El telecabina Alp2500 arribarà al Niu

El telecabina Alp2500 arribarà al Niu
Així ho van acordar a la reunió mantinguda ahir els diferents ajuntaments i FGC. L'alcalde d'Alp donarà plé suport a aquest projecte que no nomes inclou aquest segón tram del telecabina sino que també implicarà una restauració de l'edifici que actualment ocupa un servei de restauració. També es van fixar les remodelacions a fer de cara a fer efectiva l'unió de Coll de Pal al domini de Dues Estacions. Aquest projecte és independent del projecte olímpic.

Tal com ja us avançavem ahir el Govern mitjançant FGC com a gestora de la Molina va acordar ahir amb els ajuntaments d'Alp, Toses i Bagà el pla d'actuació per als propers anys per a l'estació i el seu entorn esquiable. De la reunió no se'n va extreure un calendari d'actuació però si que es van fixar els punts d'actuació en quatre principals inversions: La prolongació del telecabina Alp2500 fins al cim de la Tossa al Niu de l'Àliga, la remodelació i restauració de l'edifici del Niu de l'Àliga, la unió amb Coll de Pal mitjançant un telecadira (Projecte que ja es troba en fase d'execució ) i l'arrenjament de la pista Barcelona per tal d'assegurar una conexió amb Coll de Pal des del cim de la Tosa. Aquest van ser els punts principals que es van acordar a la reunió entre el president dels Ferrocarrils de la Generalitat, Enric Ticó, i els alcaldes d'Alp, Ramon Moliner, Toses, Francesc Rosell, i Bagà, Nicolás Viso.

Aquest segón tram del telecabina Alp2500 facilitaría l'aprofitament del refugi del Niu tant a l'hivern com a l'estiu i obre noves possibilitats d'explotació en passar d'arribar als actuals 2.340 metres fins al cim de la Tosa a 2.537 metres d'alçada sobre el nivell del mar. La Cerdanya podría així explotar un dels cims més emblemàtics de la vall a totes les temporades i ampliant el target de clients a tots els públics donat que actualment nomes s'hi pot arribar per propis mitjans o mitjançant un telesquí situat a Masella. Seguint amb el Niu un cop l'accés es faci efectiu mitjançant el telecabina es procedirà amb la restauració del mateix per adecuar-lo de l'actual ús com a restaurant i donar-li més ússos que l'actual.

Independentment dels Jocs

Els quatre projectes s'aniran executant en funció del pressupost d'FGC i les possibles subvencions que es poguin obtenir d'altres organismes i es tiraran endavant en qualsevol cas sigui quin sigui el camí que vagi prenent el projecte olímpic de Barcelona'22.

Artículos relacionados:


9 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    07/09/2011 10:15
    #1
    aiiiii no sé si m'agrada que facin res al Niu......

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #2
    Fecha comentario:
    07/09/2011 10:33
    #2
    #1 Jo fins que no sàpigui el que ... reticència ... però el que és clar és que exteriorment necesita alguna coseta més que una mà de pintura

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #3
    Fecha comentario:
    07/09/2011 10:52
    #3
    si però crec que perdrà molt encant.......i es tornarà turistic, com tot :crying:

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #4
    Fecha comentario:
    07/09/2011 10:56
    #4
    #3 entre que sigui un llast i s'acabi tancant i que sigui turístic ... no se que prefereixo :hein?: :hein?:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #5
    Fecha comentario:
    07/09/2011 11:16
    #5
    Jo també estic una mica com vosaltres.

    L´últim cop que hi vaig ser farà dos o tres anys que vam fer una caminadeta desde cota mínima de Masella fins al capdamunt i recordo que hi ha una cadira que està practicament al costat.

    Suposo que com que el refu no es veu des d´allà, només s´hi acosten els locals i els muntanyencs. Però de fet gairebé s´arriba amb cadira. La diferència amb cabina és que tard o d´hora hi haurà peatons tombant per allà dalt. A mi no em fa res en un moment donat. Dalt de cims o d´altres llocs de paisatge destacable dels Alps hi ha miradors, tunels, refus, etc, etc. El problema no és la possibilitat, el problema es com s´articula, perquè la gent és/som l´ostia.

    Per cert, de qui és el Niu? No era del CEC (Centre Excursionista de Catalunya)? Perdó, centre pijorsuonista. :lol2: Amb carinyo eh! Amb carinyo. Que no vull que ningú s´emprenyi.

    karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

  • #6
    Fecha comentario:
    07/09/2011 11:21
    #6
    #5 Que jo sàpigui el refu era de la Molina, o al menys la gestió era concesió mitjançant la Molina ... peró del cert no en tinc ni idea.

    Sobre la "massificació" turística jo si que veig un problema, però potser encara no he perdut l'esperança sobre la raça humana d'aquestes latituds ... ingenu que és un :lol2: :lol2:

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #7
    Fecha comentario:
    07/09/2011 11:24
    #7
    al final per aquesta temporada res? o hi aura algu? merci

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!
  • #8
    Fecha comentario:
    07/09/2011 11:31
    #8
    Home David, és que clar, perdoneu-me els asidus a Cerdanya, sobretot Molina-Masella.
    Què espereu? :lol2:
    Repeteixo amb perdó i amb el cap baixet, però és que tant aprop de Barcelona, amb la quantitat de llits que té la Cerdanya, la història que té, etc, etc home és lògic que allò es foti fins la bandera. I si a més els poses un "caminet" (en aquest cas penjats d´un cable) fins ben bé el cim, i un bar (bart per als més de comarques :lol2: ) doncs... està clar que "merder" hi haurà. Sempre ens podem encomanar a la Verge de les Neus, a veure què hi pot fer. Però també estaria bé fotre una mica de canya (en el bon sentit i amb educació exquisida que és el que més fot, entra i menys problema comporta) al personal badoc.

    Per cert. Antigament els guardes eren gent amb les seves arestes però també tenien un punt servicial, educat, d´ajuda, etc, etc. Últimament, i no pas pel Niu, sinó per altres refugis i comentaris d´amics, alguns (oju que dic alguns i pocs, NO tots NI gairebé tots, que hi ha gent molt maca porai) s´han tornat molt esquerps. I tampoc m´extranya en alguns casos, doncs ja no són refugis, són petits hotels de muntanya i alguns fins i tot ens podríem atrevir a dir que són petits hotels d´alçada. Entenc que et puguin fer un àpat però aquest turisme muntanyenc de refugi en refugi amb motxilla d´atac és un concepte que se m´escapa. Entre el purisme i la desvirtuació hi ha un petit passadís, penso, que costa molt de trobar i és fàcil sortir-se´n però vés, allà està, no? :lol2:

    Plego que ja m´enredo. :lol2:

    Bon dia!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #9
    Fecha comentario:
    07/09/2011 11:38
    #9
    #7 Doncs sembla que el tema de la cadira s'enllestirà o quedarà vist per sentència de cara a la propera ... la resta en un termini no superior a ... 10 anys!! (Segons sembla aquest el periode màxim marcat per aquest tema)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • Gràcies!

Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: