De Canillo a Ax esquiant?

De Canillo a Ax esquiant?
Que el cap visible de Pas-Grau, Joan Viladomat, no té una bona relació amb el comú encampadà no escapa a ningú que tingui ulls a la cara. Que la societat Pas-Grau Internacional està clarament disposada a expandir-se cap a fora tampoc. El darrer somni d'aquesta societat seria aconseguir arribar esquiant de Canillo fins a Ax.

Tal com ens avançava ahir Nevasport Noticias hi ha un nou projecte en marxa que vol impulsar l'unió física entre Grandvalira i Ax-Les Thermes. L'unió comercial ja es va consumar fa dies mitjançant la seva divisió internacional Pas-Grau Internacional.

De dur-se a bon port l'unió física el domini resultant es situaría entre els primers dominis europeus, amb uns 400 quilòmetres de pistes i un domini que englobaría les actuals estacions de Grandvalira, Porté i Ax-les-Thermes. Un mega-domini que podría arribar a fer molt de mal a les estacions colindants com les ceretanes més directament o Vaquèira pel pol d'atracció que supossaría un domini d'aquestes caracterísitques al Pirineu.

Ax es consolida i millora els seus números

D'altra banda, l'estació de l'Arieja passarà dels 78 quilòmetres actuals fins als 90, als quals se'ls afegiran 13 canons de neu artificial que s'instal·laran al sector de Campels, amb els que l'estació tindrà un total de 150, per als quals es construirà una nova bassa a Bonascre. A part es construiran nous edificis de serveis i hosteleria. L'estació espera tenir tot llest, per a començaments de la temporada que ve.
Pomagalski, tornarà a ser l'empresa encarregada d'instal·lar dos nous telecadires. Un serà un quatre places al sector de Mansèdre, que ascendirà 376 metres verticals i que, amb una capacitat inicial de 1.500 esquiadors/hora, es pretén augmentar en un futur fins als 2.200/hora. També s'està dissenyant un altre telecadira d'alta velocitat de sis places que es dirà Lièvre Blanc. Amb els seus 2.7 km de longitud, està cridat a ser el més llarg d'Europa. El seu nom fa honor a la seva velocitat, que amb 6 metres/segon, podrà pujar en tan sols 7 minuts a 2.160 persones/hora (3.000 en una segona fase) pels seus 612 metres de desnivell vertical, doblant la capacitat del remontador actual.

Ax-les-Thermes ha augmentat la seva facturació un 7% en l'última temporada, fins a arribar als 6.3 milions d'euros, el que la situa entre les deu millors del Pirineus. Encara així, amb totes aquestes inversions, l'estació s'ha compromès a mantenir el preu del seu forfait (26 euros), i afirma que solament ho pujarà un euro la pròxima temporada, un preu menor respecte a altres dominis francesos semblants en grandària, que solen cobrar de 28 a 30 euros, i en una més que clar avantatge amb les estacions d'esquí espanyoles, que solen cobrar uns 33 euros de mínim, fins als 40'5 de Vaquèira Beret.

I si en voleu saber més feu-li un cop d'ull a l'article original presentat per Capi-Cook a Nevasport Noticias, com sempre el millor lloc per informar-se del que es cou al món de la neu.

Artículos relacionados:


1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    22/12/2006 18:06
    #1
    Aixo seria molt molt bestia! massa

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: