Andorra i França tindran un únic interlocutor en cas de nevades

Andorra i França tindran un únic interlocutor en cas de nevades
Serà el Centre d’Emergència i Seguretat i funcionarà les 24 hores. Un any més es possa l'accent en aquest aspecte que causa seriossos problemes en l'accès al Principat.

El pla de viabilitat hivernal que van signar ara fa un any el ministeri d’Ordenament Territorial i la prefectura de l’Arièja per coordinar-se en cas de nevades presenta aquest any una novetat significativa: el Centre d’Emergència i Seguretat Internacional (CESI) començarà a funcionar les 24 hores i actuarà com a intelocutor únic amb la part francesa.

Així doncs, segons va explicar ahir el ministre d’Urbanisme i Ordenament Territorial, Manel Pons, aquest canvi “facilitarà les coses”, perquè es passarà de dos interlocutors a un. En conseqüència, el CESI assumirà la feina del centre de mobilitat, que s’ocupava que els fluxos de comunicació en cas de nevada funcionessin correctament durant el dia, i de la policia, que ho feia a la nit. Aquesta simplificació de la feina, va dir el ministre, agilitzarà més la comunicació i la resposta en el moment que s’hagin de tancar carreteres a causa de la neu.

A banda del nou impuls que se li donarà al CESI, el titular d’Ordenament Territorial va comentar que “per aprofundir en el tema de la neu”, el Govern està treballant per posar en marxa un centre d’estudis de neu i muntanya. D’aquesta manera l’executiu podrà tenir més informació sobre com actuar per evitar complicacions a la xarxa viària quan hi hagi una nevada important.

De la seva banda, el prefecte de l’Arièja, Yves Guilliot, es va mostrar molt satisfet de la coordinació que hi ha hagut entre les administracions francesa i andorrana, i en aquest sentit va manifestar que “gràcies al pla de neu hem pogut harmonitzar els nostres mètodes de treball per poder preveure els problemes i posar en marxa ràpidament els mecanismes de gestió”.

El projecte ha millorat el trànsit de l’Arièja al Principat

Segons va comentar el prefecte de l’Arièja, Yves Guillot, la meteorologia del darrer hivern va ser més favorable, fet que va contribuir a la bona gestió de la viabilitat en direcció a Andorra des de l’Arièja i els Pirineus Orientals. I el responsable francès va fer una comparativa amb les hores que es va haver de tancar el trànsit per entrar a Andorra entre els hiverns del 2004-2005 i el de l’any passat. Així doncs, el trànsit als camions va estar tancat 530 hores fa dos anys, mentre que l’hivern passat aquest temps es va reduir a 494 hores. Pel que fa als turismes, l’hivern del 2004-2005 la circulació es va aturar 510 hores i, en canvi, l’hivern passat només van ser 58 les hores que es van tancar les vies. No obstant això, Guillot va dir que “malgrat aquestes xifres crec que encara podem ser més eficaços”, i en aquest sentit va anunciar que “estem treballant per posar en marxa més dispositius que ja detallarem més endavant”. El responsable de les carreteres de l’Arièja va dir que un dels punts més importants del pla de viabilitat hivernal és donar resposta a les necessitats dels tursites que arriben a l’aeroport de Blagnac (Tolosa) i que es desplacen a les estacions d’esquí andorranes.

Notícia extreta del Diari d'Andorra.

1 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    20/10/2006 17:20
    #1
    Esperem que funcioni

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: