Ricard Ustrell: "Al Port hi haurà una zona d'esquí lliure de 27 Ha"

Ricard Ustrell: "Al Port hi haurà una zona d'esquí lliure de 27 Ha"
El diari Regió 7 entrevista al nou director del Port del Comte, Ricard Ustrell és, des de l'1 de setembre passat, al capdavant de l'estació de Port del Comte, en substitució d'Alfons Ferrer. Una nova àrea freeride serà la gran novetat del Port

Nascut l'any 1952 a Sabadell, Ricard Ustrell fa "23 anys i mig" que estiueja a Port del Comte, on té una residència. És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials i màster en Administració i Direcció d'Empreses per ESADE. Professionalment s'ha dedicat principalment al comerç exterior i màrqueting, els darrers setze anys a la seva empresa. Després d'haver conegut l'estació com a esquiador, ara li toca conèixer-la més a fons per assumir-ne les tasques de direcció. Assegura que dirigir l'estació és "una il·lusió que havia tingut sempre" i un cop es va assabentar que Alfons Ferrer plegava per motius personals, va veure l'oportunitat idònia de fer-ho.

Què l'ha dut a afrontar aquest nou repte professional?

Fa un any i mig em vaig vendre l'empresa i em vaig instal·lar de manera fixa al Port del Comte. Quan em vaig assabentar que Alfons Ferrer plegava, vaig pensar que em faria molta il·lusió (tot i que volia dir tornar a treballar, quan ja tenia pensat no fer-ho més) i ho vaig proposar a la gerència, amb qui vam arribar a un acord. La veritat és que estic encantat de poder dirigir l'estació, fa trenta anys ja vaig estar a punt d'encapçalar-ne una. A banda, sóc un enamorat d'aquesta zona de la vall de Lord i la vall de Tuixén-la Vansa... Ja m'hi havia implicat presidint l'Associació de Veïns del Port del Comte i recordo que, quan tot se n'anava en orris i la urbanització estava molt degradada, vaig estar lluitant i aconseguir l'asfaltatge de la primera fase.

El fet que vostè tingui experiència en el camp comercial i en el màrqueting denota una voluntat de l'estació de reforçar aquesta àrea?

Sí. En aquests darrers deu anys, els propietaris actuals hi han invertit molt en infraestructura (canons de neu, telecadires, a deixar les pistes en un estat perfecte, que sembla un jardí...). Ara ens hem adonat que és una mica desconeguda veient com és de gran i d'arranjada. Com comentava, hi volem donar un caire més de promoció, donar-la a conèixer.

Saben com ho volen fer?

Tinc unes quantes idees, algunes de les quals ja estic posant en marxa. L'objectiu és apropar l'estació d'esquí a la gent de Barcelona i d'arreu de l'àrea metropolitana. A més a més, cal fer molta incidència en l'escapada d'un dia d'esquí entre setmana. Jo ho havia fet, això: em llevava a les 7, esquiava tot el matí, a la 1 acabava baldat, dinava a casa i a la tarda continuava treballant. Cal potenciar aquesta facilitat i, a més a més, el cost de transport és baix (pel tema de peatges).

La proximitat és, doncs, el principal factor a potenciar?

Sí. Però després també hi volem donar un enfocament de protecció del medi ambient, perquè bàsicament vivim del medi ambient i dels boscos. I fem accions, algunes ja fa anys, com són totes les zones de la muntanya que corren el risc d'erosionar-se, les sembrem i fem que hi neixi almenys l'herba del país perquè aguanti la terra. Aquest any hi hem afegit la neteja de boscos per evitar incendis. A més, tot el que traiem de la neteja de boscos ho triturem a trossets petits i ho fem servir de base escampant-ho per terra per donar-hi més capacitat de regeneració. A Port del Comte el subsòl és molt pedregós i la capa de terra no és gaire alta. Un altre dels àmbits en els quals també estem invertint és en la recollida d'aigua. A tota l'estació, fins i tot als carrers i als pàrquings, per estalviar aigua a l'hora de fer neu, n'anem recollint a través de canalitzacions, amb dipòsits, i la bombem per fer neu. I, al mateix temps, quan la neu es desfà, també en recollim l'aigua.

Hi haurà alguna novetat la temporada vinent a l'estació?

Sí, hi haurà una zona d'esquí lliure, d'unes 27 hectàrees. Ara hi estem treballant. És com un fora pistes, amb neu verge, un tema que agrada molt al jovent i que pot ser una cosa divertida. A banda, estem treballant en el manteniment, l'estació no para durant tot l'any i també hi ha les activitats d'estiu. També val a dir que hem arreglat alguna pista i que enguany serem en els 50 quilòmetres de domini esquiable.

Amb tot, per on ha de passar el futur de l'estació?

Necessitem tres beneficis. Hi ha el mediambeintal (si no fossin aquests boscos i aquestes pistes tan ben arreglades no podríem tirar endavant). Després tindríem el benefici social, que també volem donar, perquè si això tiba també tiren endavant la vall de Lord i la comarca, gràcies a la creació de llocs de treball. I, al final, perquè tot això pugui ser hi ha d'haver un benefici econòmic. Aquests tres tipus de benefici, que es complementen, són els que estem buscant.

Fuente:

Regio 7

Regio 7

Artículos relacionados:


7 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    26/09/2011 12:11
    #1
    Visca el Port! :+:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    26/09/2011 14:39
    #2
    deu ser la nova soposada pista?

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    26/09/2011 14:50
    #3
    #2 Diria que no, perque sembla que parla de més quilòmetres esquiables i això com dues coses diferents ... :hein?: :hein?:

    Però potser si ... ja veurem quan tinguem un plànol a les mans ;)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    26/09/2011 19:41
    #4
    respectant la teva opinió que mirada des de un segon pla també pot ser certa pero havia dit la questió de la nova pista perquè com que deien que seria una pista extranya (esglaonada) com ja s'havia comentat anteriorment en el foro.

    Esperem amb ganes el comunicat oficial de l'estació de les novetats d'aquest any :)

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #5
    Fecha comentario:
    26/09/2011 22:46
    #5
    #4 Exacte a veure que diu l'estació amb el nou plànol :)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #6
    Fecha comentario:
    28/12/2011 15:42
    #6
    Queria saber si en el Port del comte hay nieve para ir con mi hija y mujer para tirarnos con trineo o tocar la nieve y hacer unas bolas para pasar la mañana y parte de la tarde, disfrutando del dia en el que estamos y pasar un dia fuera de casa y cambiar de aires.
    Un saludo.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #7
    Fecha comentario:
    28/12/2011 22:55
    #7
    #6 Ara mateix la cosa pinta malament :crying:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: