Tinc fred als peus!!!!

Tinc fred als peus!!!!
Hi han diverses corrents sobre com evitar el fred al peus que estan intimament lligades al tipus de mitjons que fem servir i a com ajustem les nostres botes. En aquest article mirarem d'aclarir-vos el que jo com a incrèdul no creia i ara predico amb fervor un cop comprovat empiricament.

"Ostres, tinc fred als peus!!!" Que aixequi la mà qui no hagi sentit, pensat o dit aquesta frase en un dia d'esbarjo nivós. Jo soc fredolic de mena, sempre havia dut mitjons gruixuts per esquiar i moltíssimes vegades patia de fred als peus, per per una casualitat (Més aviat sería descuit o falta de previsió ... ja m'enteneu) en una petita escapada a Andorra d'ara farà un xic més d'un lustre, si fa no fa, vaig portar nomes un parell de mitjons per a tres dies d'esquí, total que el segón dia a les vuit del matí vaig haver de recorrer al truc dels executius. Si bé els resultats no van ser excelents la veritat és que tot i ser un dia ben fred a Ordino no vaig patir gens de fred als peus. Baixant d'Ordino vaig aturar-me a una botiga i em vaig comprar els meus primers mitjons d'aquests que s'en diuen "tècnics" i des de llavors no faig servir una altra cosa.

Generalment els peus, a l'igual que les mans, es refreden per problemes circulatoris i/o per l'humitat dintre de la bota, ja sigui per causa de la suor o per que la neu ha entrat en contacte amb el botí.

Començarem per mirar d'evitar els problemes circulatoris que d'una banda requereix dues accions una interna com pot ser una millora de l'hidratació, com ja us explicavem en l'article sobre l'hidratació, i de l'altre ajustant la bota correctament, si ens agrada anar forts un bon truc, si més no pels esquiadors, és afluixar els ganxos inferiors de la bota alleugerint així la pressió sobre el peu i afavorint una millor circulació de la sang. Com ja deiem les extremitats són les parts del cos més sensibles al fred així doncs hem d'ajudar-les amb tot el que la tècnica i el saber popular possen al nostre abast.

En aquest sentit els mitjons tècnics són de gran ajuda, són dissenyats amb reforços allà on calen, ajuden a que la suor no es quedi atrapada al mitjó amb la sensació de fred que aixó provoca i fins i tot alguns ajuden a millorar la circulació. A més a més dels beneficis en quant a sensacions de temperatura també ajuden a protegir el peu doncs estàn reforçats i protegits als llocs que així ho requreixen, les costures són amagades per evitar fregadures, el seu disseny com el de les botes avui en dia està encaminat a ajudar a regular la temperatura dels peus i ajudar a que el peu transpiri tot i anar tancat dintre d'una capsa de plàstic ... en fi, tot són avantatges ... bé excepte el preu ja que solen ser una mica més cars que uns mitjons "normals". Ara si patiu de fred als peus proveu-los, no us en penedireu.

Per cert, no porteu mai dos parells de mitjons!!! I fugiu dels teixits naturals com el cotó o llana!!! L'únic que esteu fent és empitjorar el problema!!!

No oblideu que si tenim el cos calent peró tenim fred als peus la sensació subjectiva de fred serà molt més gran que si tenim aquests amb una temperatura adient.

Una altra ajuda si el vostre problema encara no s'ha sol.lucionat són les plantilles tèrmiques, hi han fabricants que ja les incorporen a les seves botes i si no no patiu doncs es poden comprar per instal.lar-les a qualsevol bota d'esquí o de surf de neu.

Artículos relacionados:

  • Hidratació: No us n'oblideu pas!!! Publicado el 07/09/2006

5 Comentaris Escriu el teu comentari

  • #1
    Fecha comentario:
    23/09/2006 09:12
    #1
    Molt bon article David_rd. Bona feina

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #2
    Fecha comentario:
    23/09/2006 14:32
    #2
    Gràcies :) :)

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #3
    Fecha comentario:
    28/09/2006 03:02
    #3
    Encara estic mirant cóm ho he de fer per afluixar els ganxos interiors de la bota!!! :DDDD

    Bona currada nen!

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • #4
    Fecha comentario:
    28/09/2006 06:29
    #4
    Hola amics,
    Jo la solució a mes dels mitxons ben prims i técnics, son les botes Dalbello.
    Bye.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0

  • kuk
    kuk
    #5
    Fecha comentario:
    23/02/2007 17:45
    #5
    m'agradaria saber les parts d'una bota d'esqui.

    karma del missatge: 0 - Vots positius: 0 - Vots negatius: 0


Escriu el teu comentari





 

Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



Lo más leído: