Les estacions d’FGC presenten les novetats a l’Espai Provença

Les estacions d’FGC presenten les novetats a l’Espai Provença
La setmana vinent, l’Espai Provença d’FGC serà el centre neuràlgic de l’esquí català, on es podran descobrir les novetats que presenten La Molina, Vall de Núria, Espot i Port-Ainé. Del 22 al 25 de novembre hi haurà concurs de dibuixos i fotografies, promocions, venda de forfets i tota la informació relacionada amb les estacions d’esquí d’FGC. La Molina té previst estrenar temporada el dissabte 26 de novembre. Vall de Núria, Espot i Port-Ainé ho faran el dissabte següent, dia 3 de desembre. El proper dia 24 se celebrarà un acte d’agermanament entre el cremallera de Núria i el Jungfraubahn, el cremallera suís més alt d’Europa que enguany compleix 100 anys.

La setmana vinent, l’Espai Provença de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya es convertirà en el centre neuràlgic de l’esquí català. El nou espai inaugurat recentment al vestíbul de l’estació de Provença acollirà entre dimarts, dia 22, i divendres, dia 25, l’Espai de Neu amb totes les novetats, promocions i millores en infraestructures que presenten les quatre estacions d’esquí d’FGC: La Molina, Vall de Núria i, a partir d’aquest any, Espot i Port-Ainé.

Durant aquests dies es duran a terme un seguit d’activitats que permetran conèixer més a fons les estacions d’FGC. Destaquen els estands de les diferents estacions, amb promocions i venda de forfets, però també hi haurà concursos de dibuix i fotografia i altres sorpreses que ajudaran a saber-ho tot de les estacions d’FGC i passar una bona estona a l’Espai Provença.

D’altra banda, el dijous dia 24, el cremallera del Jungfrau suís i el cremallera de Vall de Núria signaran un conveni d’agermanament en un acte on intervindran el cònsol general de Suïssa a Barcelona, Pascal Décosterd, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó. L’esdeveniment s’emmarca dins els actes de commemoració dels 100 anys del cremallera suís, el més alt d’Europa, i coincidint amb els 80 anys de la posada en funcionament del cremallera de Núria.

De cara als aficionats a l’esquí i a l’snowboard, la temporada d’esquí 2011-2012 és apunt d’estrenar-se: La Molina té previst fer-ho el proper dissabte dia 26 de novembre, mentre que Vall de Núria i les estacions d’Espot i Port-Ainé preveuen obrir les seves portes el dia 3 de desembre, abans del pont de la Puríssima. En aquesta nova temporada, les estacions d’esquí d’FGC han millorat les seves instal·lacions per garantir la comoditat i la seguretat dels esquiadors durant la seva estada.

Principals novetats de la temporada

La Molina

La Molina, una de les estacions més veteranes d’FGC ha dedicat els darrers mesos a la millora de les seves infraestructures. En aquest sentit, són destacables les actuacions que ha realitzat en matèria de conservació del medi ambient, amb l’objectiu de convertir-se en una estació més eficient i sostenible.

  • Sostenibilitat -> L’estació ha adquirit una nova caldera de biomassa i ha renovat el sistema d’innivació amb 90 canons d’última tecnologia. També ha optimitzat la resta de canons.
  • Novetats comercial -> La Molina ofereix la possibilitat de recàrrega on-line dels forfets mans lliures, incorpora excursions en helicòpter a la seva oferta d’oci i turisme, millora la informació a la pàgina web amb noves webcams i amplia la oferta de consignes ubicades a l’edifici de serveis. També destaca l’adequació dels accessos i pàrquing de la zona de Roc Blanc.

Vall de Núria

Vall de Núria ha instal·lat nous paravents, noves senyalitzacions, matalassos, xarxes, balises i paviments per millorar i garantir la seguretat dels clients.

  • Millores en l’accessibilitat i comoditat -> Dues actuacions centren aquestes millores: d’una banda, l’ampliació de la capacitat d’aparcament a l’estació de Ribes Enllaç i d’altra, la millora dels accessos i mobilitat de les andanes a l’estació de Queralbs.
  • Allotjament i restauració -> Vall de Núria disposarà aquesta propera temporada de més capacitat d’allotjament amb l’ampliació de 10 apartaments dúplex de gran capacitat i 10 habitacions familiars que, ubicats en el nou edifici de Sant Josep, complementen en 100 places més l’actual capacitat d’allotjament de 160 places. També s’ha ampliat la capacitat de l’actual restaurant amb una nova sala amb capacitat per a 150 comensals.

Espot i Port-Ainé

Espot i Port-Ainé són les darreres estacions de muntanya que s’han incorporat a l’oferta turística de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Per a aquesta primera temporada d’Espot i Port-Ainé sota la gestió d’FGC, la companyia ha dut a terme un procés de renovació i millora d’infraestructures a les estacions. En aquest sentit, s’ha millorat el sistema de producció de neu d’ambdues estacions amb l’objectiu de proveir les pistes amb neu artificial si les condicions climatològiques no són les més òptimes durant la temporada.

  • Comunicació -> Conscients de la importància d’estar connectats a la xarxa en tot moment s’ha instal·lat la fibra òptica de la cota 1.500 a la cota 1.200 a Espot i també s’han instal·lat nous repetidors per millorar la comunicació interna.
  • Obres de condicionament -> S’ha asfaltat el final de la carretera de Port-Ainé des de la cota 1600 fins l’Hotel Port-Ainé 2000 i també l’aparcament de l’estació amb l’objectiu de garantir la seguretat i la facilitat d’accés. També s’ha millorat la senyalització dels aparcaments i la calefacció de la cafeteria a la cota 2000 d’Espot.

Promocions forfets

La propera temporada d’hivern a les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya presenta, a banda de la millora d’infraestructures, tot un seguit d’ofertes i promocions per aquells que vulguin gaudir practicar esports de neu.

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: