El luxe arribarà a Portè

El luxe arribarà a Portè
Saetde projecta un complex residencial de luxe a l’estació de Portè i Pimorent. S’assegura per concurs un terreny de 35.000 metres quadrats on pretén construir hotels i un camp de golf. I el projecte es tirarà endavant tot i l'oposició comunal.

La política d’expansió internacional de Saetde, societat que explota el camp de neu de Pas de la Casa-Grau Roig, s’ha fixat un nou objectiu a la Cerdanya francesa. La societat és titular d’un terreny de 35.000 metres quadrats al municipi de Portè, just al costat de l’estació francesa de Portè i Pimorent, on projecta un complex immobiliari de luxe, segons va explicar el director general de la societat, Joan Viladomat, durant la darrera assemblea general d’accionistes.

El terreny es va obtenir després d’un concurs públic internacional convocat per l’ajuntament de la població el març passat. La societat andorrana va optar-hi a través d’una empresa creada especialment: Ski Resort International, una filial de Pas Grau Internacional que alhora està participada al cent per cent per Saetde. L’ajuntament va adjudicar finalment, a principi de juliol, el terreny després de valorar tant l’oferta econòmica com el projecte presentat a l’empresa de capital andorrà, que va quedar en primer lloc en les dues categories entre les divuit empreses aspirants. Pels terrenys ha hagut de fer un desemborsament de dos milions d’euros, segons han explicat fonts de l’assemblea, mentre que la inversió prevista per a la construcció del complex podria situar-se en els 80 milions d’euros.

Obres a Porte des Neiges

La societat promotora podria, però, canviar. En la darrera assemblea, la direcció va presentar un audiovisual del projecte però no es va posar a votació, davant l’absència del comú d’Encamp. Joan Viladomat va apuntar que si el comú encapçalat per Miquel Alís, que ha mostrat públicament la seva oposició a invertir fora de la parròquia, es mostra poc inclinat al projecte, Saetde renunciarà els drets a favor d’una nova societat constituïda per tots els accionistes que ho desitgin. És a dir, l’avantprojecte tirarà endavant de totes maneres, però pot ser que sense el paraigua de Saetde.

El projecte immobiliari està integrat per entre sis i vuit hotels, amb un màxim de 2.000 llits, i es complementa amb apartaments. Una de les estrelles del nou complex seria un camp de golf de divuit forats dissenyat per un especialista canadenc, mentre que també hi ha projectat un gran circuit de passejades de més de vint quilòmetres, seguint l’exemple del cèlebre circuit de l’estació canadenca de Whistler.

Les pistes d’esquí de Portè, de titularitat municipal, estan pràcticament connectades amb les de Porte des Neiges, la part francesa de Grandvalira. De fet, els esquiadors de Portè i Pimorent ja poden arribar fins pràcticament al Pas de la Casa des de l’alt de la Mina, però no poden retornar al punt d’origen. Amb la construcció de dos telecadires, un al pic del Pedrús, que està previst que s’obri la temporada 2007/2008, i un altre a la Mina, l’enllaç entre els dos camps de neu francesos estaria garantit. Segons diversos dels socis de Saetde, el director general ja va plantejar l’interès a participar en l’estació de Portè per poder unir les dues estacions, si l’ajuntament opta per la privatització, una idea que va ser molt ben acollida per l’assemblea.

Portè i Pimorent és una estació d’esquí familiar que compta amb 45 quilòmetres de pistes senyalitzades i més de 1.000 metres de desnivell. Entre els remuntadors, destaquen quatre telecadires i nou teleesquís.

Una zona amb diversitat de connexions

L’estació de Portè i Pimorent, a tan sols tres quilòmetres del municipi de Porta, a través de la nacional francesa 320, destaca per la diversitat de comunicacions. A un pas de la Cerdanya catalana, disposa de connexió directa per tren que fa la ruta entre Barcelona i la Tor de Querol, amb l’estació ferroviària situada a 600 metres de les pistes i connexió directa a través d’un minibus gratuït. Pel que fa a la connexió viària els túnels del Cadí i de Pimorent han escurçat el temps dels 160 quilòmetres de trajecte des de Barcelona, una distància pràcticament idèntica a la que la separa de Tolosa.

Una eventual unió amb el domini esquiable de Grandvalira consolidaria el camp de neu andorrà com a l’estació d’esquí de referència del Pirineu, cada cop més lluny de Baquèira, i permetria una diversificació dels accessos.

Notícia extreta del Diari d'Andorra.

Artículos relacionados:


0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: