Grandvalira Total Fight: El millor freestyle del Pirineu

Grandvalira Total Fight: El millor freestyle del Pirineu
L'estació andorrana es va possar les millors gales de la temporada per acollir el millor freestyle que es pot veure darrerament al Pirineu. El Total Fight i el park del Tarter continuen consolidant-se com el millor spot per veure freestyle en majúscules.

Snowboard de luxe al Grandvalira Total Fight Masters of Freestyle

Andy Barroso - © Jaime LahozLes condicions meteorològiques van acompanyar durant tot el matí de divendres tot i que cap a la tarda va començar a nevar. Es va poder veure un alt nivell d'snowboard amb els wild cards (riders internacionals convidats de molt alt nivell) entrenant i provant les dues línies de l'slope style del Snowpark El Tarter. Pel que fa als riders locals que havien de passar per totes les classificatòries, la magnitud dels salts preparats per l'equip tècnic de freestyle de l'estació ha estat fonamental per a decidir quins donaven el nivell per a competir en aquesta prova que és dins el TTR. El circuit internacional Ticket To Ride (TTR) reuneix les proves de l'snowboard de més nivell repartides per tot el món i aquesta competició de Grandvalira en forma part.

Creativitat per damunt de tot

Rudi Kroell - ©Jaime LahozRiders arribats d’Amèrica, Nova Zelanda i Europa eren els participants en el Total Fight de dissabte. La competició consisteix en un slope style en el que hi ha half pipe, rails i salts. És una modalitat variada, dinàmica on prima l'espectacle i per tant la creativitat dels esportistes a cadascun dels mòduls. Segons la classificatoria per dissabte l'olímpic Iker Fernández, l'austriac Rudi Kroell i el nova zelandès Quentin Robbins van ser els riders més destacats. Fernández, cinquè a la classificació, es va marcar la millor ronda al pipe, Kroell va preferir la línia del big jump amb un frontside 7 i Robbins va destacar a la part final amb un frontside 3 marcant de manera espectacular el nosebone. El millor andorrà va ser Jamie Phillip que va fer una excel·lent ronda al pipe, el millor argentí Mati Radaeli amb un immillorable backside noseblunt al rail de les escales. Per part dels espanyols, Peyo Mongelos va fer un Mc Twist al pipe.

Salts de fins a 20 metres

L'slope style dissenyat a l'Snowpark El Tarter permetia als participants escollir entre dos traçats. En el recorregut del big air primer es troba una barana per després passar al big air on s'arriba a volar 20 m per empalmar amb la segona loma i un step up de 15 m per passar a un kicker i acabar amb uns calaixos i un kink rail. Pel que fa al recorregut més tècnic del half pipe, es comença per l'esmentat mig tub per passar al primer salt de 15 m on es vola per sobre del Hummer Red Bull on un DJ animava la sessió i s'avança cap al tercer mòdul on hi ha un kicker de 15 m i s'acaba amb els calaixos i el kink rail. Les màquines de preparació de pistes i els equips tècnics de Grandvalira es van passar cinc dies preparant el terreny perquè aquest traçat únic als Pirineus fos possible.

Grandvalira Total Fight - Crèdit: Malalts de Neu

El finlandès Jaakko Ruha guanya el Grandvalira Total Fight Masters of Freestyle de snowboard

El Grandvalira Total Fight Masters of Freestyle de snowboard va celebrar dissabte la seva tercera edició en un dia plenament hivernal amb molta neu nova. Fins a 25 snowboarders que es van classificar en les rondes de divendres van prendre part en l’Expression Session prèvia a les rondes que han conduït al resultat final.

Finlàndia mana i Andorra demostra el seu nivell

Grandvalira Total Fight - JakkoRuha - ©Jaime LahozJamie Philip - Crèdit: Malalts de NeuEl finlandès Jaakko Ruha es va posar els jutges a la butxaca després de marcar-se un 1080 al kicker situat a la meitat del slope style, abans havia fet una passada pel pipe de molt alt nivell i va acabar amb un backside rodeo al kicker final. Per la seva banda el segon classificat va ser l’argentí Mati Radaeli que ha fet dues rondes calcades. Amb una gran seguretat va fer un backside 7 molt alt al big air per passar a un crossbone al step up i acabar la ronda amb una passada pels rails gariebé perfecta. El darrer en pujar al podi va ser l’andorrà Jamie Philip que ha estat un dels pocs en atrevir-se a entrar en switch al big air on ha fet un switch frontside 5 melon. Al step up va marcar-se una volada llarga per arribar amb molta velocitat al darrer kicker que va passar amb un frontside 5 cork. El millor espanyol va ser Iker Fernández que va acabar setè després de fer una espectacular passada pel pipe encara que no va aconseguir arrodonir els salts posteriors per situar-se en posicions de podi.

Resultat final Grandvalira Total Fight Masters of Freestyle - Snowboard:
1. Jaakko Ruha – FIN
2. Mati Radaeli – ARG
3. Jamie Philip – AND
4. Quentin Robbins – NZ
5. Simon Schweiger – AUT
6. Rudi Kroell – AUT
7. Iker Fernandez – SPA
8. Facundo Vial – ARG

Un park més ràpid

Després que les màquines de preparació de pistes es passessin tota la nit treballant al Snowpark de El Tarter sota la intensa nevada, aquest matí l'slope style ha quedat més ràpid. Aquest fet ha permès gaudir d’un espectacle majúscul. Segons Marc Bajona, organitzador de l’esdeveniment, “el mòdul que ha costat més d’arreglar ha estat el half pipe, però després d’unes quantes baixades d’entrenament ha quedat perfecte i la prova és que els riders han fet uns trucs de molt més nivell que els que es van veure ahir a les classificatòries”. Cal recordar que aquesta prova és dins el circuit internacional Ticket To Ride (TTR) de snowboard i per això l'equip tècnic de freestyle de Grandvalira ha preparat al llarg de cinc dies salts i mòduls d’una magnitud que costa de veure a la península.

Grandvalira Total Fight - Concert Pepsi - Foto: Miguel Ángel Rubio

Foto, vídeo, festa i concert

El festival de foto i vídeo del Grandvalira Total Fight Masters of Freestyle té com a objectiu mostrar l’avantguarda en produccions de cine i els millors creatius en l’àmbit de la fotografia en esports com l’snowboard i el freeski. En aquest sentit, el festival és una plataforma on els artistes donen a conèixer la seva obra tant en fotos com en pel·lícules en format DVD.
El dissabte vam gaudir de la millor música electrònica amb el concert de Black Strobe i Dj Naughty a la carpa Pepsi, amb capacitat per a 2.000 persones, situada a l'aparcament de Grandvalira-El Tarter a partir de les 22:30.

El Foto&Video Festival del Grandvalira Total Fight Masters of Freestyle que s’ha portat a terme des del dijous té com a objectiu mostrar l’avantguarda en produccions de cine i els millors creatius en l’àmbit de la fotografia en esports com l’snowboard i el freeski. En aquest sentit, el festival és una plataforma on els artistes donen a conèixer la seva obra tant en fotos com en pel·lícules en format DVD. Les filmacions de snowboard i freeski són un gènere en sí mateixes. Tot un món que exigeix un absolut coneixement de la muntanya i una profunda creativitat cap a disciplines com el freestyle i el freeride. Han mostrat la seva feina Soul Produccions, productora dels vídeos d’esquí Freestyle Art (1, 2 i 3), que van presentar la nova Freestyle Art 4 i també Sos Film, barcelonins que van mostrar Jiberama. En snowboard, els argentins Bad Quality Productions ens porten el vídeo Happy Riding, Canalsnowboard amb Boardbox TV i els internacionals Method.tv.

Jaume Puigdengoles guanya el Grandvalira Total Fight Masters of Freestyle d’esquí

El Grandvalira Total Fight Masters of Freestyle d’esquí ha celebrat avui la seva tercera edició sota una forta nevada. Fins a 40 esquiadors han portat a terme les rondes classificatòries d’on han sortit els vuit finalistes.

Jaume Puigdengoles - Crèdit foto: J.LAHOZ

Puigdengoles ho ha donat tot

La línia escollida per Jaume Puigdengoles ha estat la més difícil ja que s’ha dirigit de switch al big air on es volaven més de 20 metres. Aquesta aposta de Puigdengoles ha estat a tot o res i li ha sortit rodona ja que ha planxat un switch 5 nose, ha passat el transfer següent fent un late 180 i ha acabat la seva ronda al kicker final amb un switch 5 far mute. El secret de la victòria de l’esquiador de Barcelona ha estat que ha aconseguit fer les recepcions molt netes a diferència de la majoria de riders participants. Per la seva banda, el francès Thibault Fournier també s’ha dirigit a la línia del big air on ha fet un cab 5 que no ha planxat net, ha passat pel transfer amb un llarg 360 true tail i ha acabat la ronda al kicker final amb un backflip digne dels millors temps del Hot Dog. L’alemany Thomas Hlawistschla s’ha adjudicat la tercera plaça fent la línia més senzilla de l'slope style que començava per la barana inicial on s’ha marcat un 270 in, al primer kicker ha fet un 540 i al segon un switch 180. Cal destacar també la bona actuació del també català Paco Benguerel que ha quedat en quarta posició amb un cab 720 al kicker central. El nombrós grup de freestylers andorrans no ha pogut passar a la final però s’ha demostrat com el nivell local va en augment cada any de la mà de riders com Axel Escoda, els germans Albadalejo, Ricard Coma i Guillem Viladomat, entre d’altres.

Resultat Grandvalira Total Fight Masters of Freestyle – Esquí
1. Jaime Puigdengoles – SPA
2. Thibaullt Fournier – FRA
3. Thomas Hlawitschla – GER
4. Paco Benguerel – SPA
5. Tobias Tritscher – AUT
6. Pekka Hyysalo– FIN
7. Flo Wieser – AUT
8. Hari Richter – AUT

Thibault Fournier - Crèdit foto: J.LAHOZ Paco Benguerel - Crèdit foto: J.LAHOZ

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: