'Porte des Neiges' seguirà endavant

'Porte des Neiges' seguirà endavant
Finalment el recurs que va presentar el govern francés contra 'Porte des Neiges' a topat amb el Tribunal de Montpeller que ha obert pas al projecte i ha rebutjat el recurs presentat pel prefecte dels Pirineus Orientals. Tot i aixó l'última paraula encara no està dita.

La sentència del Tribunal Administratiu de Montpeller ha rebutjat finalment el recurs interposat pel prefecte dels Pirineus Orientals contra la revisió del pla d’urbanisme de Porta de manera que es fa possible la construcció del macrocomplex immobiliari i d’esquí ‘Porte des Neiges’, situat entre Grandvalira, a Andorra, i Porté-Puymorens, a l’Estat francès.

El representant francés a la Catalunya Nord va demanar al jutjat que anul·lés la revisió del pla d’urbanisme de Porta, a l’Alta Cerdanya, mitjantçant un procediment d’urgència que permet la suspensió cautelar. El recurs es va rebutjar per un defecte de forma ja que no es van respectar les formes processals. El prefecte Thierry Lataste hauria hagut de tramitar una còpia a l’alcalde de la població afectada, Francis Marty, que mai no va ser informat.

Així, Marty va rebre la notícia amb satisfacció tot i que el projecte podria tornar a quedar suspès si la prefectura tramités ara una apel·lació. El prefecte no accepta la promoció perquè facilita la circulació d’esquiadors entre l’Estat francès i l’andorrà i plantejaria un problema de seguretat en la frontera.

De la seva banda, l’alcalde cerdà va destacar que "els beneficis econòmics que estan en joc són importants per a tothom, no només per a Porta sinó també per als nostres veïns i amics de Porté, la vall del Querol i la vall de l’Arieja. És un projecte indispensable per a la supervivència de les nostres valls".

Notícia extreta del Diari Bon Dia.

Artículos relacionados:

  • Porte des Neiges ara no, ara si ... Publicado el 22/08/2011

0 Comentaris Escriu el teu comentari


    Escriu el teu comentari





     

    Si aquest missatge conté un sol insult, no et molestis a enviar-lo, perque serà el.liminat
    AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada

    Els comentaris aquí publicats no reflexen de cap manera l'opinió de Malalts de neu. Aquesta web es reserva el dret a eliminar els missatges que no consideri apropiats per aquest contingut. AVIS: L'IP dels usuaris queda registrada, qualsevol comentari ofensiu serà el.liminat sense previ avís.



    Lo más leído: