Vall Fosca: La veurem obrir?

Vall Fosca: La veurem obrir?
Amb aquest article s'estrena un nou col.laborador a la plana: Belociraptor. En aquest primer article toca un punt calent del panorama de la neu al nostre país: l'estació d'esquí Vallfosca - Interllacs, veurà maï la llum?

En aquest primer article us faig particeps de les meves impressions, opinions i suposicions particulars del futur de Vallfosca - Interllacs.

Ja m'han passat els preus dels nous habitatges de la futura nova estació:

  • Apartaments de dos dormitoris des de 256.000 leuros (42.5 x 10 6 pts)
  • Apartaments duplex de tres dormitoris 382.000 leuros (63.5 x 10 6 pts)

    Sense aparcament i sense traster que tenen un preu des.de 16.000 i 5.000 leuros respectivament.

    Els preus em semblen brutals i a més a més sense tenir estació d'esqui al costat, perque no ens enganyem, només estem parlant de la intenció del grup inmobiliari Fadesa de fer-ne una més o menys aviat.

    Com heu vist, he preferit posar el preu en pessetes fent servir notació científica per no cansar-me de posar ceros i per fer-vos més fàcil la lectura.

    El meu cosí els ha escrit demanant informació i si s'avindrien a fer un contracte privat al que pactessin que si en 4 anys no fan realitat el projecte d'estació, ell cobraria 4 vegades el que hagués pagat i per supossat s'hi han negat perque segons diuen ja han dipositat un aval bancari de 58.000.000 euros, gairebé deu mil kilos.

    Imatge publicitaria a la plana de la promotora

    Aquest matí he trobat a la bústia de casa meva un butlletí inmobiliari i he mirat els preus dels pissos a la muntanya.

    Doncs bé, un pis de dos dormitoris amb plaça de garatge i traster a Canfranc costa 32.000.000 de ptes. La meva reflexió ha sigut: Canfranc és un poble amb botigues, bancs, dispensari, bars, restaurants, al costat d'Astún i Candanchú, té estació de tren, està a prop d'una ciutat amb tot tipus de serveis i a deu minuts de França.

    Hi ha una diferencia de preu de 11 kilos, i traster i garatge. Espui, no té estació d'Esquí ni res de res.

    Vall Fosca

    Val la pena pagar 11 kilos de més per una quimera?

    A Espui volen fer 1.000 vivendes, si de cadascuna aparten 10 kilos per l'aval, surten els 10.000 kilos de l'aval bancari al que hauran de fer front si no fan l' estació. I encara guanyen diners.

    Jo crec que la constructora no te cap intenció de fer-hi l'estació i l'aval ja el donen per pagat i l'han repercutit al preu de les vivendes.

    No té cap intenció de fer-ho perque Espui és al bell mig de totes les estacions tancades o amb problemes económics del pirineu lleidatà i deu ser més barat perdre 10.000 kilos ara, que en realitat paguen els compradors que no pas montar una estació nova, mantenir-la i tancar-la quan les pèrdues igualin el deute extern d'algun país petit.

    Segons diuen aquesta estació donarà feina a la gent dels voltants però Espui i tots els pobles de les rodalies estan poblats per una població molt envellida i gairebé tothom està jubilat. No crec que cap persona que vulgui treballar al resort es pugi pagar el preu de l'habitatge si un pis de tres habitacions costa 63 kilos.

    Al final Espui es tornarà un poble a on la gent només compra vivendes per invertir i la gent del país no es podrà permetre comprar vivenda com ha passat a la vall de Tena, la Val d'Aran i altres valls del Pirineu amb pobles fantasmes.

  • Artículos relacionados:


    10 Comentaris Escriu el teu comentari

    • #1
      Fecha comentario:
      20/10/2006 14:27
      #1
      Les hem vistes de més grosses, per tant, no crec que sigui descabellat tot el què tu dius..... Tot i que no em compraré pas cap immoble a la Vall Fosca (no podria ni pagar el rebedor em sembla) espero que tot els projecte surti bé, ja que voldrà dir que tenim estació d'esquí.....I què vols que et digui, veient el projecte la trobo força respectuosa i avançada respecte les altre. Millor això que no que al final no es faci i quedi una megaurbanització fantasma al bell mig de la Vall fosca.

      karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • #2
      Fecha comentario:
      21/10/2006 07:03
      #2
      Jo estic força d'acord amb l'article...

      karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • #3
      Fecha comentario:
      21/10/2006 12:41
      #3
      I jo també.

      karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • #4
      Fecha comentario:
      23/10/2006 02:26
      #4
      Esta molt interessant! si senyor una visió que la gent que no hi esta ficat (lamenys jo) no hi havia caigut.

      Es veia que era especulació pero tant...

      karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • #5
      Fecha comentario:
      23/10/2006 04:13
      #5
      Descomptant que l'aval ja el recuperin amb la venda de les cases, vè lo més important que puguin vendre tota l'edificació, perque si no el pitafi que montarán serà dels bons.

      karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • #6
      Fecha comentario:
      23/10/2006 04:34
      #6
      Si veuen que no la venen foteràn una cadira i un telesquí i au, arreglat.

      karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • #7
      Fecha comentario:
      23/10/2006 13:05
      #7
      Jo crec que estic davant d'una de les farses especulatives mes grans que he conegut i que demostra per on van i com funcionen aquestes importants immobiliàries.
      L'arrelament al país no importa. Un exemple històric es que encara, i ja fa alguns mesos que la van crear, a la pàgina web de FADESA encara pots visitar a la secció apartamentos y duplex (www.fadesa.es, actividad inmobiliaria, España, Cataluña, Vallfosca Resort Ski&Golf, apartamentos y duplex) i pots llegir que la Vall Fosca és Vallfosca i que està ubicada al Pirineo Aragonés.
      Fadesa va recuperar el apartaments ja venuts pels antics promotors (un tio llest el Sr. Tortejada) i sense cap escrúpol (com ha de ser) va inflar mes els preus.
      Fa anys que tinc relació amb gent de La Vall i em conec la zona: em sembla que en sentirem parlar i molt, ja veurem de quina manera, però d'esquiar-la...

      karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0

    • #8
      Fecha comentario:
      23/10/2006 14:17
      #8
      interesant noticia, en algunes coses estic d'acord pero d'altres no gaire...estic d'acord en que els preus son totalment desorbitats, per no dir escandalosos...pero conta que donaria una vida a la comarca impresionant, si be com tu dius, es espui la gran malloria de gent esta jubilada, hi han altres pobles de la comarca com son la pobla o tremp, que segur que encara tindriem mes vida, i sobre tot a l'hivern...

      karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • #9
      Fecha comentario:
      24/10/2006 03:10
      #9
      Cony David, a veure si ara faran una miniestació!!!!

      karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

    • #10
      Fecha comentario:
      12/11/2007 10:59
      #10

      Hi ha una dita a la Vall Fosca que diu: D'espui tothom ni fui, que vol dir que d'Espui tothom en fuig.
      Jo soc d'un poblet del costat i hem fa rabia, hem fa pena tot el que estan fent, no necessitem que vinguin de fora a donar-nos feina perque sencillament hem treballat la terra tota la vida i no necessitem caritat, l'unic que han fet es complicar-nos-la perque ara ja no pots compra mes Finca per poder viure d'ella perque els preus estan impossibles. Al final acarem a tot arreu, matant el gall perque pel matí molesta al visitant.

      karma del missatge: 18 - Vots positius: 1 - Vots negatius: 0


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: