02/2012

2 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    08/02/2012 21:45
    #1
    S'ha de anar molt en compte, com veiem a tothom ens pot tocar, però el material per anar fora pista/travessa imprescindible. Com deien al curs de TEE2: pala, sonda i arva com a mínim (i saber-les utilitzar, sinó no val per res!)

    karma del missatge: 36 - Vots positius: 2 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • RX
    RX
    #2
    Fecha comentario:
    09/02/2012 15:45
    #2
    Mucho ciudadín. Que tres ya es un riesgo considerable...

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: