I Trobada dels Grups de Socors del Pirineu

I Trobada dels Grups de Socors del Pirineu
Fa uns dies es va dur a terme a Masella la Trobada dels Grups de Socors del Pirineu i un Curs de Socorrisme que es realitza a Masella per sisé any consecutiu. Hi va haver una participació massiva i es va assolir una alta participació que va deixar a tothom molt content tant amb les ponències dels diferents grups de Socors com amb els casos pràctics.

Helicopter de rescat de la GeneralitatEls dies 29 i 30 de març a Masella es va celebrar la I Trobada de Grups de Socors del Pirineu català, juntament amb el curs de socorrisme i seguretat a la muntanya, que s'ha fet avui i que ja porta uns quants anys celebrant-se anualment a l'estació d'esquí de Masella.

La trobada ha estat organitzada pel Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya (GRAE dels bombers i la unitat de muntanya dels Mossos d'Esquadra), Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l'Hospital de Puigcerdà i la Universitat de Barcelona, amb la col·laboració dels mitjans aeris del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, la Secció de Muntanya de la Guàrdia Civil, Peloton de Gendarmes d'Haute Montagne (PGHM), CRS Secours en montagne des Pyrenées Orientales, Grup de Rescat de Muntanya dels Bombers d'Andorra, Grup de Muntanya de la Policia Andorrana, equips de rescat a pistes de les estacions d'esquí de Masella i la Molina, Ajuntament de Puigcerdà, Consell Comarcal de la Cerdanya i l'Àrea Científica Menarini.

Camilla de rescat Simulacre de rescat a muntanya

El dia 29 va ser el torn de les ponències, que es van fer a la sala d'actes de l'Alp Hotel Masella, i tots els assistents van intercanviar punts de vista i van trobar les ponències molt interessants i la trobada, que va comptar amb més de 100 participants, molt enriquidora. Després de totes les ponències i de dinar es va pujar al refugi Niu de l'Àliga, situat a dalt la Tosa d'Alp, i va ser el moment de fer una tertúlia molt animada entre tots els participants, sopar al refugi i baixada nocturna amb esquís.

Simulacre de rescat d'una víctima d'allau

El 30 va ser el dia de les demostracions pràctiques i, tant els assistents a la trobada com els participants del curs, van poder presenciar i participar en una pràctica de rescat d'allaus, una de rescat en llitera i una demostració del canó Avalancheur.

Seguidament, hi va haver la conferència del meteoròleg Sr. Francesc Mauri a la sala d'actes de l'Alp Hotel Masella i, després de dinar, i per posar punt i final a la trobada, les cases comercials esponsoritzadores han presentat el seu material, tot seguit hi ha hagut un debat entre els grups de socors i la clausura ha tancat aquesta trobada que ha estat valorada molt positivament per tots els assistents, per l'organització i també des de l'estació d'esquí de Masella. Aquesta trobada de ben segur que ha creat precedent per tornar-la a celebrar en futures ocasions.

Helicopter del Departament d'Interior de la Generalitat

Artículos relacionados:

  • Curs de socorrisme a Masella Publicado el 16/01/2006

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: