Tot a punt per a la selecció catalana

Tot a punt per a la selecció catalana
La Selecció de Catalunya de Curses de Muntanya als Skygames de Vallnord espera fer un molt paper està entre les principals favorites i a més a més correm gairebé a casa!!! Des de Malalts de Neu els hi dessitjem molta sort per a aquesta prova que es disputarà a partir de demà a l'estació andorrana de Vallnord.

Els propers dies 1, 2 i 3 de setembre, es disputaran a Vallnord (Andorra) els Skygames 2006, o el que és el mateix, els Campionats del Món d’Esports d’Alçada de la FSA (Federation for Sport at Altitude). Aquesta serà la 3a edició dels Skygames; les dues anteriors s’havien celebrat a la localitat italiana de Cervinia, la darrera ara farà sis anys.

Els Skygames d’Andorra constaran de 5 proves:

Divendres dia 1 de setembre, a les 10 del matí, el Vertical Kilometer, amb una distància de 3,5 quilòmetres i 1.021 metres de desnivell positiu. Amb sortida a Arinsal i arribada a la Portella (2.581 metres d’alçada)

- Divendres dia 1 de setembre, a les 7 de la tarda, l’Skyspeed Climb, amb una distància de 600 metres i 90 metres de desnivell positiu, que es disputarà a La Massana.

- Dissabte dia 2 de setembre, a les 8 del matí, l’Skybike (prova combinada de BTT i cursa a peu), de 36,6 quilòmetres i 1.600 metres de desnivell positiu.
Punt més alt de la prova, el cim del Catiperdís de 2.805 metres, amb sortida i arribada a Ordino. Aquesta prova també serà puntuable per les XM-DUATHLON SERIES®-SALOMON

- Diumenge dia 3 de setembre, a les 7,30 del matí, l’Skyrace (cursa a peu), de 30 quilòmetres i 3.100 metres de desnivell positiu. Punt més alt de la prova el cim del Comapedrosa, de 2.942 metres d’alçada, amb sortida i arribada a Ordino. Puntuable per a les Buff® SkyRunner® World Series (Copa del Món).

- Prova combinada: Disputa de les 4 proves anteriors acumulant els registres de cadascuna d’elles.

Paral·lelament a aquestes proves, també es disputaran (no puntuables pels Skygames) la 7ª prova Gran Premi MASSI copa Catalana de BTT Internacional 06, el dissabte a la tarda, i una cursa de muntanya popular de 26 quilòmetres, el diumenge. També es duran a terme tot un seguit d’actuacions i exposicions al camp de futbol d’Ordino, on estarà el centre neuràlgic dels Skygames.

Hores d’ara, ja han confirmat la seva assistència esportistes de més de 15 països, (Anglaterra, França, Itàlia, Japó, Mèxic, Usa, etc.) amb els seus principals esportistes (Rob Jeb, Simon Boot, Fulvio Dapit, Ricardo Mejia, Marco Rusconi, Corinne Favre, Angela Mudge, etc).

Entre els assistents estarà Catalunya, amb la seva Selecció de Curses de Muntanya, que presentarà esportistes per a totes les competicions i lluitarà en totes elles per obtenir el màxim nombre de bons resultats possibles. No ha estat una feina fàcil decidir qui competirà en cadascuna de les especialitats, ja que les competicions són concentrades en tres dies i es vol obtenir el màxim rendiment en cadascuna d’elles.

Cal destacar que, per primer cop, es portarà un equip combinat de dues federacions, concretament en l’Skybike, fruit de la bona relació entre la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i la Federació Catalana de Triatló.

Els esportistes que competiran en cadascuna de les proves (sempre poden haver canvis d’última hora) seran:
- Vertical Kilometer: Roser Español, Sònia Malo, Kiku Soler, Tòfol Castanyer i Kilian Jornet.
- Skyspeed Climb: Sònia Malo, Tòfol Castanyer, Xavier Zapater i Pere Aurell.
- Skybike: Anna Serra, Neus Parcerisas ,Xavier Zapater, Pere Aurell i Víctor Del Corral.
- Skyrace: Ester Hernández, Mònica Ardid, Agustí Roc, Jordi Sánchez, Jessed Hernández i José Manuel Granadero.
- A la prova combinada: Jordi Martín.

Sens cap mena de dubte serà un cap de setmana molt important per la Selecció de Catalunya de Curses de Muntanya, ja que a banda de tractar-se del Campionat del Món, l’Skyrace també es puntuable pel circuit mundial, on els nostres corredors s’hi juguen molt a aquestes alçades de temporada.

Agustí Roc necessita guanyar la cursa per poder optar, amb les màximes garanties, a la victòria final a la darrera cursa a Malàisia. Ester Hernández, per la seva banda, necessita un lloc al podi que li permeti acostar-se als llocs capdavanters de la classificació general i Mónica Ardid, amb un bon resultat, podria mantenir o millorar el quart lloc que manté actualment a la classificació.

En la classificació per equips, serà necessària una molt bona actuació per tal de retallar els 16 punts que els separen de la primera posició (ocupada ara per la Vall d’Aosta) i distanciar-se de l’equip d’Anglaterra.

Per tot això, serà molt necessari el recolzament del públic i que tots els afeccionats catalans es desplacin a Vallnord per animar a la Selecció de Catalunya en aquests Skygames i molt especialment el diumenge dia 3 a l’Skyrace. Els nostres corredors us hi esperen.

Notícia extreta de la plana de la FEEC.

Artículos relacionados:

  • SkyGames a Vallnord Publicado el 15/06/2006

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: